Ja bih te što zastakljuju terase na posebne bandere!!!gradjanin":3jfp1f9r je napisao(la):E bas me zanima da li ce stici, zapravo jos vise - koji ce biti odgovor...
Imam prijatelja koji je hteo legalnim putem da dobije dozovolu da zastakli terasu na unutrasnjoj fasadi (prema dvoristu). Covek je 3 (tri) godine obilazio razne saltere po gradu, Zavode za zastitu i urbanizam, sekretarijate, Opstinu...trebalo mu je brdo planova, predmera i predracuna, tehnickih opisa, statickih proracuna, perspektive, fotografije... ne znam vise sta mu nisu trazili. I to za 6 kvadrata na zgradi koja je iz kasnih 50-tih, samo sto je bloku koji ima ambijentalnu zastitu! Na svako pitanje zasto se toliko ceka i zasto je potrebno toliko dokumentacije - dobijao je skoro isti odgovor: Pa gospodine, sta ste vi mislili, da je tako lako dobiti dozvolu - ako vam se ne svidja, ne morate da zastakljujete terasu!!! :blah:
Rekao sam uopšteno, za sve kojima ta debilna ideja pada na pamet. Bez obzira da li je reč o unutrašnjoj ili uličnoj fasadi. Potpuno si u pravu za ovaj zadnji deo posta. Pa sve i da je najmanja moguća fasada, šta se dobija njenim zastakljivanjem?Sawovsky":tx7oisuh je napisao(la):^^Unutrasnja fasada je u pitanju... Inace ni meni nije jasno zasto ljudi zele da zastakljuju terase, nista bolje od siroko otvorene, prostrane terase.
Veoma mi je drago da to čujem...ipak rade svoj posaoivana-bg":2fugafzu je napisao(la):ja cesto vozim kolima po tom nasipu ali ima i policije pa sam i kazne dobijala pih
Nije stvar u tome da li jurcaš ili ne, ne radi se tu o pešacima i biciklistima već o tome da je vožnja kolima po nasipu najstrože zabranjena! Zato su postavljeni i znaci i stubići ali fukara je našla put pa sad svi idu preko onog blata i penju se na nasip.ivana-bg":2fy5700r je napisao(la):Ja ne jurcam i veoma sam uvidjajna za pesake i bicikliste, bila vozac ili suvozac (bar uvek kritikujem ovu drugu stranu da uspori i da im ne prilazi blizu cak i kad sedim pozadi), ali kako da stignem do kucice gde se kupam i odmaram ako ne kolima. Nosim i hranu i svasta nesto, ne mogu po onom suncu da pesacim 10km, ako nema i vise...nemam izbora. Jbg to je sto je, sve se menja..pa i te vikendice sto su nikle tu, grad se prosiruje i oblikuje svakako nekako...sada treba napraviti put za kola odvojeno od pesaka i biciklista. Naravno, ja idem u skromnu kucicu u drvetu a ove sto grade vile i kucerde i one rugobe sto je na slici gore, treba ukinuti ili srusiti ili opaliti po porezu da se puse. Naravno voda i struja se uveliko placa, koliko ja znam racuni stizu.
Čekaj, ti si i pored toga što su ti zabranili da prođeš na nasip ipak pokušala da prođeš?ivana-bg":tlv53a0b je napisao(la):ps.Boki--nije zapravo bilo pravila kad su nam svima nama udarali kazne, a stajali su bas ako zelis da znas tamo gde se ulazi na nasip i zabranjivali nam kolima da idemo dalje i plus na to sto smo pokusali kolima da idemo dalje su nam napisali kaznu!
E baš si slatka mila :lool:ivana-bg":aoan7fjs je napisao(la):pa mi je sada zao sto sam pojela g***o!
Šta je tu loše što sam te pitao u vezi sa kućicom? Verovatno nije legalno pa ti je sad malo glupo...ali šta da se radi.ivana-bg":3tocyz9g je napisao(la):Prvo bih te zamolila da me ne zoves fukarom. Taj epitet mozes da das drzavi koja je sve to dozvolila. Ti sto voze bicikle i kao pesace od cele je*******ene obale su nasli da idu dalje ka mostu gde je slepo crevo i ima puno komaraca itd...Znaci, ja kad sam pokusala da se popnem kolima da skrenem ka nasipu, policija je izasla i rekla da se vratim kolima, da je tu zabranjeno i napisali su nam kaznu. I nisam isla dalje. Ali posto je kao sto ti kazes, pronadjeno novo resenje a to je da se sa strane popnes gde nema obelezje i stubica (znaci nema u zakonu da je to zabranjeno), samim tim policija nam ne moze nista dok se novi zakon o tome ne donese. Prema tome nije zabranjeno jer nam je policija rekla da je zabranjeno samo do stubica!!! dokle i jeste setaliste a ne posle!
Kao sto rekoh, sve se menja!! pa i ovo! Te vikendice su napravljene, a put je postao tesan za nas vozace i pesake. Sada treba novo resenje da se napravi da obe strane balansiraju kad su vec dopustili da dodje do svega ovoga. A sto je neko napisao gore, te vikendice su dale shmek i jako lepo deluju kad se vozis camcem i gledas na obalu.
Posecujem tamo tako da nemam informacije za tebe, a znala sam ako se oglasim na ovu temu da ce me neko pitati u vezi tih kucica pa mi je sada zao sto sam pojela g***o!