Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 244 94,9%
  • BMC

    Glasovi: 13 5,1%

  • Ukupno glasača
    257
Znači pao neki interni dil s Turcima, to verovatno nisu mogli sa firmama iz EU 😂
 
Screenshot_20240102_154100_Instagram.jpg


Nikako da mu reše zadnju signalizaciju.
 
Izlazi ali bezuspešno, mislim da je dvaput izašao na šihtu na 52 u decembru i to je oba puta crkao
 
Boli ih uvo, znaju oni vrlo dobro da osim nas malko upućenijih, ostali će eventualno da opsuju nekoga prilikom ulaženja u dupke pun solo autobus, umesto kojega je do juče vozio Japanac i na tome će se završiti.

Kad je stanovništvo umrtvljeno, lako je praviti cirkus po gradu.

I gde je kojeg đavola opozicija sad, na ovome se kupe poeni, ali oni po običaju spavaju svi. Neko bre mora da probudi ovaj narod.
 
Opozicija je očigledno saučesnik u uništavanju gsp-a, za ovaj zakon su trebali odmah da se pobune čim je usvojen, jer je poguban po Gsp. Da je granica 20 godina, to je i okej, ali ovo za 10 godina je katastrofalno. Berlin je prošle godine povukao Man dabl dekere iz 2005 i kad je bilo priče da će ih zameniti obicni autobusi, ljudi su se pobunili, pa su nabavili dabl dekere iz Velike Britanije koji će ih zameniti
 
Da su im dali da ih prefarbaju, još bi vozili. Baš ih nervira boja
Moga sad sa njima da rade šta hoće, odavno Japanci ne rade kontrolu,
Da se ne lažemo koliko god bili dobri odradili su svoje. Koliko god bili dobri i lepi ipak su matori 20 godina.

Problem je što nema adekvatne zamene.
 
Naravno, nikakav problem ne bi bio da se povuku kao ti dabl deker Manovi u Berlinu o kojim sam pričao, ali je razlika u tome što su oni obezbedili vozila koja će ih zameniti, a nama će Japance menjati solo autobusi na linijama za koje je i zglob malo
 
Neće. To su oni "prokleti žuti" nabavili. A sve što je žuto, mora da se izbriše iz sećanja građana, jer ne valja što se toliko pozitivno priča o tom periodu i o tim vozilima koja nas i dan danas služe, i to na žalost ovih današnjih, bolje nego njihove novoturske igračke. :D
 
Bojim se da je sve to unapred pripremljeno za masovne nabavke pred Expo. Ne daju grad i baš će tu da opoziciji pokažu prst. Nažalost, ali sve što (ni)je opozicija dosad uradila nije upalilo, čak ni toliko dobijenih glasova.

Ako išta drugo skresan budžet za tramvaje, muk u vezi trola (i vozova) govore više od svega da će opet da se ide naveliko s autobusima. E tad smo na*ebali s gomilom novog krša. Crno nam se piše, ali ne samo od gorenavedenog.

Tako to biva kad se zagrize više nego što može, pa se otkine više lošijeg. Penzosi će se opet primiti na brojnost i ciklus se nastavlja do sledećih izbora. Fuj.
 
Conecto (2005) #187

I dalje milina voziti se sa njima.
Mnogo će nam faliti od sledeće godine... Ostalo ih je još 19 komada, i po meni baš je glupo da remontuješ vozilo pa ga posle godinu dana, pošalješ na rende.

Nadam se da će u njihovom slučaju, ostati još malo duže, miljama su daleko u odnosu na Kinesko-Turske šklopocija.
IMG_20240105_225810.jpg
 
Kaze,Japanci su potrajali zato sto su bili pod 'posebnim' rezimom. Odrzavanje,pranje,linije zaduzenja...To je nesto sasvim nepoznato u Bg,jasi svi smo nasi,
 
To je oduvek problem GSP. Recimo, ni do dan danas nije rešeno pitanje zaduženja trolejbusa čime bi se postiglo da svako vozilo ima svoju stalnu posadu. Uz malu reorganizaciju mreža u garaži moglo je da se napravi.
Kod autobusa to je sa parkiranjemnu lamelama jednostavno. Vrlo je bitno da se zna ko vozi koje vozilo i ko za njega odgovara. Sad, zbog lošeg stanja i čestih isključenja, mnoga vozila idu iz ruke u ruku. Recept za propast.
Kakav god da je, kad sa njemu svakog dana izmenja nekoliko vozača, mora brzo da se ofuca, posebno kad održavanje u radionici žuri da ih proturi preko kanala i ne otklanja sitnice koje vremenom izazovu veće probleme.
Kad postoji redovna ekipa vozača, svako će da se trudi, da insistira u garaži, a ponešto i sam da reši, da bi mu vozilo bilo uvek fit. A kad je sve to bilo podržano ugovorom kao što su bili manovi iz japanske donacije, jasno je da je takav sistem trebalo preneti i na ostatak voznog parka.
 
Vrh