Trenutno su Air Srbija klub i Biznis klub najveca zamerka na samom aeroromu.
Treba da stave lounge uz prozore sa najboljim mogucim pogledom sa pogledom na avione koji polecu/slecu. Lounge treba da ima tus kabine, krevete gde prilegnes a i privatan aprtaman gde imas ceo stan. Takodje bi trebali kao u Nemackoj ako putujes prvom klasom da te sprovedu u avion bez da ides po termnalima (kolima voze) od lounge direktno u avion bez kontrole. Na sve to taj first class experiance treba da bude sveobuhvatan, ne samo da ne ides po terminalu, nemas kontrolu, imas privatan apartman ili first class lounge nego treba da imas i poseban prolaz za pasosku kontrolu koji je bukvalno dok sedis u loungeu dodju da ti traze pasos i sve urade za tebe.
Na zalost ovo sto ima Air Srbija je "biznis klasa" i barem su posteni pa tako i reklamiraju.
A detailed Air Serbia A330 Business Class Review from Belgrade (BEG) to New York (JFK) including pictures of the seat, food, IFE, and other amenities.
liveandletsfly.com
Mnoge avio kompanije to isto prodaju kao first class a u stvari je biznis klasa.
Naravno bolje je nego ikada sto smo imali ali moj utisak je da je to daleko ispod LH prve klase ali na zalost losije i od United First Global.
Lounges na Nikoli Tesli su na zalost bas losi. Verovatno ce uraditi neki bolji vremenom.
Evo mali primer LH
Naravno pricamo o avio karti koja je 15k u jednom pravcu od i do US.
Pogledajte prilog 192779
Air Serbia Premium Lounge je OK. Puno putujem i ovaj je gornja sredina neka.
Od AS Premium Lounge mi je bio bolji Primeclass JFK, Sky Lounge u Beču, možda Marhaba Lounge u Dubai-ju, verovatno i Goldair u Atini - kod njega imaš super na pistu i avione. Dobar pogled je i iz Dan Lounge-a u Tel Avivu (ima dva), ali je usluga lošija nego u AS Premium Lounge-u.
Sličan ili lošiji od AS Premium Lounge-u mi je bio onaj na Solunskom aerdoromu (oba, verovatno), Waršava, Aspire Cirih, Milan, Dusseldorf...
Sa druge strane, Dufry Business Club na ANT je definitivno jedan od najgorih na kojima sam bio...
Neke stvari koje si pobrojao nemaju veze sa Lounge access-om, već je isti deo kompletne usluge koju pruža avio kompanija. Air Serbia Premium Lounge ima tuš kabine, mada to nikada ne koristim.
Avio kompanija, a ne business lounge, organizuje prevoz do aviona, pa to što si video npr. u Frankfurtu da te vozi S-klasa do aviona, je Lufhansa First Class i sl. Naravno, ovo "bez kontrole" je suludo, ne možeš da platiš i da izbegneš kontrolu. Kontrolišu i pilota, a nekog rusa koji je keširao za First Class. Ne može tebi da dolazi u lounge policija da ti kontroliše pasoš, mora da ima ispred sebe informacioni sistem na računaru itd... Budimo ozbiljni. Svakako uz First Class karte imaš sve moguće priority pass-ove, pa ne ideš u "obične redove", ali i to zavisi od dostupnosti takve usluge na aerodromu, a ne od avio kompanije. Takođe, Lufthansa ima posebne lounge-ove za First Class, ali samo na "njihovim" aerdromima.
Nisam često viđao nekakve spavaonice po lounge-ovima, ali ako imas npr. Priority Pass često imaš access za one kapsule u kojima možeš da spavaš, ako baš hoćeš.