Dart":m3r9n4za je napisao(la):
peper.mint":m3r9n4za je napisao(la):
Koliko tebe lično košta? Da li te košta više nego što te koštaju biblioteke? Da li da ugasimo sve što ti lično nećeš? Da li si zaboravio da smo pre tačno godinu dana imali ovu istu diskusiju?
Samo prošle godine Air Serbia je koštala 15 evra svakog građanina Srbije u proseku.
Ok.
Moguće i više, ne sporim.
Sa druge DVE strane možemo to postaviti i kao sledeće:
Lečenje obolelih od covid košta a po mnogima ta bolest je izmišljena.
Po drugima, vakcinacija bi sprečila bolest, pa bi trošak bio manji.
Po prvima opet, date su pare za bezvredne vakcine.
post nema veze sa mojim stavovima oko Covid-19 i vakcina protiv tog virusa, vec je paralela sa stavom prošle godine nas je svakog koštalo...
Da koštalo nas je, kao što nas košta i školovanje kadrova. Imamo li ikakve garancije da će nam se to školovanje ikada isplatiti, ili će mi i dalje imati značajan odliv mladih i školovanih ljudi?
Inače, baš nisam ubedjen da u poslednje dve godine postoji avio kompanija koja je imala makar pozitivnu nulu "0" u bilansu.
Pa ipak ne vidim da se države baš lako odriču nacionalnog avioprevoznika, pa čak i one koje su u još gorih ekonomskoj situaciji.
O tome kako je LCC alternativa za nacionalnog prevoznika je po meni već bespredmetno diskutovali, jer sam model poslovanja LC je surovo tržišna priča koja ne prepoznaje ni od pozara ugrožene turiste u GR, ni zarobljene u vreme totalne blokade usled pandemije, širom sveta, ni opciju da se u slučaju potrebe avion posalje za respiratore, vakcine ili bilo koju opremu ako se za time desi potreba.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk