Meyraf
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 08.06.2022.
- Pohvaljen
- 2.239
Проблем са код-шер аранжманом за САД је у томе што на првом аеродрому на којем улазите у САД морате да прођете имиграциону проверу (царина и погранична полиција), са све пртљагом. Тиме се губи основна предност код-шера, где летите до крајњег одредишта преко нпр. пет успутних станица са пет различитих компанија, али кофере не видите до краја.To znači da će Er Srbija najzad imati kodšer sa prevoznikom iz Amerike i da će biti daleko lakše kupiti jednu kartu iz većeg broja destinacija za Beograd.
Зато се путницима из Европе генерално више исплати да се тумбају по Европи до оног аеродрома са којег постоји лет до њиховог одредишта у САД. Нпр. лакше је ићи Београд-Лондон-Орландо него Београд-Чикаго-Орландо јер у првој опцији предате кофере у Бг и узмете их у Орланду, а у другој морате да их узмете и у Чикагу, прођете имиграцију, предате поново, па их онда узимате у Орланду.
Ја мислим да је код-шер са неком америчком компанијом свакако добар за Ер Србију, представља је као озбиљног партнера и допуњује основну понуду, али не мислим да је кључан елемент економске одрживости летова преко баре.
Poslednja izmena: