Deluje nevezano za ovu temu ali kad se malo bolje pogleda...
Wizzair je pre nekoliko meseci otvorio bazu u Oslu, na aerodromu OSL sa ciljem da leti domaće letove u Norveškoj i pobedi lokalnu konkurenciju. Norvežani su bili ogorčeni što im Wizz jeftinim cenama i jeftinom radnom snagom ubija domaća radna mesta i avio kompanije pa je krenula kampanja protiv Wizza. Ljudi su masovno bojkotovali njihove letove i kupovali skuplje karte samo da ne bi leteli Wizom. Navodno je Wizz imao popunjenost kabine od samo 20% i gubio velike pare na tim letovima.
Pre neki dan Wizz je priznao poraz i ukinuo bazu na OSL aerodromu, prestao je da prodaje karte za sve domaće letove.
Samo pokazuje da se i moćni Wizz može pobediti kad se domaći interes stavi na pravo mesto.
1. Znam, za razliku od Norveške Air Serbia nema domaće letove ali princip je isti.
2. "I ja bih bojkotovao Wizz da imam platu kao u Norveškoj" - Ima i tamo siromašnih kojima je 30EUR velika razlika. Osim toga većina Wizz putnika u BEG su gastosi koji žive sa zapadnim platama i standardom.
3. U teškim danima, Jat je reklamama sa Divcem, Čolićem, Sinišom Mihajlović, Vesnom Trivalić itd isto igrao na patriotizam i pozivao narod da leti skupljom, lošijom ali ipak domaćom kompanijom
4. "Neću da letim Er Srbijom zato što je drže Arapi" - osim očiglednog šovinizma, oni drže samo 18%, a i taj broj će se smanjiti. Osim toga, da li proveravaš ko sve ulaže u Wizz, FlyDubai, Qatar, Turkish i ostale kompanije koje lete za Beograd?