Pred kraj ovog snimka (10:58) stoji tabla sa udaljenostima:
U pravu si, treba biti pre svega realan pa onda optimistican. Ali svakako ovo otvoreno parce autoputa do Pakovraca puno znaci.Svidja mi se sto nam su nam se pridruzili svi ovi optimisti. Dobrodošli na forum naši optimisticni drugari.
Neće put do pozege biti zavrsen do proleća sledeće godine bili vi optimisti ili ne. Možda do proleća 2024.
Makar i bili usput kiksevi i promasaji ipak treba dati pohvale za trud.
Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujemo što reče onaj lik iz filma Sjećaš li se Doli Bel.
Slijede otvaranja dijela autoputa u Crnoj Gori(41 km mislim) pa Surčin Novi Beograd i Pakovraća Požega i to je to u narednih recimo 3 godine.
Do kraja 2024 nemamo se čemu više nadati na ovom potezu Podgorica-Beograd.
Otvaranjem ove 3 dionice otprilike je pola posla završeno.
Izgradnja prvih kilometara na ovom potezu je počela u aprilu 2012 (ne računam glinenu) dakle prije 10 godina.
Realno ovim tempom do 2035 recimo mozemo se u najboljem slucaju nadati kompletiranju.
Da li ću dočekati ja to da za 4 sata vozim do Beograda pitam se
Jan 23, 2022Informacije za tunel Laz:
Leva cev oko 890m, desna oko 830m.
Sa druge strane kopaju i za sada oko 400m.
Ide jako sporo, prosečno 2m/dan, prognoze sa terena su da neće biti gotov još 2 godine bar. Munjino brdo ne znam detalje ali slično tužna situacija sa napredovanjem...
EDIT: Ispravka od KrCana, koji ima ažurnije podatke, druga strana ne 400m, već 520m.
Hajde da se malo bavimo prognozama.Dok Drobnjak i Vucko palamude i politiziraju bez ikakve potrebe sa ovih 11km zavrsenih ap, da se vratim izvorno temi pa da ovde prenesem da je leva cev tunela Laz danas na 1546m a desna na 1516m
Munjino brdo na dan kad je "Munja" prvi put bio u mojim Pljevljima, iskopano je u levoj 1126m a u desnoj ravno 1200m. Potvrdjeno mi je da se Kinezi u Martu vracaju na intenzivne radove na nastavku trase.
A zamisli jednog dana pruga 200 km/h BG -PG.... direktno, bez stajanja....Nije se isticala previše činjenica da ce se i put izmedju dva glavna grada solidno skratiti,mislim preko 50 km.
Iz centra Pg do Trga Republike u Bg bice kad se autoput kompletira manje od 400 km.
Kad se puste ova tri dijela što se grade ostaje manje od pola posla-kako je to dobra stvar ljudi moji
Neću vise da brbljam,potpuno sam opijen od sreće
Верујем да би правили за 250 км/х, али тако нешто није уопште ни замисливо. Био би то, практично, метро од Ваљева до Подгорице. Вредност радова би вероватно достигла 50 и више милијарди евра и не може да буде оправдана никад и ничим (Подгорица нема 3 милиона становника, Београд 11 милиона, па да размишљамо о таквим пројектима). Уосталом, постоји авион, коме се жури.A
A zamisli jednog dana pruga 200 km/h BG -PG.... direktno, bez stajanja....
Jest da bi koštalo Boga oca i nikad se ne bi isplatilo... ali lepo je maštati...
Ne bi baš moglo za dva sata da se stigne... ali za jedno 3 sata... ihaaaa ... sedneš u voz, piješ piće, surfuješ netom i gledaš kako krajloik promiče kroz prozor...
Odeš ujutro do BG, malo prozujuš i hvataš noćni za nazad... i obrnuto...