Skretanje iz Kruševačke u Todora Dukina nije problem, zato što autobus tu pravi veći luk, prelazi preko suprotne trake dok skreće pa ima prostora.
Skretanje iz Strumičke u Kruševačku već jeste. Zato što mora iz Strumičke
odmah naglo desno oko ovog oštrog ćoška.
Naravno, celu stvar dodatno otežavaju gmazovi koji parkiraju posvuda, pa ako je na mestu pre 10 godina bilo ovoliko automobilčina, sad ih ima duplo.
Da ima mozga, Kruševačka bi bila proširena na bilo koji način makar do Strumičke, a po rušenju ove prizemljuše na snimku, građevinska linija bi se malo povukla, sa trotoarom, i kolovoz ulice proširio tako da pusher autobus može lakše da skrene u Kruševačku. Ja sam imao na umu proširenje Kruševačke sve do Maksima Gorkog ali degenerici koji vode ovaj grad i njihovi drugari investitori su se postarali da to
nikada više ne bude ostvarivo tako da jedino što sad preostaje i MORA da se uradi jeste bar proširenje Kruševačke do Strumičke. Pa makar i za samo jednu traku.
Inače, taj kraj je sve puniji novim zgradama koje u sebi imaju garažna mesta. A i mnoge od starih kuća imaju isto, u dvorištima. Ali problem je što prosečni Srbenda ne želi da kupi garažno mesto ili ne želi da koristi prostor svog dvorišta nego onda isturi automobil izvan,
izvadi ga, nasred kolovoza.
Ovde na primer ima jedna krava koja stalno ostavlja Škodu na kolovozu iako u gornjem delu dvorišta imaju mesta za 2 automobila a u donjem (iza braon vrata) za još jedno. Ova slika je iz 2013. pa se ne vidi ali sada stalno ostavlja(ju) automobile ispred. Tu ispod je i škola inače, pa je super što klinci moraju da izlaze na kolovoz zbog krave.
Inače u tom kraju se kao planira širenje parking zona, crtali su već i linije po kolovozu. Nadam se da će kada se uvede da čiste svaku gmazinu koja ostavlja automobil na kolovozu. Ja bih im se krvi svima napio sa kaznama i inspekcijama, a 25 i 26 bi prolazili kroz taj deo grada najvećom fizički mogućom brzinom. Kažem, ima tu sijaset garaža, nego postoji deo smrdljivih ljudi koji ne želi nikad ništa da plati, pa svojataju javne površine kako im se ćefne. Sve bih to najurio i drao kaznama. Za dva meseca bismo imali para za novu turu Solarisa.