Sama si rekla da si stan placala 2106e!U kvadraturu ti je 100% usla i terasa!Sister":zyim3wtr je napisao(la):Cena u Belvilu je, ovde je to neko izneo na forum, nisam proverila jer me ne zanima - ZA VELIKE STANOVE (to su oni 3s i 3.5 s i4.s ) preko 100 kvm, sada pala kao na 1.600 plus gratis parking. Za sve ostale stanove cena je pala na 1850+PDV. Snizene su i cene garaza i parking mesta.majk":zyim3wtr je napisao(la):A kada je to u belvilu bio kvadrat 1600e?Ljudi,nemojte siriti pogresne i netacne informacije!Cisto da se zna,cena za zaposlene je bila 1750e+pdv,a pocetna cena u slobodnoj prodaji 1850e+pdv=1998e!!!O kojih to 1600e pricas?Erysimum Cheiri":zyim3wtr je napisao(la):hm, po ovome ispada da je Belvil bio bolja ponuda. Kvadrat u izgradnji je bio 1600 eura (+PDV), a parking je bio opcija i svakako nikada nije kostao 14000 eura (lol) ...
Kada su zgrade bile gotove i useljive cena je bila 2000 eura +PDV, a parking je bio i dalje opcija.
Sada je valjda 1600 eura + PDV za vece stanove i spoljno parking mesto je besplatno, a podzemno parking mesto se placa oko 5000 eura...
Prica o parking mestu od 14000 eura u W65 je smesna - to je klasicno klepanje po usima - ja sam za malo vise para u Belvilu kupio garazu od 18 kvadrata...
Srecan vam pad cena
Salu na stranu - ono sto jeste palo su cene polovnih stanova, pa je sada moguce naci stan star manje od deset godina na NBG po ceni ispod 1500 eura.
I jos jednu stvar si zaboravio,a to je da ti se u belvilu terasa racunala po punoj ceni,znaci cena m2 terase ista kao i cena m2 stana,a u W65 terasa je 50% cene m2 stana.
A posto vec pravis neka poredjenja,ako bi racunao m2 terase u W65 po ceni m2 stana onda je cena 1700e sa PDV-om!I koja opcija je tu povoljnija,1700e ili 2000e?
I da li sad cene padaju ili ne?
Tokom 2008. kada je najveci deo nas kupovao, cena je bila 1950+ODV, ukupno 2106 evra po kvadratu. Cena garaznog mesta u podzemnoj garazi je bila 8.300 evra nepunih.
Pre tog perioda, racuna se kao ranija faza gradnje, bila je 1850 bez PDV. I culo se za zaposlene da je bilo nesto nize, da li zbog toga sto su zaposleni u kompaniji ili sto su prvi imali priliku da rezervisu stanove, pre svih, sto znaci u jos ranijoj fazi gradnji.
Koliko sam razaznala iz tvog posta, ti si izracunao da je WEST65 bolji u svojoj ponudi jer terase racuna upola. Velika usteda mi je pri ceni od 14.000 za garazno mesto koje moras da kupis!!! Pa to prosto znaci da na cenu stana dodaj jos tih 14 hiljadarki.
A cene WEST65 koje sam navela su prave i dobijene telefonski direktno od njih. Znaci 1850 sada na samom pocetku gradnje, ili 1970 na kraju za godinu i nesto dana plus obavezna garaza!
Niko ne siri dezinformacije.
Ajde da malo racunamo,posto nam to ocigledno ne ide najbolje.Erysimum Cheiri":3vz1olmn je napisao(la):Naziv prostorijeP (m2)
Ulaz 3.17
Dnevni boravak 22.44
Kuhinja 5.96
Degažman 1.77
Spavaća soba 12.45
Kupatilo 6.43
Terasa 9.36
UKUPNO : 61.58
Opcije plaćanja
1. Plaćanje 100% avans: 105.265 €
2. Plaćanje u 3 rate (6 meseci): 107.541 €
3. 15% avans, ostatak po tehničkom prijemu: 112.093 €
* PDV uračunat u cenu; prilikom kupovine stana obavezno je kupiti jedno parking mesto u podzemnoj garaži unutar kompleksa po ceni od 14.000 €
Na cenu, dakle, treba dodati i parking mesto (14000 eura) i to mu izadje onda oko 2000 eura za stan u izgradnji uz 100% avansa (to se onda vise ne zove avans, ali nema veze...). Kao datum zavrsetka figurira 2012 godina...
U varijanti sa 15% avansa kvadrat izadje 2050 eura i to opet u izgradnji.
Koliko meni deluje ovo je zapravo skuplje ili u najboljem slucaju isto (ako se doda podzemno parking mesto) kao cena po kojoj se prodavao Belvil u izgradnji (hvala na ispravci, 1750 plus PDV)... Pri tome je prica kod Belvila bila fleksibilnija, jer te niko nije ucenjivao da kupis parking mesto, a i cena parking mesta je bila znatno povoljnija (da ne pricam koji je odnos cena sada).
Sada neka mi neko objasni kako je na primeru W65 izveo zakljucak da cene padaju? Nekome ovde matematika, za razliku od praznih-prica, nije jaca strana...
Ne bih polemisao oko vozova koji ce da prolaze u nivou 2. sprata zgrade, UMP saboracajnice koja ce kao npr. u Bloku 23, da se prisloni direktno na dvorisnu parcelu zgrade itd... E, sada ako neko misli da su mu Hansgrohe sanitarije dovoljna kompenzacija za voz i UMP - onda OK, mada je to tema za drugi topic.
Izvini,ali ovakve nebuloze nisam mogao da ostavim bez komentara.A istina je sledeca,bar onu koju ja znam,a znam je iz prve ruke.Reci da je cena za lokacije oko Krsta i Hrama krajem 2008 bila uobicajenih 3.500 evra/m2,jednostavno receno nije tacna.Da je bilo pojedinacnih slucajeva tih cena,to je tacno,ali tih cena za lokacije oko Hrama imas i danas,ali nisu uobicajene,kao sto to nisu bile ni tada.vrachar":22qp3mek je napisao(la):Isle su tada cene i preko 3,5 somica na Krstu i oko Hrama. Sada se novi stanovi jedva prodaju za 1.500-1.800.Bulevarac":22qp3mek je napisao(la):Cene na Crvenom krstu su isle u ona luda vremena i do 2.4k eura, i ladno su pojedinci placali te cene. Prodaja je stala svuda, i sada na istim lokacijama nude za 1.9k-2k.
Doduse, znatno je opao i kvalitet gradnje. Ivestitori znaju da ce tesko ostvariti profit i stede na svemu. Zgrade koje su zavrsene u proteklih godinu dana i one koje su sada pri kraju kvalitetom su na nivou Belvila a cesto i mnogo mnogo gore.
Pa koliko ih je jos ostalo, tih baraka mislim?vucko":1xai6gn6 je napisao(la):
Ma ja maksimalno postujem tvoje misljenje,ali vidim da i dalje pises o nekakvim ciframa koje blage veze nemaju sa stvarnoscu.Izgleda da govorimo o razlicitim kategorijama.Ja sam i napisao da na Neimaru i sl ima stanova za ispod 2000 evra/m2,ali ti stanovi neispunjavaju bar 1 od 3 osnovna uslova za koji ja pisem,dakle ili nisu novi,ili nisu kvalitetno gradjeni ili nisu sasvim legalni.Stanovi koji ispunjavaju sva 3 ova,po meni osnovna uslova da bi ih ja kupio,nemaju nizu cenu od 2000-2200evra/m2 i to je prosto cinjenica.vrachar":3qshj05y je napisao(la):Prvo pa musko, ha :laugh:
Elem, ne znam koliko si upucen u pitanja ril estejta i u kom delu grada zivis, no ja jesam sa Vracara i poprilicno sam upucen u pitanja investitorske gradnje. Za pocetak procitaj post pa ces videti da sam napisao kako se cena kretala do 3.500 Era po kvadratu, a ne da je u pitanju "oubicajna" cena. U nekim zgradama svrstane pod tzv. super luksuznu kategoriju kvadrat se prodavao i za 4.000 Evra nomilanlno.
Ako te zanima kako se se danas krecu cene na Neimaru, malo okreni oglase pa ces i sam videti da je sve palo ispod 2.000 i to u zavrsnoj fazi. Poznajem nekoliko investitora koji se muce da prodaju stanove po 1.600 za kvm. Radi se o stanovima kvadrature vece od 50 kvadrata, dok za one manje cena retko prelazi 1.800.
Moj savet tebi bio bi da za pocetak procitas pre nego sto pocnes da repliciras, a ako vec kupujes stan, odradi malo ozbiljniji posao u potrazi posto je u pitanju ozbiljna investicija
Nema razloga da se nikome izvinjavas, forum je mesto za raspravu. Poenta svih prica o cenama stanova danas i jeste to da ispada kada cacnes nesto sto je neko pomenuo kao gradi se, novo, lepo, ispadne da opet nista nema ispod 1900-2000 po kvadratu! Te dve hiljadarke ti ne ginu, plus garazano mesto ili garaza......Najverovatnije je da cena starih stanova vise nije onako prenaduvana jer ima mnogo novosagradjenih, pa je ludo verovati da ce neko dati recimo za televizorke 1900, ili cak blok 23 toliko, to su zgrade 30 godina stare. Pa i taj blok 24 je iz 1989. godine. Ali meni se cini da se uopste nista ne prodaje. Ni staro, ni novo, nista se ne prodaje, vidim po Belvilu s vremena na vreme ono novi kupac sa prepoznatljivom svetlozelenom fasciklom pod miskom, i u pratnji onih mladica i devojaka iz Paviljon obilazi stan....Znam neke ljude sto su oglasili svoje stanove na prodaju 9starije) i nema, niko se ne javlja. Kako npr. West 65 misli da isprodaje, zivo me interesuje......ali stvaro. Pa nece ljudi sada odjednom pohrliti da kupuju, kada agencije verovatno prezivljavaju zahvaljujuci rentiranju stanova, ne znam kako drugacije. Da li je u ovom gradu uopste prodati i jeddan stan recimo proslog meseca? Zaista me interesuje. Kakav je interes investitor Westa imao da pravi jos novih stanova, kada su i ovi novosagradjeni neprodati, nemam pojma.....nadam se da covek zna sta radi.gygy11":m6l4hscv je napisao(la):Ma ja maksimalno postujem tvoje misljenje,ali vidim da i dalje pises o nekakvim ciframa koje blage veze nemaju sa stvarnoscu.Izgleda da govorimo o razlicitim kategorijama.Ja sam i napisao da na Neimaru i sl ima stanova za ispod 2000 evra/m2,ali ti stanovi neispunjavaju bar 1 od 3 osnovna uslova za koji ja pisem,dakle ili nisu novi,ili nisu kvalitetno gradjeni ili nisu sasvim legalni.Stanovi koji ispunjavaju sva 3 ova,po meni osnovna uslova da bi ih ja kupio,nemaju nizu cenu od 2000-2200evra/m2 i to je prosto cinjenica.vrachar":m6l4hscv je napisao(la):Prvo pa musko, ha :laugh:
Elem, ne znam koliko si upucen u pitanja ril estejta i u kom delu grada zivis, no ja jesam sa Vracara i poprilicno sam upucen u pitanja investitorske gradnje. Za pocetak procitaj post pa ces videti da sam napisao kako se cena kretala do 3.500 Era po kvadratu, a ne da je u pitanju "oubicajna" cena. U nekim zgradama svrstane pod tzv. super luksuznu kategoriju kvadrat se prodavao i za 4.000 Evra nomilanlno.
Ako te zanima kako se se danas krecu cene na Neimaru, malo okreni oglase pa ces i sam videti da je sve palo ispod 2.000 i to u zavrsnoj fazi. Poznajem nekoliko investitora koji se muce da prodaju stanove po 1.600 za kvm. Radi se o stanovima kvadrature vece od 50 kvadrata, dok za one manje cena retko prelazi 1.800.
Moj savet tebi bio bi da za pocetak procitas pre nego sto pocnes da repliciras, a ako vec kupujes stan, odradi malo ozbiljniji posao u potrazi posto je u pitanju ozbiljna investicija
Da ne bude zabune,ja znam gotovo svaku novogradnju na ovim lokacijama i zato ovo pisem.ima,recimo, novogradnji u delovima J.Bul koja se prodaje po 1600-1700,ali to nije Neimar,vec skoro Zvezdara i td,itd..
Nego da ne smaramo druge ovom bizarnom raspravom,jer govorimo o egzaktnim ciframa i glupo je raspravljati o njima jer one su takve kakve jesu i svako ko pokusava da kupi ovakav stan na ovim lokacijama odlicno zna ko je od nas dvojice blize istini i o tome je glupo raspravljati,narocito na ovom threadu.
Pozdravljam te ,a ostalima se izvinjavam,ali ja vise o ovome ovde necu raspravljati.
Anabela, to bismo svi ucinili, ali posto se ne moze, cekacemo da odu. Da si videla crn dim juce kako je kadio po Belvilu, to je trebalo videti. ......U ovom naselju ocigledno ne zivi niko iz Gradske skupstine, inace bi to vec bilo sredjeno.Anabela":2v5ex7y4 je napisao(la):Kartonsko naselje je izvor zaraze i bolestina..... pesacila sam svojevremeno pored hotela i barakica, po meni , to bi trebala biti tema u skupstini Srbije. Snimljen je film kako se borilo protiv Variole Vere , isto bi trebalo uraditi i sa karton city. Ne mora Rade Serbedzija da bude u glanoj ulozi, ali .... bi ih sve iselila , okupala i celo naselje zalila cloroxom
Бојим се да има превише празних парцела око Белвила. Кад их раселе одатле, ето их на следећој, па на следећој, па на следећој.....Erysimum Cheiri":dq27ay8t je napisao(la):Hm, strpljenje je vrlina... Neodrzivo je da nehigijensko naselje ostane na toj lokaciji i besmisleno je nervirati se oko toga.
samo ispred linka stavi i na kraju isto stavis [img], ali bez razmaka, da bi ti se videla slika.FreeMason":15862ckd je napisao(la):
Bulevarac":22dmsuj3 je napisao(la):samo ispred linka stavi i na kraju isto stavis [url], ali b... da skines sliku pa da je ponovo nakacis. tnxFreeMason":22dmsuj3 je napisao(la):