caribrod » Today, 06:35[/url]":3cey1mxw]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=900771#p900771:3cey1mxw je napisao(la):
Earthmoving » Sun Nov 21, 2021 7:13 pm[/url]":3cey1mxw]Nisam do ovog autoputa primecivao, ali izgleda da zaustavna traka dobija jedan sloj asfalta manje. U prvom prolazu finiser polaze asfalt na dve vozne trake, ne i na zaustavnu, a u kasnijim prelazima asfaltira i zaustavnu. Stednja ili ?
Svi novi autoputevi u Srbiji imaju zaustavnu gde se umesto 1.BNS postavlja 0-31, uz naravno neke izuzetke, posle je 2.sloj BNS u sve 3 trake i na kraju je u voznoj i preticajnoj SMA, a u zaustavnoj asfaltni beton AB 0-11s (valjda se tako zove). Zaustavna je zaustavna i skoro da nema opterećenja, osim kod preusmeravanja zbog radova i zato je tako. Nije to samo u Srbiji tako, pa da kažemo da smo se stisli, tako je i u drugim zemljama. Čudi me da to nisi do sada to znao/primetio...
Ja tako i "pogađam" na snimcima da li je završen 1. ili 2. BNS sloj asfalta. Da li je 2. BNS ili SMA to je teško provaliti iz vazduha.
@zoranuro
Da, jedna cev ima asfalt! To mi je bilo baš onako problematično u analizi. Sad to ide sa većim šansama ka 19.12.!