Jednom sam tako pozvao kad je trolejbus na 29 pošao sa Studentskog trga, prešišao prvo stajalište (kod Platoa) i onda uredno pokupio putnike kod Narodnog muzeja. Reko aha znači, osim što ste mi osakatili linije, sad još praktikujete i preskakanje stanica? Epa dobro.
Uzmem telefon, nađem kontakt broj GSP, pozovem. Javi se neki čovek, malo pogubljen ali ljubazan. Reko kaž'te vi meni na koju foru vaš vozač preskače Studentski trg a uzima putnike kod Muzeja? Čovek počne da objašnjava - pa znate, to je možda bilo vozilo na turaži, nekad im se da nalog da preskoče stanicu da bi se ubrzali... Reko ma znam ja to, bio sam na Saobraćajnom, samo što koliko znam to se ne radi tako što se kupe putnici na stajalištu 100 metara dalje nego tamo negde od 4. i 5. stajališta... A i ne vidim logiku da se to radi u 19h, uveliko posle popodnevnog vršnog časa.
Čovek se malo vadio, malo bio ljubazan, ko veli a pa onda vi kao kolega razumete, ovo ono... I reko ajde de, da ne pravim sad problem. A i reko sam mu - znam ja da to nije do vas lično, ali eto, zovem da skrenem pažnju da se takve stvari ne dozvoljavaju. On prihvata sve kao, da da, u pravu ste, ne brinite, nema toga. I nisam hteo više da ga gnjavim.
Ali reko sledeći put kad mi se tako nešto desi, ima opet da radi telefon. Srećom, nije se još uvek desilo.