Nisi se ti vozio izgleda Požeškom ili Kirovljevom pa da vidiš šta je osećanje kolovoza u Solarisu.
U Solarisima ja osetim samo lupanje točkova, gore je autobus dosta čvrst.
Jel ima neko iz depoa da zna sta to na njima crkava? Jel ih izdaju transmisije, pregrevaju se motori, divlja elektronika...?
Evo poruke od jednog vozača sa kojim sam u kontaktu redovno, da ne bi stavljao screenshot poruke, kopiraću je samo ovde.
“Ajde da krenem malo detaljnije. Motor je Kaminisov, nešto je tiši u odnosu na solo i nema onog konstantnog zujanja. Koliko sam skapirao, imaju manji kapacitet hladnjaka i čim se par puta pregreje počne da troši nešto više ulja i izgubi na snazi. Na autu 3536 na 3/17 kog sam vozio u ponedeljak je krenuo tako da mi se dere motor da sam hteo da ga zaustavim i zovem letećeg majstora, ali je prestalo nakon nekih 30 minuta. U utorak, sa autom 3538 sam izgubio gas i vukao sam se 10km/h do garaže, sve od Zemuna. Generalno je jako loš na gasu i lenj je iz starta, ali kasnije ume da se zaleti jako lepo. Uz Konjarnik, tamo pogotovo kod hotela Srbija mi jedva izvlači, oseti se da se baš napreže, a inače najviše tih BMCa u kvaru sam video baš tu kod Šumica kad se popneš. Masivan je na volanu, težak za upravljanje. Generalno dosta krut bus sa nešto jačim armotizerima odnosno nisu mekani i bus preko svake manje neravnine prelazi punom dužinom kao prav štap. Kočnice su loše naštelovane, nabadaju, tvrde su kočnice i kad kočiš pred sam kraj se isključi retarder pa onda ili on produži malo kočioni put ili mi jače stisnemo papučicu pa zabode. Što se tiče preglednosti, ona je katastrofa, prvo što mi desni retrovizor nenormalno štrči, drugo unitrašnja ogledala su loše rešena i da nemamo kamera mislim da bi smo potpuno radili na slepo. Kabina tesna, kolenima kačim volan i baš je neprijatno u toku vožnje. Instrument tabla kao neka tepsija, čudna baš i lično mi se ne svidja za rad. Sam bus zaudara žestoko na onu najjeftiniju plastiku, gore od Higera, kao da si ušao u kinesku prodavnicu. Panel nijedan u ravni. Pre neki dan, prešao sam malo žešće preko neke rupe kod Filipa Višnjića i dva panela su mi odjednom otpala i neke dve žene su ih meni donele. Završna obrada čini mi se da je na jako niskom nivou, ali nisam detaljnije zagledao, moraću jednom. I da, čuo sam da kod nas u pogonu neki imaju vec problema sa crevima za vazduh.
Jedino šta bih mogao da pohvalim je grejanje i to je to, to su dobro rešili. Za klimu ćemo tek da vidimo.
Generalno mislim da gori bus nisam vozio. Ne znam kakvi su Higeri, njih nemamo u pogonu, ali ovo je za mene sramota šta nam je stiglo. Ovo je i sramota porediti sa Solarisom. Ja ću na sve načine pokušati da vratim moj auto Solaris 3012, pa i ako treba da menjam liniju nije mi problem. Ne znam gde su njega sada postavili.”