peper.mint » Čet Mar 25, 2021 7:17 pm[/url]":2g7kn0ie]Ova vest naizgled nema direktne verzije sa Er Srbijom ali ima indirektne:
Jedna od vodećih svjetskih avio-kompanija, Lufthansa, izabrana je na međunarodnom konkursu za konsultanta novog nacionalnog avio-prevoznika ToMontenegro. Iz ToMontenegra su saopštili da će stručni tim Lufthanse već od ponedjeljka početi saradnju sa menadžmentom nacionalne avio-kompanije, kako bi se jasno definisala njena strategija i struktura.
izvor:
https://www.vijesti.me/vijesti/ekonomija/524049/lufthansa-konsultant-tomontenegru
Nemačka Luthanza da budemo precizni, DLH. CEO te Lufhanze je o malim državnim avio prevoznicima po Evropi govorio kao o najvećoj smetnji za LH, a sada će LH da navodno pomaže ToMontenegru :lol: :lool:
LH će kao konsultant verovatno gledati pre svega svoje interese, a to je da ToMontenegro bude mala, limitirana i gubitnička firma, i da što više našteti kompaniji koja je lokalni trn u oku Lufthanzi - Er Srbiji. Tu Er Srbija ulazi u ovu priču, jer su linije Er Srbije od Beograda do Tivta i Podgorice veliki izvor putnika i zarade za Er Srbiju. Ne bi me iznenadilo da
ToMontenegro bude fokusiran na što veću cenovnu konkurentnost Er Srbiji na tim linijama kroz hibridni LCC koncept (plati za sve) kao i da više sarađuje sa LH firmama pre nego sa Er Srbijom.
Kad je ugašen Montenegro Erlajnz mislio sam da Er Srbija predloži Crnoj Gori da svoj avion ili avione bazira u Crnoj Gori i uz subvencije Crne Gore leti ka glavnim destinacijama. Ali neee, neki su rekli da Er Srbija samo treba da se fokusira na svoju bazu u Beogradu, da ponudi transfere i da samo ubira pare jer nema konkurencije na letovima za Crnu Goru. :notok:
Eto vam ga sad, najopasnija konkurencija će oblikovati ToMontenegro. :bash: :rant: