Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Nemoj o obilaznici oko Cacka da i ti ne dobijes posebnu čestitku jer si naglašavao koliki je haos ( ja jesam :) )
Uzgred, meni je neverovatno to sto pišeš, meni nije bilo dovoljno nas koji su psovali tu obilaznicu. Ali dobro, kad u Bg bude gužva npr.od Obrenovca onim starim putem, nema žive duše koja se nije složila da je haos, makar prošli 2x jer ima neko ko ide svaki dan. A kad je oko Cacka, onda sam dosadna.

Imam i utisak jednog vozaca kombija, kaze da je skoro sat vremena ustedeo na Pakovraće ulazu. Ne znam kako, ali mozda je to sto je npr manja guzva na ulazu, a ne obilazi se cacak pa tu dobije pola sata i vise, na to + dobri uslovi na AP...
U sbakom slucaju mislim da je usteda vremena veca od prostog odbijanja vremena preko obilaznice, naravno po ogranicenju. Ima li neko iskustva?
Evo šta kaže google trenutno:
Izlazak sa autoputa u Preljini - Pakovraće: ima 17,6km i po google je potrebno sad 23minuta. Deonica autoputem je valjda 11,6km(nema još ucrtana na google) i brzinom oko 100km/h je potrebno 6min. Em je kraći put em se brže ide
 
Стави неку слику!
Nemam nazalost. Sa jednom mestankom sam razgovarao i kaze da kada je nevreme, bukvalno posle 5 minuta, kako prođe grtalica, opet budu zavejani putevi. Imam iz SJ od subote, ali je bilo pepo vreme. Primera radi, ovako je bilo u SJ, isti dan u NP cisto sve.
received_419786983269197.jpeg
 

Prilozi

  • received_1347233779072160.jpeg
    received_1347233779072160.jpeg
    72,6 KB · Pregleda: 295
Dajte neko prolazno vreme, Beograd (ukljucenje na A2) - Pakovrace, ko je vec prosao :)
 
Сјајно би било да неко сними сада и постави нпр. од Карајукића бунара до Дуге пољане и део од Ивањице према Сјеници. Да би људи имали бољу слику услова! Ево данас са Таре како то изгледа!

 
E takav sneg najviše volim, kad izađem iz saune. Ali, najčešće ga nemaju takvog u blizini.
 
Pred kraj ovog snimka (10:58) stoji tabla sa udaljenostima:

Čačak 7 km (to je u redu)
Kraljevo 47 km (takođe u redu)
Trstenik 50 km!!!??? (Čačak - Trstenik je oko 70 km!)
Kruševac 76 km!!!??? (Čačak - Kruševac je oko 99km!)

Putevi Srbije, šta reći...
Rekao bih da su to udaljenosti merene budućim Moravskim koridorom.
 
Kada se ide obilaznicom između 22 : 00 I 06 : 00 po ograničenju treba 16 minuta od Pakovraca do Preljine. Sa druge strane kada se ide auto putem treba 6 minuta. To znači da je u noćnim uslovima ušteda 10 minuta.

Kada se ide po danu u normalnim uslovima obilaznicom potrebno je uglavnom u proseku oko 30 minuta (ne računajući praznike). Sa druge strane auto putem je potrebno opet 6 minuta. Po danu se uštedi oko 25 minuta auto putem.
Za sretenje i uskrs možemo da vidimo tek kolika će da bude ušteda vremena kada su gužve.

Što se tiče autoputa, lep je osećaj, voziti znajući da ne mora da se ide kroz Preljinu gde ljudi non stop pretrčavaju ulicu i onda obilaznicom oko Cacka sa 5 semafora gde je stalno kreni stani.
Sa te strane gledanja puno znači i uživanje je voziti se novim auto putem ne razmišljajuci o tome kolika će gužva biti na obilaznici.

Na primer ja sam lično do sada uglavnom išao preko Valjeva, Kosjerića, Vranjana i Užica po danu, zato što ima manje saobraćaja, kraće je i plus stignem isto ili čak i brže nego da idem po danu obilaznicom. Sa druge strane sad po meni više nema potrebe tuda da se ide jer sad ne očekujem prosečno gubljenje vremena od 25 minuta na obilaznici tako da vozim putem sa boljim kvalitetom, manje krivina što znači manje zamaranje i stižem 25 minuta brže.

Sa druge strane sam kvalitet auto puta je upitan. Imaju na nekoliko mesta zakrpe i često je neravan.



Sent from my MRX-AL09 using Tapatalk
 
Na Geosrbija se pojavila mapa deo autoputa kroz Ivanjicu . Može li neko da objasni kako da vidim na sajtu.
Našao sam neki print screen

CC7579C1-C046-4B77-9E80-C6C2233D1B68.jpeg
 
Poslednja izmena od urednika:
Koliko znam, nije moguće na Geosrbiji videti ovo. Moja pretpostavka je da je to neko uvukao neki shape fajl sa predviđenom trasom autoputa, pa je to print screen-ovano...
 
Pa pojavila se info da je cela trasa pomerena kao i petlje itd ...
 
Na Geosrbiji ima ucrtan A2 do Gorobilja (Požege), kada se kao layer uzme saobraćaj - putevi prvog A reda.

Ne znam koji drugi layer pokazuje ovo.
 
Mislim da nema veze sa AP, ali pokazuje zimu u Srbiji. Ja ne mogu da verujem da za par minuta može da te bukvalno zatrpa sneg 😐
 
Да, када крене мећава са јаким ветром, за неколико минута може затрпати ауто!
 
Al upalio je sva 4. Jbg, dešava se, ako ne poznaješ put a koncentracija ti nije najbolja kod uključivanja.

Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
 
Како год било овај део до Пожеге тешко да може пре краја 2023. Цариброде ти најбоље знаш колико времена треба да се опреме два тунела по 2.8 км!
 
Vrh