[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=803843#p803843:3mg3ya1d je napisao(la):
daors » Sre Dec 16, 2020 5:56 pm[/url]":3mg3ya1d]Potpuno se slažem @branik. Ostaje slabašna nada da će Kinezi koji su "otkupili" dug fabrike ipak učiniti nešto. Međutim, kada sam pokušao da istražim šta se dešava sa kompanijom Jin Long, naišao sam na takvu šumu kontradiktornih informacija da se tek tu ne zna ko pije, a ko plaća.
Utisak kojem ne mogu da se otmem jeste da je Srbija u prethodnih osam godina ostala bez sve tri fabrike autobusa, a da je u istom tom periodu dobila fabriku tramvaja u Kragujevcu.
Bila je svojevremeno na RTS ona emisiija "Ipak se okreće" Miodraga Popova. Dakle, ipak se okreće, proizvodnja vozila u Srbiji nije ugašena. Šta više, tramvaji su mnogo kompleksniji produkt od autobusa, a ovi Simensovi iz KG sigurno će biti vrhunskog kvaliteta, sa najboljom završnom obradom...
Jedino, što će ih u srcu Šumadije praviti Nemac. Meni su tim povodom osećanja pomešana: s jedne strane, imati proizvodnju tramvaja u zemlji je velika stvar, ali s druge, toliko tehnološki posrnuti i ostati bez sopstvene industrije aviona, helikoptera, kamiona, buseva, auta, traktora, kombajna...
Realno, tuga.