Uh da, i to mi se dešavalo XY puta.
Zato se na forumu i zezam da sam za mnoge Boško Obradović, pošto me tako doživljavaju a i često kažu da sam desničar. A van foruma se i uživo zezam sa poznanicima i prijateljima da sam Hejter™.
Ali kad ispadnem u pravu, ne izostavim da im to istaknem, pogotovu onim poznanicima koji uvek navijaju za kapitaliste i korporacije ali se družimo silom prilika jer moramo zbog zajedničkih prijatelja.
Pa mi se na primer tako čudiše ljudi kad sam još 2010. govorio da će Gugl i Facebook postati internet policije i cenzori. I naravno odma -
vidi ga hejter, a što s' takav, a šta ti imaš protiv njih, ljudi pošteno rade... Op, par godina i nekoliko skandala kasnije, ispostavi se da je matori Hejter bio u pravu.
A ništa specijalno nije potrebno da bi se te stvari uočile i predvidele. Samo gledaš malo više u (vremensku) daljinu, i malo šire (širu sliku). I postaviš elementarno pitanje : ako korporativna uprava postoji samo sa ciljem da pravi profit, okle ikome ideja da će oni da brinu o moralnim vrednostima? I da će takvi da ostanu dobri zauvek? I to je to, to je cela nauka. Ali izgleda da je danas to neki raritet, neka specijalna veština ili neko čulo koje su mnogi izgubili, bm li ga...
I što je najluđe, koliko god puta korporativni entiteti potvrdili stereotipe i glasine o sebi, uvek, ali uvek će raja iznova da se šokira kad god neka avio korporacija, internet pretraživač, marketing oglašivač, filmska produkcija, auto industrija, gaming kompanija, ma bilo koja korporacija... uradi nešto zlobno i nemoralno. I svaki put iznova isčuđavanje. Iju, pa kako oni, pa zašto tako, pa zar njima nije žao... Ma da, žao im je taman koliko je
British Petroleumu bilo žao kad su izlili naftu u Meksički zaliv. Zabole ih bre.
Što je najcrnje, ima dosta edukativnih eseja pa i dokumentaraca o tome na Youtubu. Ali očigledno nema dovoljno ljudi da ih pogleda. Bitniji su instant-zabava sadržaji.