Ako pogledas bolje, videces da je na tom nosacu deo nadstresnice koja se srusila. Bukvalno je pukla tu gde je nosac, jedna strana ostala, druga pala. Ovde pocinje druga
Pogledajte prilog 218377
To je od juce/prekjuce, nakon uklanjanja one zatege koja je jedina ostala i dela stare nadstresnice.Pogledajte prilog 218626
Na ovom snimku se vidi da nije ostalo nista osim nekog pokrivaca, verovatnto hidroizolacija. Tako da su velike sanse da je bas na ovom mestu prvo popustilo.
Jasno je(doduše, nije najjasnije da li je konstrukcija nove unutrašnje galerije vezana za ove stubove što onda koriguje unekoliko ovaj stav oko aksijalnih sila). ali, o tom-potom.
Sigurno, ali poduprt skelama iz hola. I onda odmah okacena nadstresnica-važniji razlog je činjenica da je ovaj objekat praktično bio u ovoj projektnoj situaciji (bez okačene nadstrešnice) jer nekako mi deluje tehnološki logično da je prvo izgrađen glavni deo objekta pa tek, nakon toga, na kozolni deo krova ovešena konstrukcija nadstrešnice
Ja koliko sam video to je naknadno skinuti da ne padne posle, na prvim slikama se jasno videlo da je ta prva vertikalna zatega i deo betona ostao, na nekim slikama ovde se vidi da je oko nje bilo pukotina, sasvim je onda moguce da je sama nadatresnica na tom mestu krenula da puca, mesta sidrenja sajli gore su bila oslabljena sto od godina sto od pitaj boga kojih radova na krovu, nakarikano staklo i metal na nadatresnicu i samo oslonjeno dodatno, unutra ubusena nesretna galerija u prednapregnuti beton i stubove i ubusena konstrukcija tog staklenog krova iznad u iste te stubove i beton i 10-20% nosivosti ovde, 10-20% tamo, 10-20% vise tereta i samo se sve srucilo kad je preslo sve granice izdrzljivostiPogledajte prilog 218626
Na ovom snimku se vidi da nije ostalo nista osim nekog pokrivaca, verovatnto hidroizolacija. Tako da su velike sanse da je bas na ovom mestu prvo popustilo.
Заборавио си да додаш да су стављали згужване џакове цемента да би штедели на бетону.Чачкали су по крову радећи хидроизолацију и развалили шта треба, нема друге.
Ok
Već je ovde pojašnjeno da nisu nikakvi džakovi u pitanju već izolacija u vidu kamene vune.Заборавио си да додаш да су стављали згужване џакове цемента да би штедели на бетону.
Šokantna ispovijest inženjera o nadstrešnici koja je uzela 14 života: Zgužvane su vreće od cementa da bi se manje betona stavilo unutra - Hrvatska danas
Šokantna ispovijest inženjera o nadstrešnici koja je uzela 14 života: Zgužvane su vreće od cementa da bi se manje betona stavilo unutrahrvatska-danas.com
Sta ce izolacija u nadstresnici?Već je ovde pojašnjeno da nisu nikakvi džakovi u pitanju već izolacija u vidu kamene vune.
Ko je i kad napisao da su džakovi bili u nadstrešnici?Sta ce izolacija u nadstresnici?
Ako je ovo meni upućeno onda si na pogrešnu adresu poslao.kako ste glasali tako ste dobili.....jbg
Ni ja ne videh nigde ali taj sto pominje dzakove prica o skidanju nekih ploca i kontroliKo je i kad napisao da su džakovi bili u nadstrešnici?
Takođe nigde ne videsmo te džakove.
A i nismo takođe videli (barem ja nisam) da je bilo šta betonirano nanovo na nadstešnici. Već da su rađeni kozmetički radovi. Kad kažem kozmetički, pod tim mislim da nisu bili nikakvi radovi u samoj betonskoj konstrukciji nadstrešnice. Tj. da je nešto sečeno, štemano ili uklanjano sa same nadstrešnice pa nanovo betonirano i zbog toga gurani nekakvi džakovi unutar oplate da bi se uštedelo na betonu.
pa pretpostavljam da se i dzakovi cementa (ili kamena vuna) odnose na nadstresnicu.u kojem sam tražio da se s pročelja zgrade skinu mramorne ploče i da se provjeri kakva je podloga ispod tih ploča, da se podloga reparira i da se stave nove ploče, što je inače bilo predviđeno projektom”, rekao je.
Na tom su pročelju, kaže, bile okačene utege koje su držali nadstrešnice. To su sajle koje se sa krovne konstrukcije spuštaju kako bi ojačale samu konzolu nadstrešnice.
“Ona nije imala stupove. Ona je stajala tako što je konzola bila vezana za zgradu, a cijelu nadstrešnicu nosile su te utege koje su bili prikačeni za vrh zgrade upravo na tom zupčastom prepoznatljivom djelu. Da su tada skinute te ploče, vjerojatno bi se primijetilo da podloga nije dobra i možda bi se i primijetilo da su te utege možda i korodirale”, rekao je Đajić.
“Možete zamisliti kakva je podloga, u kakvu je stanju bio taj beton za koji su bile pritisnute te utege! Možda su oni popustili jer su korodirali u međuvremenu, a možda su popustili zato što taj beton više nije mogao izdržati sve to. Naravno, utvrdit će se, sad kad se sve to pogleda, što je popustilo, utege ili beton”, kazao je.
Đajić je spominjao džakove ili neki random lik u nekom intervju na ulici za neki internet portal?Ni ja ne videh nigde ali taj sto pominje dzakove prica o skidanju nekih ploca i kontroli
pa pretpostavljam da se i dzakovi cementa ili kamena vuna odnose na nadstresnicu.
https://forum.beobuild.rs/threads/Železnice-infrastruktura.968/post-1340614 odes na link u linku i ima i videoĐajić je spominjao džakove ili neki random lik u nekom intervju na ulici za neki internet portal?
Ne mogu da nađem sad to gde je i ko ovde na temi objavio tu vest oko džakova umesto betona.
Eto rešena misterija sa džakovima.Da stavimo tačku na "džakove u nadstrešnici", to je onaj inženjer iz prve rekonstrukcije loše video, ne radi se ni o kakvim džakovima već je stavljena izolacija iza novih alu panela koji su stavljeni umesto stakla u liniji galerije, tu nema ništa čudno, tako se rade alu fasade. Druga stvar koja nije bila tačna u izjavi tog inženjera je što je rekao da nisu skidali kamen sa nadstrešnice da provere beton ispod. Prvo, beton nadstrešnice nije ovde bio problem, a drugo oni jesu u drugoj rekonstrukciji skinuli i zamenili kamen i ispod se video beton (video sam).