Ne živim u Niš pa ne znam da li Er Srbija lokalno oglašava i stavlja naglasak na transferne prednosti linije za Beograd. Ima li recimo bilborda Er Srbije po Nišu za letove recimo Niš-Moskva ili Cirih itd preko Beograda? To je suština ovih letova ali džabe ako to ne znaju Nišlije i stranci koji bi što poslom što privatno hteli za Niš? Pogledao sam par cena i dobre su, recimo povratni let do Moskve i nazad je sa svim taksama 195 eur, sa samo sat i 10-20 minuta čekanja, ali imam utisak da masa ljudi ne shvata da je linija za Beograd prvenstveno linija za nastavak ka drugim destinacijama.
Drugo, pokušao sam da nađem neku informaciju, mapu, uputstvo itd. onlajn bilo na Er Srbiji, Aerodromu Beograd ili Aerodromu Niš i njihovim instagramima, tviterima itd o ovim transferima. Recimo da kažu putniku koji leti recimo iz Moskve za Niš preko Beograda, da po izlasku iz aviona u Beogradu ne sme da ostane u transfer zoni nego da ide dole na pasošku, pa da uzme prtljag, prođe kroz carinu, pa onim stepenicama se popne na nivo odlazaka na T2, pa na čekin šalter Er Srbije za Niš, pa onda da se prošeta do T1, pa da tamo u najdaljem ćošku nađe gejt A11 itd.
Mi koji ovo pratimo, gledamo ovaj video i slike bi se lako snašli, ali kladim se u 100 evra da prosečni putnik koji nikad nije bio na Tesli neće ovo lako da odradi bez odlaska na Transfer Desk. Možda odluta do gejta A10 i onda počne panika kad shvati da tamo nema A11! A kao što rekoh, džabe mu da traži po zvaničnim sajtovima jer tamo nema informacija.