Druže iz Niša (grad koji trenutno dobija ČETVRTI autoput ka Prokuplju i Prištini) , ako je Srb spucala za, uglavnom strani tranzit, 250km južnog i istočnog kraka iza Niša, sad možda još nepotrebniji ka Prištini, najduži tunel Manajle, 40km skupih klisura (Grdelička i zaobilazak Sićevačke)... šta je sad problem za drugi deo Srbije svega 70km do Duge Poljane? Veruj mi da će više Srba doći na Goliju nego na Bancarevo. A ne zaboravi, sve kredite ne vraćaju stranci koji prolaze u tranzitu (pa me briga za njih) već državljani Srbije. A onaj u Dimitrovgradu ili Preševu nije važniji od onoga u Ivanjici ili Arilju koji su isto tako na nekoj trasi. Što se tiče konkretnih iznosa, cene su se tolko promenile da ne možemo porediti nominalne iznose kredita za jug-istok K10 pre 10-15 godina i onoga što će tek biti za 5 godina. Čak su ovi na ovom autoputu oštećeni što im se put nije radio u isto vreme kad i tamo, pa da ga koriste već 10 godina i da je koštao mnogo manje po tadašnjim cenama.
Prijatelju, mnogo si omasio u tumacenju moje poruke.
Pre svega u Nisu se A1 racva na dva kraka, novi AP ka Pristini moze biti samo treci, ne cetvrti AP. (osim ako znas nesto sto ja ne znam)
Ako postavljas pitanje isplativosti gradnje deonice Grdelica-Presevo onda je najbolje da zavrsimo sa prepiskom odmah.
Deonica Nis-Dimitrovgrad nije gradjena za potrebe nasih gradjana vec iskljucivo za Turke u sezoni, ali ko je nas o tome pitao uopste.
Deonicu Nis-Pristina ne bih uopste komentarisao, mislim da je to naredjenje "odozgo" (EU, USA). Ako izuzmemo Prokuplje i Kursumliju mislim da je 95% nasih ljudi protiv gradnje tog AP.
Da se vratim na glavnu stvar, treba graditi sve krajeve Srbije pa i zapad ali sam protiv ideje Pozega-Boljare ako ce CG da kasni i da se otegne i vremenski i finansijski. Treba graditi zbog nas. Arilje i Ivanjica su ok ali sta ce AP kroz nacionalni park Golija? Sta ce AP kroz Dugu Poljanu??? Zar nije bolje da ide na Novu Varos i Prijepolje i dodje blizu nasem zivlju u Pljevljima ili da ide na Rasku i N.Pazar pa prema administrativnoj granici radi nasih ljudi sa severa Kosova?
A kad CG dodje do Boljara ili gde god onda napraviti jedan krak koji ce da spoji to mesto sa putem koji smo napravili za nasu korist.