Evo izasla je vest i u danasnjem blicu,samo napred ljudi,isterajte ovo na cistac :kk:
TRI ZGRADE U „BELVILU“ I DALJE SU NEUSELJENE
Kupci čekaju svoje stanove
BORIS VUKOVIĆ | 12. 01. 2010. - 09:02h | Foto: V. Stančević | Komentara: 3
Iako je kupoprodajnim ugovorom predviđeno da se svi kupci stanova u Bloku 67 usele do kraja prošle godine, to se nije dogodilo. Do sada je useljeno 11 od 14 stambenih objekata, a kako najavljuju u „Blok 67 asošijets“, vlasnici će ključeve od svojih stanova dobiti do kraja februara, a kao razlog nepoštovanja ugovora, navode dugu sanaciju, koja nije predviđena.
U preostale tri zgrade u toku je sanacija, koja je bila neophodna nakon što su stanove koristili učesnici Univerzijade.
- Radovi su u završnoj fazi. Preuzimanje stanova posle održavanja Univerzijade odvijalo se sporije od planiranog i zbog toga, kao i zbog obima potrebnih radova, sanacija u pomenute tri zgrade još nije finalizirana. Plan je da svi preostali stanovi budu predati vlasnicima do 28. februara - objašnjavaju u preduzeću “Blok 67 asošijets”.
Međutim, neki od stanara oslonili su se na kupoprodajni ugovor i unapred kupili nameštaj, otkazali dosadašnje stanove i spremili se za useljenje, koje je najavljeno do 31. decembra prošle godine.
- Obećavali su da će useljenja već početi u septembru. U našem kupoprodajnom ugovoru sa prodavcem stoji 31. decembar kao krajnji rok za primopredaju ključeva. Početkom decembra dobili smo poziv od „Bloka 67 asošijets“, kojim smo obavešteni da ćemo ključeve dobiti 27. decembra. Kako nas posle toga nisu kontaktirali, otišli smo u prodajni paviljon gde su nas obavestili da se predaja ključeva odlaže na neodređeno vreme. Razloge odlaganja i kršenja ugovornih obaveza nam nisu objasnili. Bili smo podstanari, otkazali smo svoje stanove, kupili nameštaj i ušli u finasijske i organizacione probleme zbog ovog odlaganja - priča Ivan Kolarov, jedan od kupaca stana u naselju „Belvil“.
Međutim, u „Bloku 67 asošijets“ nisu mogli da odgovore da li će i na koji način nadoknaditi troškove kupaca sa kojima su prekršili pravila kupoprodajnog ugovora.
- U naselju “Belvil” do sada je useljeno 11 od ukupno 14 stambenih objekata, što predstavlja 80 odsto celog naselja. Predaja stanova kupcima počela je pre ugovorenog roka, 8. decembra prošle godine i ovih 11 zgrada useljeno je do kraja 2009. Svi kupci koji nisu preuzeli svoje stanove, biće danas lično obavešteni o datumu preuzimanja stana - dodaju u “Bloku 67 asošijets”.
Umesto u „Belvilu“ stanuje u hotelu
Kupio sam stan u novoizgrađenom naselju, ali i pored potpisanog ugovora još nisam dobio ključeve. Zvao sam ih 28. decembra da se informišem, jer oni nisu našli za shodno ni da me obaveste. Dobio sam odgovor da stanovi nisu gotovi i da ne znaju kada će biti. Pošto živim kao podstanar, otkazao sam stan još početkom decembra čekajući ključeve od mog stana, a pošto ih nisam dobio, sada plaćam hotel i tu živim sa suprugom i detetom od dve godine - razočaran je Bojan Maleš.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/172015/Kupci-cekaju-svoje-stanove