Drage moje komsije
(smesno zvuci ali stvarno osecam da smo se problemima toliko zblizili da dajem sebi za pravo i tako da vam se obratim),
ja sam jedan od (ne)srecnika koji je kupio stan u "elitnom" naselju Belvilu i mislila sam da je moja muka najveca,ali od juce posle one reportaze i sad citajuci forum shvatam da su moje muke negde pri dnu lestvice.
Naime, ja sam kupila stan u Zumbulu (i uopste sta znace ta glupava imena cvetova zgrada...da nam kao bude lepse) na leto 2008 godine i tako finansirala najveceg monopolistu u Srbiji dobrih godinu ipo dana,a posto sam u gradjevinskoj bransi znam i kako su overavali situacije raznih podizvodjaca na gradilistu tako da smo svi mi zajedno ucinili da oni imaju vrlo pozitivan cash flow. Tada sam kupila stan po 1800 eur po kvadratu bez pdv-a i stvarno sam u vreme ludila cena na trzistu nekretnina gde je jedan period samo nebo bilo granica, prosla pristojno posto sam iskljucivo trazila stan na Novom Beogradu.
medjutim kad sam usla u stan u decembru bila sam sokirana zaista kao i vecina vas losim kavlitetom zavrsnih radova i narocito keramike koja je bila ocajna u kuhinji (ni kvalitetom a ni bojom nije odgovarala zuto-siva kombinacija onome sto je pisalo u ugovoru),a o kupatilu da ne pricam gde je fuga oko kade radjena prstima i to 10 cm debljine. Zidovu su gletovani ko nogom, ali se neko potrudio da svi prekidaci budu prekreceni (valjda za sve pare), izvesni majstor miki je izrezbario svoje ime gde god je stigao,od lifta,preko ulaznih vrata u stan, iz one proklete zardinjere koju je "divno" projektovao gospodin Milutin Gec (koji je inace stanove podredio spoljasnjem izgledu zgrada,a nama drage moje ostavio kuhinje od 4kvadrata), vire armaturne zice sve do prozora,spoljna jedinica je na zidu zastakljene terase,iznad stokova vrata su rupe....i tako dalje. Sve sam ja to stavila na papir i poslala mejlom gospodinu Bosku Petrovicu (neko ga od vas jos pominjao) koji mi se nikad nije javio po tom pitanju dok nisam dosla do njegovog mobilnog,ali bolje i da nisam, jer njegov odgovor je bio da je to tako kako jeste i da nikakav povracaj nece biti i da ce nesto biti otklonjeno komisijom za koju sad od vas cujem da nikad ne izlazi na teren,a plocice su im ponestale pa su stavile koje su nasli u magacinu (ne rece cijem).
Stan sam uspela da uknjizim (trebalo mi je to za kredit) ne znam kako jer upotrebne dozvole nema i ne znam koliko je legalan tehnicki prijem u zgradi gde od 3 do 13 sprata od vecih stanova prave dva manja. Za zgrade koje kasne iskljucivo je kriv parket tj. zizak,ali ako ima imalo srece u nesreci parket ce vam biti zamenjen (ovo znam opet iz nekih gradjevinskih firmi).
Sve to znaci da racune za infostan necemo dobiti jos nekoliko meseci,jer grad ceka od invstitora da preda dokumentaciju (koju ne moze da preda iz svih gore pomenutih problema na forumu),ne mozemo pojedinacno ici i prijavljivati se iako su nam rekli da moze,pa kad nam isti stignu vise komada odjednom
..... U infostanu su nam rekli investitor je kriv
Isti taj infostan ce biti obracunat po kvadraturi stana NE po broju clanova domacinstva sto je mnogo manje i postenije,jer za to treba odluka kucnog saveta svake zgrade koju mi necemo imati ko zna koliko -dok se usele ljudi,dok se pokrene inicijativa...napominjem da ono lopovsko ovlascenje tj specijalno punomocje nisam potpisala ali ako pogledate zapisnik o primopredaji poslednja stavka kaze da pristajem i to da potpisem NEMA SANSE!!!!!
Za brisovnu dozvolu se ne brinem,kasnice ali ce biti dostavljena,u suprotnom bi znacilo da ce Hypo bank Austrija sve nas jednog dana biti u mogucnosti da izbaci na ulicu. Toliko ne zelim da idem u paranoju.
Inace moj suprug danima ispravlja u stanu njihovih ruku delo i posto je u radnom odelu,razni majstori pricaju sa njim o svemu i svacemu misleci da je jedan od njih
suma sumarum,nikome delta nije placala i oni sveteci se nisu ni radili kako treba.Racunali su zvace ih na ispravke kod primopredaje a oni onda nece izaci dok im ne plate ostatak. Eto mozda razloga sto te komisije za otklanjanje nedostataka nema.
jedino mi je drago sto u tu celu nisam usala jos i sa "povoljnim" kreditom Hypo banke u eurima nego sam sve to zavrsila u KBC banci u svajcarcima (onda kad su na tv izbili nam svima usi kako su bas ti krediti nepovoljni a eurski :kk: jer zaboga nasa privreda prati eur :lol: ).
Eto toliko. Jedna medju najlepsim stvarima u zivotu - kupovina stana, postaje u zemlji Srbiji HOROR PRICA!
Nekako mi je ipak lakse sad kad znam da postoji ovaj forum i vi
Veliki pozdrav svima i vidimo se mi u naselju na kafi kad - tad