Firebird-011
Higher intermediate
И ја мислим да би понудили "Оптаре" - то је АЛ-ов европски бренд, али не видех ниједан њихов бус са више од двоја врата, вероватно не могу проћи из техничких разлога. Визуелно, мени је "Оптаре" сасвим ОК....
MilisaV":24uy80z7 je napisao(la):ja se iskreno nadam da će republika da blokira ovaj kredit.
Plus ko vrataHomer Jay":21yhrm1j je napisao(la):MilisaV":21yhrm1j je napisao(la):ja se iskreno nadam da će republika da blokira ovaj kredit.
Ako je toj državi stalo do "Ikarbusa" koliko tvrdi, neka bar pokuša da uvali taj autobus nekom drugom gradu, nekoj drugoj zemlji, ne mora da uspe da ga proda, neka ga neki činovnik Vlade Srbije samo ponudi kada naredni put bude posetio neku egzotičnu zemlju. Ako je već, kao što tvrde, podjednakog kvaliteta kao ostali autobusi koji su nam ponuđeni na tenderu, a čak 60.000 evra jeftiniji, onda verujem da 90% zemalja na ovom svetu sanja da nabavi takav autobus.
E tada ću im verovati da je cela ova šarada pokrenuta zbog dobrobiti "Ikarbusa" i domaće industrije, a ne zbog jeftinog politikanstva.
Firebird-011":1qbuciup je napisao(la):И ја мислим да би понудили "Оптаре" - то је АЛ-ов европски бренд, али не видех ниједан њихов бус са више од двоја врата, вероватно не могу проћи из техничких разлога. Визуелно, мени је "Оптаре" сасвим ОК....
sasa901":js5fn587 je napisao(la):a moze lii ikara da se proda nekom ko sto su zastavu prodali ?
stf":3e1tooh3 je napisao(la):Nezvanična informacija kaže da je pobedio Solaris.
nikola011":15lv7zkv je napisao(la):sasa901":15lv7zkv je napisao(la):a moze lii ikara da se proda nekom ko sto su zastavu prodali ?
Zastavu nisu prodali, ona je potpuno ugasena, drzava ulozila stotine miliona, Fiat takodje i zajedno su osnovali FAS.
Kao sad kad bi Djilas rekao MAN-u: mi imamo hale i zemljiste, otpusticemo deo radnika, obezbediti infrastrukturu, dodati 300 miliona evra, MAN npr. 600 miliona i da fabrika bude 49%grad, 51% MAN. Ja sam licno bio protiv tog principa, ali ako bi se FAS (Fiat automobili Srbija) pokazalo kao dobar projekat ja bih bio za to da se tako uradi i sa Ikarbusom.
U ovom momentu smatram da bi tako veliki kredit koji grad uzima bilo bolje utrositi po principu FAS-a, nego kupiti autobuse. Nije nam prvi put da je prevoz los, prezivecemo da se uradi nesto bolje sa parama, a ne ovako instant resenje koje gasi veliku firmu i gradjanima da zanimaciju na studiju B jedno 7 dana.
Express":dehkulwn je napisao(la):To izgleda fenomenalno samo mi bodu oči Privatnici koje niko da obuzda oko šarenila voznog parka, kolor šeme, kvaliteta i konfiguracije. Kako Berlin i London mogu da nabavljaju iste tipove vozila u potpuno identičnoj konfiguraciji i dezenu sedišta, kolor šemi samo sa drugim logoom prevoznika i garažnim brojem? Čak je isti font i za garažni broj i svako vozilo ima jedinstveni broj, dakle ono Pxxx što lepe kod nas po privatnicima ne treba ni da postoji. Bukvalno kao da su Japanci u vlasništvu nekoliko preduzeća, samo je razlika u logou preduzeća a sve ostalo je potpuno isto.