Ulazak sa licnom kartom u sengenski prostor, nije realan, kao ni ulazak u EU za manje od 10 godina. Umesto toga, od 1. novembra ce biti otezan ulazak u EU.Mislim da se ide na to da je ovo BG-Budimpešta privremeno rešenje za neki srednjoročni period, jer realno proći će dosta dok se ne realizuju produžeci do Niša i realno je da tada već budemo u EU ili u najgorem slučaju ako nismo u EU da u EU ulazimo samo sa ličnom kartom (kao što su Hrvati mogli u SLO, Austriju, Mađarsku, Italiju i još neke zemlje pre nego li što su ušli u EU).
Tako da ovo sve oni gledaju kao na dugoročni period, jer se situacija menja iz godine u godinu i realno je očekivati da će stvari biti drastično drugačije u periodu kada brza pruga bude produžena do Niša sa eventualnom linijom Niš-Budimpešta ili Niš-Beč, to jeste ili ćemo biti već deo EU ili ćemo u EU ulaziti sa ličnim kartama bez ikakve dodatne kontrole, kao Hrvati pre nego što su ušli u EU
Pa o tome i pričam, ovo je dugoročan projekat, a dok se brza pruga produži do Niša i uvede linija Niš-Budimpešta ili Niš-Beč, proći će bar 10 godina, što znači taman kad uđemo u EU to će biti aktuelno, tako da ovo privremeno koje će biti je za period narednih 10 godina.Ulazak sa licnom kartom u sengenski prostor, nije realan, kao ni ulazak u EU za manje od 10 godina.
Mi nikada nećemo ući u EU.Pa o tome i pričam, ovo je dugoročan projekat, a dok se brza pruga produži do Niša i uvede linija Niš-Budimpešta ili Niš-Beč, proći će bar 10 godina, što znači taman kad uđemo u EU to će biti aktuelno, tako da ovo privremeno koje će biti je za period narednih 10 godina.
Dugo smo hteli, a nismo mogli, a sada sve vise i da mozemo, veci deo naroda se okrece ka evroskepticizmu.Ne zato što ne želimo, nego zato što trenutno ne možemo, a to je velika razlika...
Можда је неко већ окачио линк. Ако не уживајте ;-)
Ko će tačno putovati iz Subotice u Beograd? Jedva da i u Novi Sad dolaze ljudi odande. Biće kao i do sada okrenuti severu, a ne dole gde im bukvalno ništa ne treba.За то време ће маса људи из Суботице путовати у Београд па неће бити тако тешко и невероватно. Шта више, млађи људи су далеко покретљивији...
Pa o tome i pričam, ovo je dugoročan projekat, a dok se brza pruga produži do Niša i uvede linija Niš-Budimpešta ili Niš-Beč, proći će bar 10 godina, što znači taman kad uđemo u EU to će biti aktuelno, tako da ovo privremeno koje će biti je za period narednih 10 godina.
Ni Beograđani nisu putovali u NS pre otvaranja pruge (pogotovo mladi), pa čim se otvorila pruga je krenuo komjut. Tako će biti i ovde, prvo će krenuti turistički, a onda od sledeće godine kako ljudi shvate benefite kreće posao, studiranje, škola itd.Ko će tačno putovati iz Subotice u Beograd? Jedva da i u Novi Sad dolaze ljudi odande. Biće kao i do sada okrenuti severu, a ne dole gde im bukvalno ništa ne treba.
Ко су људи који се нон стоп пуне возове на релацији Нови Сад Београд?Ko će tačno putovati iz Subotice u Beograd? Jedva da i u Novi Sad dolaze ljudi odande. Biće kao i do sada okrenuti severu, a ne dole gde im bukvalno ništa ne treba.
Bio sam prošle nedelje u Srbiji, maltene skoro svaki voz između NS i BG koji sam video je bio odlično popunjen, a u špicu se nažalost i stoji.Ko će tačno putovati iz Subotice u Beograd? Jedva da i u Novi Sad dolaze ljudi odande. Biće kao i do sada okrenuti severu, a ne dole gde im bukvalno ništa ne treba.
U svakom slučaju postojeća već više nije brza u Srbiji, čak i po tom kriterijumu.
Немојте људи, дајте мало креативности.
Ne razumem zašto mora da se bude zlonameran oko ovoga?
Mislim da je ljudima na ličnom nivou jako teško zbog N razloga, i jednostavno ne mogu da odvoje emocije od racionalnog, pa dobiju konfuzan, u neku ruku ambivalentan pogled na te stvari (istovremeno su srećni i tužni) i pošto je ta osećanja jako teško izraziti verbalno kada pričaš sa nekim, onda je mnogo lakše o tome pisati na forumu.Zašto tako negativno?
Bio sam prošle nedelje u Srbiji, maltene skoro svaki voz između NS i BG koji sam video je bio odlično popunjen, a u špicu se nažalost i stoji.
Mislim da je ljudima na ličnom nivou jako teško zbog N razloga, i jednostavno ne mogu da odvoje emocije od racionalnog, pa dobiju konfuzan, u neku ruku ambivalentan pogled na te stvari (istovremeno su srećni i tužni) i pošto je ta osećanja jako teško izraziti verbalno kada pričaš sa nekim, onda je mnogo lakše o tome pisati na forumu.
Treba kupiti još vozova, za zemlju veličine Srbije treba 100 do 150 EMV garnitura
Što znači Novosađani i Subotičani će morati u Beograd da bi išli u Budimpeštu?