privremeni
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 23.12.2009.
- Pohvaljen
- 4
Konkretno taj dim je nekako otperjao pored Belvila, nismo nista osetili osim sto samo ga videli.Bulevarac":val9wfsj je napisao(la):@privremeni + za fotke, na njima se najbolje vidi koliko je nenormalno to sto rade, a jos nenormalnije sto to niko u drzavi ne sankcionise.
Odrzavanje ne bih komentarisao, zbog visokih cena tog odrzavanja (kao jedan od razloga uz novi mnogo veci porez na imovinu) mi smo i odustali od razmisljanja kupovine stana u Belvilu.Sister":112kl45z je napisao(la):Stigle cestitke iz Belvila, uplatnice za odrzavanje. Od januara retroaktivno.....sa nekim rokovima do juna da se izmire. Od sada svakog meseca.
Vec sam naviknuta na curenje para......platicu.
Sto se tice poreza, uplatila sam za prvi kvartal 30 posto vise nego prosle godine, ali mi je danas u poreskom receno da u maju uplatim kao prosle godine.....nisu jos odredili osnovicu. Moze biti da ce nam porez biti isti kao prosle godine.
Upravo sam napisala da sam juce bila u poreskoj upravi i da mi je receno da osnovica jos nije odredjena, i da uplatim u maju isto kao prosle godine!Pegasus":373gfjvj je napisao(la):Odrzavanje ne bih komentarisao, zbog visokih cena tog odrzavanja (kao jedan od razloga uz novi mnogo veci porez na imovinu) mi smo i odustali od razmisljanja kupovine stana u Belvilu.Sister":373gfjvj je napisao(la):Stigle cestitke iz Belvila, uplatnice za odrzavanje. Od januara retroaktivno.....sa nekim rokovima do juna da se izmire. Od sada svakog meseca.
Vec sam naviknuta na curenje para......platicu.
Sto se tice poreza, uplatila sam za prvi kvartal 30 posto vise nego prosle godine, ali mi je danas u poreskom receno da u maju uplatim kao prosle godine.....nisu jos odredili osnovicu. Moze biti da ce nam porez biti isti kao prosle godine.
A porez na imovinu ce svima koji imaju preko 50m2 biti veci za 60% koliko je maximalni skok u 2011godini, mozete skinuti novousvojeni zakon na sajtu poreske uprave i sami napraviti okvirnu racunicu
Ono sapostenje u blicu i B92 sajtu je sramotno napisali su cene ,koje kada nazovete kazu vam da se na to dodaje PDV ,ali to iovako nije problem jer vecina ima oslobodjenje ako kupuje prvi stan. Sramota kakva neprofesionalnost, opet pokazuje lice da hoce da navuku( da ne kazem prevare) ljude koji razmisljaju da udju u kupovinu nekretnine. Strasno...
Resenja za porez nisu stigla, ali moras da uplacujes rate bez obzira na to, i to na nivou proslogodisnjeg poreza, znaci kao prosle godine. Prva rata je bila u februaru, a druga 15. maja.ftj":1j7kl8og je napisao(la):Zašto bi plaćala unapred porez koji ne znaš ni kolko iznosi?
Ima negativne kamate. Ako recimo resis da platis na kraju godine ceo iznos, poslace ti naknadno dopis za jos jednu sumu da uplatis, to ti je ta negativna kamata.vucko":2ehxjlse je napisao(la):To mi nije bilo nikad jasno kod nase drzave,ja placam za stan pored zadnjih 2-3 godine i dalje ga ne razumem.
Placas rate,a ne znas ni koliki je porez???Zna li neko kolika je kamata ako ne platis porez pa ti posalju opomenu na kraju godine?
Buka posle 23 sata??!!!FreeMason":14imzdb6 je napisao(la):Primecujem da se naselje polako popunjava, barem sudeci prema zgradi u koju ja gledam iz svog stana, broj useljenih stanova se dosta povecao. Ono sto mene zanima jeste da li imate problema sa bukom i na koji nacin ste to resavali, kakve su reakcije i rezultati.
Ja sam, blago receno, ocajan kada su u pitanju komsije iznad mene (ceste svadje, glasna muzika uvek posle 23h, razvlacenje namestaja po celom stanu nekada traje i do ranih jutarnjih casova, udaranje, jurnjava po stanu...). Pokusa sam da odem do njih ali nece da otvore vrata. Jednom prilikom sam pozvao domacina parcele i on mi je rekao da pozovem policiju, a zar to on ne treba da uradi umesto nas, tako sam barem ja skapirao iz onih flajera sto su nam ubacivali u sanducice.
Grejali su prosle nedelje u cetvrtak i petak. To je bila odluka na nivou Grada i nema veze sa Belvilom. Bili su topli radijatori, bar kod mene u stanu.Sister":1esw8lwj je napisao(la):Od pocetka ovog hladnog perioda, od pre nekoliko dana, rekli su da ce nas grejati toplane, a nema govora o tome, radijatori potpuno hladni. Cini mi se da su pre izvesnog perioda ispustali vodu iz radijatora ili nesto slicno su radili, pa je verovatno i nemoguce ponovo sve pokrenuti. Ili je neko jednostavno lenj da udje u podstanicu....uglavnom, neprijatno je hladno, a klimu ukljucujem bas kad se mora....