Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 305 94,7%
  • BMC

Glasovi: 17 5,3%

• Ukupno glasača
    322
I to sto npr LUI i M&M imaju 2 smene umesto 3...Verovatno jos neki prevoznici...
Samo ne znam kako pravdaju tahograf i busplus kartice.Tj,kako DJP ne primeti da jedan vozac vozi 6 dana u nedelji 6 krugova na 611.
Sa izlaskom i 6 krugova rade oko 10.5 sati.Na nedeljnom nivou 63 sati,a znamo (tj znam,ne znam za Vas) da u zakonu pise da je max 90 sati u 2 nedelje.

Gledam danas lika na 73, čocek na sred smene mrtav ladan zameni karticu /bus plus, tahograf nije ni imao karticu/, verovatno po tom principu radi (na drugog čoveka)...

Takodje,provereno znam da se poslednji polazak na jednoj liniji radi bez taho kartice,tj postoji naredba da se vadi kartica u 23:40.Iako je to 6h od smene,ne znam zasto...
Ima tu gomila malverzacija,samo nema ko da se pozabavi njima...

Pre par godina baš zbog prekoračenja radnog vremena ortak je išao prvo u saobraćajnu inspekciju , oni su ga brže bolje poslali u inspekciju rada , odatle vratili nazad u saobraćajnu da bi na kraju digo ruke od svega. Mada za obe inspekcije je to bio posao. Zna se zašto neće da reaguju.
Navodno će neke firme morati u skorije vreme da otpuste penzionere i zaposle regularno vozače i da im uplaćuju pune doprinose. Ne kao do sada 22 000 na račun i ostalo na ruke.
Radno vreme vozača u JP reguliše lokalna samouprava i ne može da bude duže od 8 h.
U tih 8 h treba čovek da jede , da popije vodu i naravno da ima obezbeđeno gde će ruke da opere i WC.
Što se tiče preskakanja stanica taj propis ne bi mogao da zaživi ovde nikada, jer gledam naročito u niskopodnim vozilima sede do zadnjeg momenta tj putnici izašli , novi ušli i oni kao opareni iskaču kroz vrata koja se zatvaraju.

Itekako ima duže od 8h, proveri sam smene na pojedinim linijama...

Pa to ti je kultura putnika, ali vrlo brzo bi se gospoda civilizovala, ima i za to leka, kad bi jednom propustio stanicu, pa posle pešačio vrlo brzo bi se pojedinac navikao da se spremi ranije i da stisne stop dugme.Što se uskakanja tiče, tu samo pažnja vozača mora biti na nivou, jer bu**** i nepromišljenih uvek ima, a i ne umeju da procene jel može ili ne može da se stigne, sećam se kad se čovek zakucao u zatvorena vrata na stanici, zatrčao se lik nizbrdo i nije provalio da je kolega zatvorio i tras u vrata, jednostavno ljudi su isključeni i ne razmišljaju i to ne možemo promeniti...

becks89":uftx9ktx je napisao(la):
Gledam danas lika na 73, čocek na sred smene mrtav ladan zameni karticu /bus plus, tahograf nije ni imao karticu/, verovatno po tom principu radi (na drugog čoveka)...

И, што га сад не пријавиш, кад си све видео црно на бело !

Zato sto me nije briga?
Ja imam pametnija posla od toga da se tuzakam po sudovima i sl.

Zašto da trošiš svoje dragoceno vreme na nešto beznačajno , kad treba da čuvaš energiju na ubedjivanje nas forumaša kako mi nismo neke stvari dobro videli ili nam se učinilo i kako smo mi ovce , a sve zbog toga što nismo stručni kao ti.

Baš sam iščekivao ko će prvi da se pojavi sa jako pametnim komentarom. Iskreno, očekivao sam šomijev post, ali naravno ti si tu da ga zameniš. Hoćeš li mi objasniti šta ja imam od toga da prijavim taj slučaj? Šta misliš, kad su im daju duple kartice, da nemaju debelu zaleđinu? Taman i da nešto bude, koja je moja lična korist, ja sam se prevezao od tačke A do tačke B, tu moje intresovanje prestaje, ako on hoće da radi po 14h, neka radi njegova stvar. To što vi volite da gurate nos tamo gde mu nije mesto, jer imate previše slobodnog vremena i nemate pametnija posla, to je vaša lična stvar.

becks89":13qhupdm je napisao(la):
To što vi volite da gurate nos tamo gde mu nije mesto, jer imate previše slobodnog vremena i nemate pametnija posla, to je vaša lična stvar.

Po tebi nama nije mesto nigde , pa čak ni ovde. A što se tiče slobodnog vremena , ti ga imaš isto koliko i mi , jer koliko mi vremena potrošimo na guranje nosa , toliko ti provedeš u ubeđivanje u suprotno.

Pa takvim likovima kojima ništa ne odgovara, koji su svime nezadovoljni i koji žive od toga da nekoga sje*******u i nije mesto nigde, iskreno žalim takve ljude.
Ne ubeđujem nikoga u suprotno, bode ti oči što je neko rešio da stane na put vašem preuveličavanju, kako ste bili krenuli, samo što niste pisali kako su vas vozači puškom isterivali iz autobusa, bilo je pokušaj ubistva vratima, namerno bežanje, pokušaji gaženje i šta god, mašta može svašta. Samo nisam dobio odgovor, zašto vi mislite da ste nekome važni da vam bilo šta namerno i iz inata radi?
Sa raznim predrasudama i pretpostavkama, a drugu stranu nećete ili ne umete da sagledate, ne može se daleko stići...

http://www.kurir-info.rs/sindikati-gsp- ... ak-1366061

Sindikati aktivni u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) "Beograd" zatražili su danas da se naplata i kontrola karata kao i održavanje vozila vrati u nadležnost tog preduzeća i da se zaposlenima ne smanjuju zarade.

Predsednik Samostalnog sindikata GSP-a Goran Bradić rekao je, na sastanku sindikata, da naplata prevoza u gradu nije dobro organizovana, i napomenuo da je neodrživo da se građani stariji od 65 godina voze besplatno kao i da se povlašćene kategorije građana voze po niskim cenama, a da to nije dotirano iz budžeta nadležnog ministarstva ili sekretarijata.

"To je dovelo do toga da preduzeće ne može da nabavlja opremu, alat i rezervne delove za vozila što dovodi u pitanje bezbednost putnika. GSP nije i ne može biti gubitaško preduzeće", istakao je Bradić.

On smatra da se naplata, kontrola, paniranje i upravljanje saobraćajem, kao i održavanje vozila mora vratiti u nadležnost tog preduzeća.

"Zahtevamo hitan sastanak sa gradonačelnikom, gde bi razgovarali oko svih problema u preduzeću i nadamo se da ćemo postići dogovor saglasno interesima Grada, Beograđana i našeg preduzeća", poručio je Bradić i dodao da su zaposleni na ivici egzistencije i da im se "ne može smanjivati zarada zbog lošeg rada prethodnih vlasti".

Član gradskog veća za komunalne delatnosti Stevan Tatalović, koji je takođe prisustvovao sastanku, poručio je okupljenim radnicima da postoji mnogo problema, ali da "nikome ne pada na pamet da gasi GSP ili da ga dovede u težu poziciju nego što je sada".

"Naš zajednički interes je da GSP "Beograd" u budućnosti stane čvrsto na svoje noge. Budite ubeđeni da u vlasti nema nikoga ko ima nameru da GSP stavlja u podređeni položaj", nagasio je Tatalović.

Današnjem sastanku su, pored predstavnika osam aktivnih sindikata u GSP-u prisustvovali i brojni zaposleni u tom preduzeću.

becks89":2d8bo299 je napisao(la):
Baš sam iščekivao ko će prvi da se pojavi sa jako pametnim komentarom. Iskreno, očekivao sam šomijev post, ali naravno ti si tu da ga zameniš. Hoćeš li mi objasniti šta ja imam od toga da prijavim taj slučaj? Šta misliš, kad su im daju duple kartice, da nemaju debelu zaleđinu? Taman i da nešto bude, koja je moja lična korist, ja sam se prevezao od tačke A do tačke B, tu moje intresovanje prestaje, ako on hoće da radi po 14h, neka radi njegova stvar. To što vi volite da gurate nos tamo gde mu nije mesto, jer imate previše slobodnog vremena i nemate pametnija posla, to je vaša lična stvar.
Само сам чекао овакав испад. Ако ти сам не пријављујеш нерегуларности и кршење закона о раду где возачи раде више него што треба, зашто то користиш као контра напад кад ми пријављујемо нешто у чему имамо личну корист?

Aj prevedi mi molim te šta je pisac hteo reći. Ne prijavljujem, jer nemam nikakvu korist od toga. Nemaš ni ti nikakvu korist, samo imaš potrebu da isteruješ neku pravdu i da guraš nos tamo gde mu nije mesto, ako sam dobro skapirao poentu ove tvoje "pitalice"?

Ако ни ти (као неко ко брани возаче) не пријављујеш кршење рада о закону на штету возача, зашто очекујеш да ми (који "мрзимо" возаче) урадимо то?
becks89":34ewmhfy je napisao(la):
Govorimo o instituciji koja ne zna gde joj idu pojedine linije? Treba li dalje trositi reci na njih? Pitao sam vas, kako se niko noje uhvatio onog da vozac nakon 4:30h voznje mora imati pauzu? To mnogo vise utice na kvalitet i bezbednost prevoza, a i to je zakon? Kako se bas toga niste uhvatili ili onog da vise od 8h nebi smelo da se vozi (ukljucujuci pauzu nakon 4:30h)?
Licemerno je 'gledati samo svoje dupe' i jos optuzivati druge da to rade ;)
Нема смисла да браниш возаче само тастатуром ;)

becks89":qqg30ipe je napisao(la):
Ne ubeđujem nikoga u suprotno, bode ti oči što je neko rešio da stane na put vašem preuveličavanju, kako ste bili krenuli, samo što niste pisali kako su vas vozači puškom isterivali iz autobusa, bilo je pokušaj ubistva vratima, namerno bežanje, pokušaji gaženje i šta god, mašta može svašta. Samo nisam dobio odgovor, zašto vi mislite da ste nekome važni da vam bilo šta namerno i iz inata radi?

Ja šta god kažem protiv tvojih pajtosa vozača , ti me odmah kreneš ubeđivati kako mi se učinilo. Niko tebi ne spori pravo da ti imaš svoje mišljenje , ali samo dok ga ne počneš nametati drugima da moraju i oni imati isto mišljenje , jer je ono jedino ispravno.

Možda da uvedemo ovako nešto uz novčanu nagradu?

Top%20Arriva%20Bus%20Driver%20-%20content.jpg

Somi303":1kqps379 je napisao(la):
Ако ни ти (као неко ко брани возаче) не пријављујеш кршење рада о закону на штету возача, зашто очекујеш да ми (који "мрзимо" возаче) урадимо то?
becks89":1kqps379 je napisao(la):
Govorimo o instituciji koja ne zna gde joj idu pojedine linije? Treba li dalje trositi reci na njih? Pitao sam vas, kako se niko noje uhvatio onog da vozac nakon 4:30h voznje mora imati pauzu? To mnogo vise utice na kvalitet i bezbednost prevoza, a i to je zakon? Kako se bas toga niste uhvatili ili onog da vise od 8h nebi smelo da se vozi (ukljucujuci pauzu nakon 4:30h)?
Licemerno je 'gledati samo svoje dupe' i jos optuzivati druge da to rade ;)
Нема смисла да браниш возаче само тастатуром ;)
Da se možda radi o nekom drugom prevozniku, možda bih i uradio nešto, ovako me savršeno ne zanima. Sa njima sam samo neprilike imao i od svih vozača nikog normalnog nisam upoznao, zaista skup pacijenata.

solecar":1kqps379 je napisao(la):
becks89":1kqps379 je napisao(la):

Ja šta god kažem protiv tvojih pajtosa vozača , ti me odmah kreneš ubeđivati kako mi se učinilo. Niko tebi ne spori pravo da ti imaš svoje mišljenje , ali samo dok ga ne počneš nametati drugima da moraju i oni imati isto mišljenje , jer je ono jedino ispravno.
Mojih pajtosa? Zanimljiva tvrdnja.
Vidiš ovako, priču da ti neko namerno nešto radi, da te neko namerno hvata vratima, da neko hoće da te ubije namerno i slično možeš da serviraš teletabisima i oni da ti kliču kako si u pravu, naravno jer gomila kretena radi svoj posao kako radi i onda imamo predrasude. Ja sam svestan da postoji gomila likova za volanom koji su tu samo da bi im išao radni staž, da imaju nešto sa strane i da ih volan ne zanima uopšte, da mogu da voze u toni smeća, da ih ne zanima ništa, ali takvi su i dalje u manjini. Uslovi rada su nikakvi, hvatate se za njihove plate to vam najviše bode oči, a siguran sam da 99% vas nebi selo nikad za volan autobusa i nikad nebi prihvatila svu odgovornost koju vozač snosi, siguran sam u to. Ovde je gomila vas tu da ispoljava svoje frustracije, oni su vam pogodni jer su tu na udaru, možete da im se mešate u posao, u život, da vi nešto ispitujete, ocenjujete, pretpostavljate, da ih pljujete pošto nema ko da vam odgovori i onda se pojavim ja i prekinem zabavu, počnem da odgovaram na vaše gluposti i sje*******em vam koncepciju. E onda, ajde malo da mu "vratimo" sad ćemo da ga napušavamo, da ga podbadamo i mi smo uspeli, u čemu to? Više putam hvatam pojedince u laganju i izmišljanju, ali oni i dalje napadaju. Ocenjuju neka vozila, a ne znaju ni o kojim vozilima pričaju, daju pretpostavke za nešto što nisu ni videli, ali svi znaju jedno, vozači ne valjaju i vozači su bag**, jako zanimljiva situacija. Jeste li provalili da se većina vaših stavova zasniva na pretpostavkama? Mada i ne čudi me to, i vaš idol i duhovni vođa se vodi istim principima tako da je to ok :roll:

becks89":30jx3cjy je napisao(la):
solecar":30jx3cjy je napisao(la):
becks89":30jx3cjy je napisao(la):

Mojih pajtosa? Zanimljiva tvrdnja.
Vidiš ovako, priču da ti neko namerno nešto radi, da te neko namerno hvata vratima, da neko hoće da te ubije namerno i slično možeš da serviraš teletabisima i oni da ti kliču kako si u pravu, naravno jer gomila kretena radi svoj posao kako radi i onda imamo predrasude. Ja sam svestan da postoji gomila likova za volanom koji su tu samo da bi im išao radni staž, da imaju nešto sa strane i da ih volan ne zanima uopšte, da mogu da voze u toni smeća, da ih ne zanima ništa, ali takvi su i dalje u manjini. Uslovi rada su nikakvi, hvatate se za njihove plate to vam najviše bode oči, a siguran sam da 99% vas nebi selo nikad za volan autobusa i nikad nebi prihvatila svu odgovornost koju vozač snosi, siguran sam u to. Ovde je gomila vas tu da ispoljava svoje frustracije, oni su vam pogodni jer su tu na udaru, možete da im se mešate u posao, u život, da vi nešto ispitujete, ocenjujete, pretpostavljate, da ih pljujete pošto nema ko da vam odgovori i onda se pojavim ja i prekinem zabavu, počnem da odgovaram na vaše gluposti i sje*******em vam koncepciju. E onda, ajde malo da mu "vratimo" sad ćemo da ga napušavamo, da ga podbadamo i mi smo uspeli, u čemu to? Više putam hvatam pojedince u laganju i izmišljanju, ali oni i dalje napadaju. Ocenjuju neka vozila, a ne znaju ni o kojim vozilima pričaju, daju pretpostavke za nešto što nisu ni videli, ali svi znaju jedno, vozači ne valjaju i vozači su bag**, jako zanimljiva situacija. Jeste li provalili da se većina vaših stavova zasniva na pretpostavkama? Mada i ne čudi me to, i vaš idol i duhovni vođa se vodi istim principima tako da je to ok :roll:

Ja nikada nisam rekao da neko hoće namerno da me ubije , čak nisam ni spomenuo da neko hoće da me ubije , ali pošto ti to tvrdiš da sam ja rekao , onda mora da je to tačno , jer ti znaš mnogo bolje od mene samog šta saj rekao.
Tačno je da ja nikad ne bih pristao da budem šofer , ali to nema uopšte veze sa ovim što ja pričam.
Ako ja lečim frustracije prijavljivanjem vozača , onda ti lečiš svoje frustracije pisanjem po ovom forumu.
Da li si ti primetio da se u tvojim postovima u kojima srčano braniš vozače , odbrana zasniva na iznošenju nevidljivih dokaza (ja nisam pročitao , a ni video (mislim na sliku), jedan jedini dokaz koji bi to povrgnuo)? A i sam se hvališ kako nije sad vreme ni mesto za to. A zašto je to tako? Zato što ti nazivanjem ostalih forumaša teletabisima , lečiš lična nezadovoljstva u životu.

To što ti ne vidiš ili nećeš da vidiš, tvoj je problem. Da, nazivam neke forumaše teletabisima, ograničene ljude, ljude bez stava, bez mišljenja, bez imalo želje za razmišljanjem, da to su za mene teletabisi. Vi koji vrtite istu priču, tražite neke dokaze, a koji si ti to dokaz naveo? Uhvatio te vozač vratima? I to je dokaz?
TI si tvrdio da te namerno hvataju vratima i da to rade jer su "sadisti", uživaju da vas muče, takođe si tvrdio da su namerno bezobrazni prema tebi, jer ti si im najvažniji?
Ja ne verujem da odrasla osoba može da tvrdi i da stoji iza takvog stava, zaista nije ni čudo kuda ide ova zemlja...

becks89":2dm88glh je napisao(la):
To što ti ne vidiš ili nećeš da vidiš, tvoj je problem. Da, nazivam neke forumaše teletabisima, ograničene ljude, ljude bez stava, bez mišljenja, bez imalo želje za razmišljanjem, da to su za mene teletabisi. Vi koji vrtite istu priču, tražite neke dokaze, a koji si ti to dokaz naveo? Uhvatio te vozač vratima? I to je dokaz?
TI si tvrdio da te namerno hvataju vratima i da to rade jer su "sadisti", uživaju da vas muče, takođe si tvrdio da su namerno bezobrazni prema tebi, jer ti si im najvažniji?
Ja ne verujem da odrasla osoba može da tvrdi i da stoji iza takvog stava, zaista nije ni čudo kuda ide ova zemlja...

Vidim mnogo ti je lakše da prebaciš loptu umesto da pokažeš gde si ti to izneo konkretne dokaze. A i mnogo voliš da mi pripisuješ sve što drugi kažu. Ako jedan napiše da mu se nešto desilo , ti automatski stavljaš to svima u usta , bez obzira da li je to još neko spomenuo ili ne. Ja nikada nisam tvrdio da su me priklještili vratima. Izmišljanje činjenica sasvim dovoljno govori o tebi.
A ni ja ne mogu da verujem da postoji osoba koja srčano brani bahatost , te nije ni čudo što je društo skoro propalo.

Poplavio kosmaj izgleda da ce sutra manje vozila na ulicu , ko to nije odrzavao kanale za odvod vode

Zašto da se bave ljudi sa nebitnim stvarima , kada treba da čuvaju energiju za rešavanje krupnijih problema u državi.

Vrh