privremeni":2ggctau9 je napisao(la):
Pitanje je da li u konkretnom slučaju (kod Zumbula) belvil služba održavanja ima mogućnost da spreči postavljanje automobila na trotoar - oni tu ulaze sa ulice. Sumnjam da ta služba održavanja ima pravo da tu postavi neku fizičku prepreku (verovatno je to parče u nadležnosti grada). Mislim da su oni imali u vidu da će ljudi pokušavati da svojim kolima dođu što bliže ulazima i zato su to ograničili koliko su mogli - pogledajte betonske žardinjere tik do tartan staze - garant bi i tu nagurali kola da nije ozbiljna prepreka potavljena.
Ja to ne bih nazvao samoorganizovanjem - pre pojedinačnom reakcijom. Mislim da nema potrebe praviti nekakve planove u vezi sa tako jednostavnom stvari kao što je ostavljanje kola tik do ulaza. Ja sam već zvao parking servis, iako su to vozila parkirana ispred susedne a ne moje zgrade (sa terase ih ni ne vidim), ali ne želim da se taj džukački sindrom tako lagano širi. Ja se sećam kad su tu samo dva genijalca peli kola, pre neki dan sam ih izbrojao 12.
Na našu žalost - to što se zove menadžment naselja nema mogućnost da vozila pomera, a ne verujem da pozivaju parking servis zbog toga (iako bi trebalo). Nadam se da kad prva kola budu pomerena to bude kraj parkiranju do zgrade - svaki dan ima slobodnih mesta po samom naselju, a i na parkingu delta sitija.
Gospodine privremeni, ti sto radis privremeno u Delti. Zanimljivo je koliko ste bahati, pa trazite za nadzemni parking 7500 Evra. Po zakonu je za svaku zgradu investitor duzan da obezbedi nadzemni parking sa nekoliko parking mesta. Sto se tice zgrada zumbul i jorgovan, investitor, tj tvoj gazda gospodine privremeni nije obezbedio niti jedno parking mesto. Pa je samim tim prekrsio i zakon.
Na parkingu ispred zgrada zumbul, jorgovan, ruza, lala i krin parkirano je maksimalno 5 automobila, ukljucujuci i onaj plavi dzipcic koji ulazi preko travnjaka na parking. Sto znaci da vecina stanara nije htela da plati harac tvom gazdi gospodine privremeni.
Ali ajmo dalje. Zasto niko ne moze da skine hipoteku prve kategorije sa stana koji ste vi izgradili? Odgovor je zato sto Katastar nece da prihvati dogradjene spratove koje ste nelegalno izgradili, kao i stanove koje ste izgradili pregradjivanjem velikih stanova. Zbog vas cela zgrada ne moze da se registruje. Prekrsili ste i ugovor, jer ste trebali hipoteku 1 kategorije jos u junu da skinete.
Posto vam je gazda u buli i rasprodaje sve sto ima. Ne bi me cudilo da proglasi bankrot i da se aktiviraju hipoteke prve kategorije, pa ce narod ostati bez krova nad glavom. Posle toga, sve sto nam ostaje jeste da idemo na sud i da se sudimo sa tvojim gazdom za povracaj novca koji nam je ukrao. A vratice nam novac na svetog nikad, jer ce tvoj gazda da zapali iz zemlje, kao Karic. Tako da cemo mi da otplacujemo kredite za stanove, koji ce da pripadnu banci Hypo real estate, kojoj tvoj gazda nije vratio dug.