Bei Facebook anmelden
Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du kennst, zu verbinden und Inhalte zu teilen.
www.facebook.com
Овде се лепо види степен деградације од стране К дистрикта.
Da parafraziram izjavu jednog našeg funkcionera, kada budeš kupio diplomu arhitektonskog / građevinskog fakulteta, onda možeš da komentarišeš.Тек сам вечерас схватио колико је лоше осветљење на Калемегдану. Око Победника је боже сачувај, и ко год је осмислио оне зидне рефлекторе што ти бију директно у очи па ништа не видиш, да му се да награда за идиотлук а онда да му се не да ништа више у животу да ради. Ваљда светло треба да буде да се види где се иде, а не да бије у очи па да се види још мање.
Pisano je već o ovom objektu, ali ne mogu sad da se setim šta je u pitanju. U svakom slučaju, ograda je bila pomerena na jednom delu, pa sam iskoristio priliku. Deluje mi kao da je zasvođeni objekat postojao pre spoljnih zida barutane i da je ceo imao zasvođenu tavanicu, ne samo u delu koji zadire u barutanu, nego se vidi početak svoda i na vrhu ostataka zida.
Pogledajte prilog 128055
О том малом барутном магацину писао сам ја пре пола деценије на овом сајту, са напоменом да многи стари извори наводе да је то била црква, пре џамије и барутане. "Савезницу" су је уништили током ускршњег бомбардовања 44. У међувремену, нашао са и овај занимљив податак: "У доњем граду, ушав на Савску капију на десно, стоји још стара црква Ружица, која се пјева и у народним пјесмама; но сад више није ришћанска богомоља, него Турска барутана"-Вук Караџић, Даница, 1827, Описаније Србије.