Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 305 94,7%
  • BMC

Glasovi: 17 5,3%

• Ukupno glasača
    322
Ja nisam mogao da punim dzakove jer nisam u Beogradu, ali sam zato uplatio pomoc Srbiji za poplave preko Paypal racuna.

kopmania":2lzx64db je napisao(la):
Vozača tamnave je prijavio inspektor zato što je izašao iz vozila na liniji i kupio kafu u prodavnici.

I dotični vozač priča sa nekim prijateljem na telefonu:
Ima da je polomim, šta ona mene prijavljuje. Ima da dodjem kolima kod nje pa ću da je polomim.
(onda nailazimo na autokomandu gde su policajci pa kaže nekome na telefonu)
E čekaj evo ih panduri da me ne vide kako pričam.......
I šta posle reći ???
Sve mogu da skapiram, ali da dođete do te mere da prisluškujete tuđe telefonske razgovore, e to ne mogu da razumem, očigledno nemate čime da se bavite u svom životu...

Šta reći za sledeću situaciju.
Danas, pošto je temperatura preko 25 stepeni, obavezni smo da uključimo klimu. Da bi klima imala ikakvog efekta, potrebno je prvo zavrnuti grejanje, koje je iza prednjeg levog točka, na nekih metar zavučena, kolega i ja se zamuljali do ramena od prljavštine da bi nekako dohvatili ventil i zavrnuli ga. Pustimo klimu, ona kao nešto radi, ali značajno je prijatnije u takvom okruženju. Krenuli smo i na jednoj stanici, na ivičnjaku je parkiran automobil, naravno stajemo pored i tu počinje frka. Grupa starijih ljudi, od toga neki sa štakama, štapovima svi krenuli na prva vrata, prilikom ulaska počinju da psuju vozača koji je stao daleko od ivičnjaka, kako ih vozi st***, majmuni i slično, kao što i vi umete da se proseravate i naravno sedaju svi napred i kreću da zvocaju i da seru, na kraju se posvađaju sami između sebe, al' to sad nije važno. Njih desetak su tako napljuvali vozača, predvođeni jednom bakicom kojoj ne odgovara ni klima, pa je otvorila prozor, prethodno umalo štapom nije razbila staklo, ne odgovara joj što je sedište visoko pa je za svaki slučaj vozaču opsovala mamu, i šta reći na to? Radiš sve da tim ljudima bude bolje, udobnije, konfornije i onda dođe neko i j**e ti mamu bez ikakvog razloga, niti može da utiče na tog što je parkirao u stanici, niti postoje samo prva vrata, niti može normalno da stane kada mu je neko u stanici, ali to nije važno važno je da se napljuje vozač jer nekome nije nešto potaman. E isto tako se proseravate i vi ovde, na isti način omalovažavate, vređate, lupetate, izmišljate, a pojma nemate šta pričate, posle se pitate što vas voze indijanci, pa verujte mi da za bolje i niste, kažu klin se klinom izbija, kakvi putnici takvi i vozači i tako možemo u krug...

becks89":3g31q5cg je napisao(la):
DSCF2291_zps0e074574.jpg

DSCF2304_zpse6da5135.jpg

direktor":3g31q5cg je napisao(la):
Imam
ocjecaj da ta bus minus konzola nije stajala tako u startu cemu ta skarabudz improvizacija
Nije, imala je normalno postolje :)
E to je teško pitanje, nadam se da čike iz garaže znaju odgovor :)
Bilo mi je malo dosadno, pa sam se raspitao zašto se ovo radi na ovoj seriji. Primetih da je na većini ovako premeštena konzola, cunjao sam malo po garaži, pitao par vozača i došao do sasvim razumnog odgovora. Spuštaju se dole zbog preglednosti, jer aparat zaklanja poprilično desnu stranu i poprilično može biti nezgodno ukoliko sa desne strane dolazi niže vozilo, bicikl, motocikli ili neki pešak, dete, starija osoba i sl... Istina, toliko puta sam sedeo za volanom i nisam obraćao pažnju koliko je to loše postavljeno, evo danas sam pokušao iz nekog "vozačevog" ugla da vam pokažem koliko zapravo smeta aparat na toj štangli... Doduše, ja sam malo van gabarita, preko 1.90m, ali čisto da možete da vidite o čemu se radi :D

P.S. Usput obratite pažnju kako su lepo ovi u garaži izribali šajbu

Nije problem sto su ga spustili ,naprotiv bezbjednost na prvom mjestu , mogili su skratiti sipku , a ovo skocalo za karte na ovu zutu sipku ,malo estetike nije na odmet ,

becks89":tu84ef65 je napisao(la):
Sve mogu da skapiram, ali da dođete do te mere da prisluškujete tuđe telefonske razgovore, e to ne mogu da razumem, očigledno nemate čime da se bavite u svom životu...

Da li si ti normalan ? Niko ne prisluškuje nikog, nego jednostavno se drao na telefon, da ga je ja mislim čuo i putnik na zadnjim vratima, a ne ja koji sam bio kod njegove kabine.....
I opet šta će on na telefonu dokle vozi, bez bluetooth slušalica , i vrši razgovor koji je vršio ?

direktor":2r7t56ob je napisao(la):
Nije problem sto su ga spustili ,naprotiv bezbjednost na prvom mjestu , mogili su skratiti sipku , a ovo skocalo za karte na ovu zutu sipku ,malo estetike nije na odmet ,
Generalno meni se dopada, samo kada bi se to malo više profesionalnije i na oko lepše radilo bilo bi sve na mestu...

kopmania":2r7t56ob je napisao(la):
becks89":2r7t56ob je napisao(la):

Da li si ti normalan ? Niko ne prisluškuje nikog, nego jednostavno se drao na telefon, da ga je ja mislim čuo i putnik na zadnjim vratima, a ne ja koji sam bio kod njegove kabine.....
I opet šta će on na telefonu dokle vozi, bez bluetooth slušalica , i vrši razgovor koji je vršio ?
Koliko pratim, ovo nije prvi put da si "čuo" razgovor vozača preko mobilnog... Dakle, ko nije normalan, ti što prisluškuješ razgovore ili ja? Takođe, čini mi se da je i prošli put vozač iz tvoje priče (mislim na Slaviji) spustio telefon "zbog policije", ne sumnjam u tvoje priče, samo malo je čudno da si samo ti čuo i da su neki detalji isti, čini mi se da je i tada vozač nekome hteo da j*** majku? A i jako zanimljiva je stvar ta kabina, trebao bi ekstra da se dere da ti pored kabine, "koji ne prisluškuješ" razgovor, možeš da čuješ priču do ovih detalja koje si ispričao... Ovde neću pominjati upotrebu mobilnog, naročito u privatne svrhe, nema potrebe...

Prvi put je bila sms poruka, morao sam gledati o kakvoj poruci se radi, jer on vozi autobus i kuca poruku ??? I u poruci je to bilo što si ti naveo, i bilo je kod k. parka. i tako je spustio isto telefon pošto je posle pisanja poruke zvao nekoga.

kopmania":2l42f38q je napisao(la):
Prvi put je bila sms poruka, morao sam gledati o kakvoj poruci se radi, jer on vozi autobus i kuca poruku ??? I u poruci je to bilo što si ti naveo, i bilo je kod k. parka. i tako je spustio isto telefon pošto je posle pisanja poruke zvao nekoga.
Morao si gledati o kakvoj se poruci radi? Zar je važno o kakvoj se poruci radi? On krši propis, to tebe zanima ako se kako tvrdiš osećaš ugroženim zbog toga i ako se smatraš odgovornim da to prijaviš, ja ovde vidim samo želju da se petljaš u nešto što nije tvoja stvar, prisluškivanje razgovora, čitanje tuđih poruka, još da počneš da ih pratiš i onda si sve kompletirao...

kopmania":2yk4b8b5 je napisao(la):
Vozača tamnave je prijavio inspektor zato što je izašao iz vozila na liniji i kupio kafu u prodavnici.

Ima da je polomim, šta ona mene prijavljuje. Ima da dodjem kolima kod nje pa ću da je polomim.
I šta posle reći ???
kakav idijot hoce da bije zenu/devojku sta je vec to samo idijoti rade Muka mi je od takvih :rant: :o Sili se na zenskoj osobi :x
becks89":2yk4b8b5 je napisao(la):
becks89":2yk4b8b5 je napisao(la):
P.S. Usput obratite pažnju kako su lepo ovi u garaži izribali šajbu
poznati su po tome kako lepo ribaju sajbu :twisted: Umesto da to perfektno urade a oni bi samo da otaljaju taj posao :evil:

Žika":196g5pdz je napisao(la):
becks89":196g5pdz je napisao(la):
Kad majstori prepakuju aparaturu Bus plusa :roll:
DSCF2289_zpse1943029.jpg

DSCF2290_zpseb1e4cb3.jpg

Verovatno debelo smanjivao vidno polje dok je bio na onom Г nosaču. Mada malo čudan položaj štampača za karte.
Jedan vozač Laste je baš zbog sve te skalamerije tako vešto montirane da ti što više smanjuje vidno polje imao blizak susret sa biciklistom. Jednostavno kako reče zaklonio ga displej , koji takođe noću prija očima.

Lepo kažem.
Samo pitanje koliko su trebali bakica da zgaze da bi neko poslušao primedbe vozača . Ili da nađu nekog sa malo mozga ko će tu opremu kvalitetno da ugradi i estetski naravno.

pitam se da li bi te bakice smele da opsuju tog sto voli da bije zene.Treba da ih je sramota sto psuju najbolju posadu u gradu :notok: taj vozac se trudi nesto za razliku od ovog siledzije koji se sili nad zenama.Hoce da bije zenu KAKO GA BRE NIJE SRAMOTA :notok: :notok: :x :x :x

becks89":3rakrfhn je napisao(la):
Grupa starijih ljudi, od toga neki sa štakama, štapovima svi krenuli na prva vrata, prilikom ulaska počinju da psuju vozača koji je stao daleko od ivičnjaka, kako ih vozi st***, majmuni i slično, kao što i vi umete da se proseravate i naravno sedaju svi napred i kreću da zvocaju i da seru, na kraju se posvađaju sami između sebe, al' to sad nije važno. Njih desetak su tako napljuvali vozača, predvođeni jednom bakicom kojoj ne odgovara ni klima, pa je otvorila prozor, prethodno umalo štapom nije razbila staklo, ne odgovara joj što je sedište visoko pa je za svaki slučaj vozaču opsovala mamu, i šta reći na to? Radiš sve da tim ljudima bude bolje, udobnije, konfornije i onda dođe neko i j**e ti mamu bez ikakvog razloga, niti može da utiče na tog što je parkirao u stanici, niti postoje samo prva vrata, niti može normalno da stane kada mu je neko u stanici, ali to nije važno važno je da se napljuje vozač jer nekome nije nešto potaman. E isto tako se proseravate i vi ovde, na isti način omalovažavate, vređate, lupetate, izmišljate, a pojma nemate šta pričate, posle se pitate što vas voze indijanci, pa verujte mi da za bolje i niste, kažu klin se klinom izbija, kakvi putnici takvi i vozači i tako možemo u krug...

Niko nema pravo da vređa ljude, ako mu nešto nije po volji zapiše prosledi.
Dalje, psovati i uznemiravati vozača (i bilo koga na svom radnom mestu) ne podržavam. Taj čovek tako uznemiren treba da vozi kroz nenormalan saobraćaj ljude. Van svake pameti.
Jednostavno zaustavi vozilo , okrene najbližu stanicu policije i oni nek onda rasprave.

dare":pf0ul932 je napisao(la):
pitam se da li bi te bakice smele da opsuju tog sto voli da bije zene.Treba da ih je sramota sto psuju najbolju posadu u gradu :notok: taj vozac se trudi nesto za razliku od ovog siledzije koji se sili nad zenama.Hoce da bije zenu KAKO GA BRE NIJE SRAMOTA :notok: :notok: :x :x :x
Ne treba ćutati, ko ćuti samo trpi da ga neko ko pre podne mrzi sebe, a posle podne sve ostale, s' oproštenjem j*** u mozak...

Žika":pf0ul932 je napisao(la):
Niko nema pravo da vređa ljude, ako mu nešto nije po volji zapiše prosledi.
Dalje, psovati i uznemiravati vozača (i bilo koga na svom radnom mestu) ne podržavam. Taj čovek tako uznemiren treba da vozi kroz nenormalan saobraćaj ljude. Van svake pameti.
Jednostavno zaustavi vozilo , okrene najbližu stanicu policije i oni nek onda rasprave.
Šta ima da zapiše? Pa zna i ona da ništa pogrešno nije uradio, samo jednostavno životna hrana pojedinaca je da guraju nos tamo gde mu nije mesto i da nekom sole pamet. Tu je bio kolega koji je predao smenu i ja, ja mlad, neiskusan u takvim situacijama, logično postavim pitanje, jel imaju još neka vrata sem prvih (pošto su druga, a naročito treća i četvrta bila uz ivičnjak), na to ona i meni kreće majku da psuje, ko sam ja da se mešam, tu su mi rekli samo da pustim, nek priča šta hoće da se nebi nervirao, i zamislite vožnju u dužini od nekih 35-40 minuta u kojoj neprestano neko psuje, viče, dobacuje i slično. I za takve treba da se trudi i da se radi nešto? Ne, treba ograditi vozača, ne staklom nego ciglama, za pojedince i ovo je odlično stanje...

stf":1e6sc5yc je napisao(la):
Tako je Žiko, udri po sirotinji koja nema leba da jede, kazni ih sa 20 000 ali zato pusti vozača koji prima 60 000 da greši jer je eto ... umoran ...

sirotinjo, i Bogu si teška ...

Danas sam razgovarao sa jednim autobuskim sviračem / prosjakom i posle moje opaske da mu je bolje da nađe neki posao i normalno zarađuje odgovor me je blago rečeno iznenadio. Ne pada mu na pamet da radi za dnevno 20 e ?????????????
Ovako kaže u proseku uzme 5000-6000 din dnevno, pa dalje vi računajte.
Manite se glupih komentara.

Danas ne bi trebalo da svira jer je dan zalosti.Nek svira sledece nedelje :) Neznam sta bi taj svirac mogao da radi teska je situacija u zemlji

Pa lepo ti je rekao, i oni što drogiraju decu po semaforima pa ih nosaju i prose dnevno više zarade od tog vozača i mesečno više od tih 60.000, samo toliko o tome koliko je stf razmislio pre nego što je nešto rekao. Da ne pominjem onog što šamara metlu po gradu, on takođe ima veću platu od vozača, kako se na njih nisi žalio, a prljav nam je grad? :)

Inače nikad ne dajem pare prosjacima i sličnim slobodnim umetnicima.
Svako može da radi i pošteno da zaradi. Bar u Beogradu ima posla.
Jedno zimsko jutro mi je neobična pojava upala u oči, fino doterana žena držala je za ruke dva klinca u ritama. Da nisu toliko odudarali jedno od drugih ne bi ni primetio. Jednostavno ih je ostavila same na semaforu na raskrsnici P.Velimirovića i bul. Patrijarha Pavla da prose. I tu su proveli skoro ceo dan provlačeći se između vozila na veoma niskim temperaturama.
I naravno veoma unosan posao. Neko kad bi se bavio koliko zarade videli bi da to nisu male cifre. Naravno nema PDV-a i uplaćenih doprinosa ali ih zato ima u svakoj Opštini u redu za socijalne pomoći i sledovanja.

screenshot windows

Za takvo stanje nisu krivi Romi, vec mozgoispiracka propagandna masinerija neoliberalnog poretka koja insistira na pseudotoleranciji (inace veoma licemernoj i izvestacenoj) tako da ta pseudotolerancija postaje dogma, a svako suprotstavljanje istoj se tretira onako kako klasicne religije tretiraju bogohuljenje.
Romi samo koriste sistem koji im daje ulogu svete krave. Iskreno priznajmo da bismo se u takvim okolnostima i mi ponasali slicno.

Zato postoje zakoni i svi vidovi vlasti kako se ljudi ne bi oteli kontroli.

becks89":2imlmrvp je napisao(la):
Šta ima da zapiše? Pa zna i ona da ništa pogrešno nije uradio, samo jednostavno životna hrana pojedinaca je da guraju nos tamo gde mu nije mesto i da nekom sole pamet.
Теби је место у возачевој кабини?

becks89":c990h4pq je napisao(la):
kopmania":c990h4pq je napisao(la):

I šta posle reći ???

Pametniji si dok puniš džakove.

U pravu je becks za ove bakute sto psuju vozace. Ja sam cuo da se pojavila banda bakica koja terorise vozace i nevin narod. Evo dokaz:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ygy7UDADXDg[/youtube]

zanimljivo je kako ne moram nikoga vise da imenujem, sami se pronadjete, nastavite, ima vas jos...
@solecar, bolje i ti digni dupe pa napuni jedan dzak, pametnije je to nego da lupas po netu ;)

Vrh