Šta je novo?

Air Serbia

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=807108#p807108:33oqeqnr je napisao(la):
MC_ » Pet Dec 25, 2020 5:01 am[/url]":33oqeqnr]Da. MA imala je smek starog JAT-a. Obicna skromna narodna firma, bez glamura i otimacine. Bez onih odvratnih reklama.

Sutra očekujemo poruku kako su redovi za benzin 90tih bili genijalni, narodni poduhvat bez glamure...Ili su jedina dva kanala na TV'u i izbor jedne vrste kafe bile onako simpatične zbog nedostatka reklama i užasnog korporativnog izbora. Uglavnom, MA ne bi propao kao avio-prevoznik da je sve bilo bajno i krasno, ili je možda MA propao zato sto nisu imali dovoljno narodnog šarma i nedevoljno humanosti? Bas šteta kad tržište ne prepozna nostalgiju. Svako ima pravo da bude setimentalan prema nečemu, njemu dragom, iz prošlosti...mada ne vidim kako potenciranje na prošlost doprinosi diskusiji o AS, MA, njihovoj profitabilnosti i budućoj perspektivi?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808161#p808161:2ah69a38 je napisao(la):
BalkanRoyale » Uto Dec 29, 2020 6:31 am[/url]":2ah69a38]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=807108#p807108:2ah69a38 je napisao(la):
MC_ » Pet Dec 25, 2020 5:01 am[/url]":2ah69a38]Da. MA imala je smek starog JAT-a. Obicna skromna narodna firma, bez glamura i otimacine. Bez onih odvratnih reklama.

Sutra očekujemo poruku kako su redovi za benzin 90tih bili genijalni, narodni poduhvat bez glamure...Ili su jedina dva kanala na TV'u i izbor jedne vrste kafe bile onako simpatične zbog nedostatka reklama i užasnog korporativnog izbora. Uglavnom, MA ne bi propao kao avio-prevoznik da je sve bilo bajno i krasno, ili je možda MA propao zato sto nisu imali dovoljno narodnog šarma i nedevoljno humanosti? Bas šteta kad tržište ne prepozna nostalgiju. Svako ima pravo da bude setimentalan prema nečemu, njemu dragom, iz prošlosti...mada ne vidim kako potenciranje na prošlost doprinosi diskusiji o AS, MA, njihovoj profitabilnosti i budućoj perspektivi?

Jednostavno. Korak unapred moze da bude i pogresan korak unapred.

Zaklinjanje u trziste krajnje je licemerno kad to "trziste" nije isto za sve. Za AS trazi se drzavna subvencija, na primer.
Tipicna neoliberalna praksa. Socijalizacija gubitaka i privatizacija profita.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808095#p808095:38zpcf1u je napisao(la):
lukakaludjerovic » Pon Dec 28, 2020 10:16 pm[/url]":38zpcf1u]nema nista od MA 2.0. ta najava mi deluje kao paravan za odluku o ukidanju MA. bice isto kao i sa Slovenijom. Nema Adrie 2.0 i nema MA 2.0
Niko nema poverenja da će biti nove verzije Montnenegra a još manje da bi se Er Srbija tu mogla umešati, osim mene. :( Dobro, videćemo.

U tom slučaju jedino što Air Serbia može je da povećava broj letova i tip aviona do Crne Gore zavisno od potražnje, kao što je bilo u Ljubljani.

er srbija ce sigurno povecati i frekvencije i kapacitete ka CG. pogotovo ce to biti izrazeno na leto. AS je trenutno jedina racionalna opcija za konekcije iz CG, a tako ce ostati i u doglednoj buducnosti.

Логичиније би било да је 4 Монетенегро, али се губи суштински смисао.

За сада ме подсећа на активности политичара око Адрије када су се Словенци исто тако нешто трудили око нове националне комапније.

Овако може да се тумачи и да је у средњем роду, као фамозно "то ауто".

Načisto mi je glupo što sve menjaju. Imali su sasvim korektan simbol i zvučno ime, ovo novo zvuči kao neka niskotarifna kompanija, a sigurno će da deru cene.

Montenegro Airlines je ugašen da bi se lakše isterali DPS-ovi uhlebi (bez priče o masovnom otpuštanju). Baš kao što će uskoro na kartu nerentabilnosti biti ugašene još neke firme iz sfere pomorstva.
To mi pričaju ljudi iz same CG. Ako lažu mene, lažem i ja vas.

Уосталом ово није новине, већ радни назив пројекта расправе другој авиокомпанији

Još koliko juče bio sam jedini ovde koji je verovao da se osniva nova kompanija u Crnoj Gori, a danas svi to uzimaju zdravo za gotovo. Meni super.

Air Serbia računa da će preuzeti transferne putnike iz CG i to je tačno za neke destinacije. Drugi će pokušati da preuzmu direktne letove pa računajte na Wizz, Ryan i par drugih koji će uskoro dodati letove iz Crne Gore do zemalja gde je leteo Montenegro.

Glupog li imena, letim tu Montenegrom, tu Montenegro objavljuje polazak za, kasni let tu Montenegra.... :roll:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808579#p808579:1a4g9fpr je napisao(la):
DzonTravolta » Sre Dec 30, 2020 12:17 pm[/url]":1a4g9fpr]Montenegro Airlines je ugašen da bi se lakše isterali DPS-ovi uhlebi (bez priče o masovnom otpuštanju). Baš kao što će uskoro na kartu nerentabilnosti biti ugašene još neke firme iz sfere pomorstva.
To mi pričaju ljudi iz same CG. Ako lažu mene, lažem i ja vas.

To mi deluje sasvim realno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808677#p808677:18n5pjfj je napisao(la):
lukakaludjerovic » 30 Dec 2020, 16:29[/url]":18n5pjfj]vlada je povecala svoj vlasnicki udeo na 82%, dok je sada Etihad vlasnik 18%. na taj nacin izvrsena je dokapitalizacija.
Pitanje od milion dolara: Da li će i kome Etihad prodati preostalih 18% (nagađam isto Vladi Srbije, za koji mesec) i da li se ide na model JAT-a ili na traženje novog suvlasnika.

ne verujem da ce prodati vladi, vec nekoj drugoj kompaniji koja ce postati suvlasnik i partner AS. AS vise ne zanima Etihad, ukinuli su i liniju do Beograda cime i codeshare gubi smisao u velikoj meri.

Odlične vesti, ali mi se priviđaju budući naslovi u slobodnim medijima: Vlada baca 100mil eur u gubitnika Er Srbiju umesto da pravi bolnice i škole. :lol:

To što su tražili da se smanji ućešće Arapa u Er Srbiji (i dobili) i što su dizali EU kompanije u nebesa zbog državnog učešća tokom pandemije (i sad dobili slično) to će čini mi se ignorisati. Naći će verovatno nekog amaterskog analitičara iz komšiluka ko će im reći da ovo loše po Er Srbiju. :lool:

Tehnički gledano poklonili smo braci Arapima 18milona evra, a ostalih 82 bacili u bunar

I to zvuči kao primamljiv naslov! Samo što nema veze ni sa tehnikom ni sa istinom ali ko se još obazire na to.

Kako nema veze sa istinom? Hajde nas prosvetli.

Vrh