Михајловић: Летови до Њујорка до краја године
БЕОГРАД, 28.априла (Танјуг) - Србија ће са САД потписати споразум о директним летовима у наредних неколико недеља и летови би требало да буду успостављени до краја године, изјавила је данас потпредседница Владе Зорана Михајловић.
"Наша жеља је да то урадимо до краја године, али ако буде и у првом кварталу следеће године, то је озбиљан искорак", рекла је Михајловић одговарајући на питање новинара на београдском аеродрому.
Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је рекла да је за сада у плану једна дестинација - Њујорк, али да ће се у наредном периоду разматрати и летови за друге градове.
Она је подсетила да је Влада Србије усагласила и усвојила споразум са Владом САД и да је сада само питање тренутка када ће он бити потписани између две земље додајући да је то ствар протокола.
nemjee":1numeec7 je napisao(la):Вреди напоменути да Б733 немају више бизнис класу већ само економску и то са 147 места. Предња галерија је извађена како би добили још један ред седишта.
Што се тиче горива и одржавања ваздухоплов је фантастичан. Нажалост то се исто не може рећи за удобност. Како би пребродила проблеме са флотом Ер Србија мора да набави још барем два А319... или ако се ја питам нека ћорне кој Ембраер од Алиталије.
tragac":q70asbxr je napisao(la):znam da je Čika Brana potvrdio da C gejtovi mogu opsluživati širokotrupe, samo ne znam do koje veličine, tj koji je najveći avion na koji se mogu nakačiti oba uparena fingera od onih sa C-platforme, i da li je ikad neki širokotrup zaista i bio tako "prikačen" na njih.
Igor":33zt8nmk je napisao(la):To je značajan iskorak za “Nikolu Teslu”, koji do sad nije mogao da prima putnike širokotrupnih aviona preko aviomostova.
simba222":3aydzra1 je napisao(la):Snazan rast u putinka u odnosu na Q1 2014
Air Serbia 453.000 ▲ 26% 2015 Q1
http://www.exyuaviation.com/2015/04/air ... terly.html