Šta je novo?

Air Serbia

@miki_ns
Isti ugođaj sam imao još pre par godina. Jednom platio iz BG dinom, od tada mi stalno to rade, bez obzira iz koje zemlje pokušam da platim viza e karticom. Klošari.
 
Pa dobro. Ima nekad akcija i za samo kupovine iz Srbije. Karte su uglavnom skuplje kad je akcija za strance nego za Srbe.

Nije to nepoznata praksa. Ne samo za AS

Napraviš VPN na Srbiju kad nisi tu, i pičiš :)



Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
 
kad smo već na temi AirSerbia pre malo više od tri nedelje sam tražio karte za London i nazad i kao najjeftinija 90 EUR ispadne kombinacija British Airways do Londona i AirSerbia za povratak. Krenem da kupim karte, link sa pretraživača me preusmeri na sajt BA, kupim kartu BEG-LHR za 45 EUR, sledeći link me vodi na sajt AirSerbia i tamo karta 45 EUR, sve popunim i stiže poruka "detektovali smo da je vaša platna kartica izdata u Srbiji, preusmeravamo vas na stranicu za kupovinu u RSD", kad tamo ista karta 28000 RSD.
A jok majci ću da vam kupim tu kartu. Odradim ponovo pretraživanje - i dalje se na pretraživaču vidi ona cena od 45 EUR, ali pretraživanje unutar AirSerbia portala daje samo ovu cenu od 28000, a ona od 45 se vidi samo ako se na sajt dođe linkom sa drugog pretraživača, ali tu kartu je nemoguće kupiti sa karticama iz Srbije.
Alal vera.
Onda sam odlučio da nema šanse da letim nazad s njima kad tako tretiraju domaće putnike, i kupio Wizzovu kartu za 72 funte.

ја морам да признам да нисам имао такав случај
 
Evo bugarskog E190/E195 za Nirnberg :) Isti je i za 19.april.
Za Frankfurt prvi Embraer leti 16. aprila u 7:05 i stoji:
JU 350 Obavlja Air Serbia
Tip prevoza:EMBRAER EMB 190 / EMB 195


Screenshot 2024-04-15 at 00.40.35.png
 
Poslednja izmena:
Evo bugarskog E190/E195 za Nirnberg :) Isti je i za 19.april.
Za Frankfurt prvi Embraer leti 16. aprila u 7:05 i stoji:
JU 350 Obavlja Air Serbia
Tip prevoza:EMBRAER EMB 190 / EMB 195


Pogledajte prilog 195591
Pre 3 sata sam bio na aerodromu i kada sam se vozio šatl autobusom do Tesla parkinga video sam parkiran avion Air Bulgaria, verovatno je to taj avion.
 
Receno je da sredinom juna dolazi drugi Embraer, ali ovo sto sam okacio znaci da ce vec sada da lete 2; jedan AirSerbia i jedan Bulgaria Air.
Neobicno... Mozda su oba leta Bulgaria, samo nije dobra informacija na sajtu.
 

Ko subvencioniše ovaj let, država Srbija(ako je ovo slučaj, zašto?), Federacija ili grad Mostar? Bez subvencija sigurno nije isplativ.
 

Ko subvencioniše ovaj let, država Srbija(ako je ovo slučaj, zašto?), Federacija ili grad Mostar? Bez subvencija sigurno nije isplativ.
ПСО плаћа Мостар, одличан потез Ер Србије! Очекујем Клуж-Напока ускоро...
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: nm_
To je onda odlično, mada me čudi da su oni odlučili da subvencionišu Er Srbiju pored Kroacije.
 
Imamo li neki izvor za to, kako i koliko subvencionisu. Cisto sumnjam da je 100% subvencije.
 
не верујем да је 100%, али вероватно око 50%. мада се то не објављује у процентима, већ у износима
 
Mostar želi ekspanziju, subvencije su i za ZG, i za BG. Kroacija i AS

Pare? Verovatno da budu profitabilni na liniji. Nebitan je postotak.

Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
 
покривају довољно да добију летове који су им преко потребни. ако би се и Тузла тако отворила, ето им Ер Србије, а вала и Кроације
 
Kod mostara je stvar malo drugačija od Tuzle. Ima dosta opcija i za LCC, jer je na 1:30h do Splita (kad otvore most Počitelj) a tu je i Međugorje i Makarska obala. Dakle nisu samo outbound putnici nego može da bude tražnje i za dolazne kao back up aerodrom.

Ima raznih opcija za razvoj tog aerodroma pa su krenuli tamo gde je lakše da se dobiju linije po političkoj osnovi. Za Ryana ili Easy im treba puno više para :D

Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
 

Kao što smo očekivali, šire se na Kinu krajem godine a u ponedeljak ćemo saznati zvanično kad kreće Majami. Šta ide posle toga od dugolinijskog širenja Er Srbije? Ne pominju sledeće destinacije u Americi a Toronto su zakopali dva metra u dubinu i stavili armiranu betonsku ploču preko toga.

Pominje se Seul, ali Srbija nema nikakvo turističko prisustvo u Koreji a sve druge veze su slabe. Više putnika ide između Srbije i Kazahstana i Indonezije nego između Srbije i Južne Koreje. Koji je rezon da lete za Seul?
 
Er Srbija zna da je TV iz Južne Koreje pre destak godina u Zagrebu snimala rijaliti šou The Romantic i posle još neke što je uticalo na pojačani interes njihovih turista za Zagreb, ali ništa slično nije rađeno u Beogradu. Znaju da samo 6-7 južnokorejskih kompanija posluje u Srbiji. Znaju da je to tek jedanaesto tržište među dugolinijskim destinacijama iz Srbije i da ima tržišta koja su skoro desetak puta veća ali nisu pokrivena. Tako da nisam siguran šta konkretno misliš da oni valjda znaju, osim ako je bilo ironično?
 
Па то се зове улагање у туризам у маркетинг. Маркетолози треба да виде која држава, који капацитет, и да плате у најгледанијим серијалима своју рекламу и презентацију
 
Vrh