astrodule
Professional
Znači ostaje pitanje betonskih kocki (sidra) na krovu koje su dodatno držale sajle sa nadstrešnice?
У сваком случају, траљаво је урађено.Već je ovde pojašnjeno da nisu nikakvi džakovi u pitanju već izolacija u vidu kamene vune.
Nisu to sidra već nosači reklame, ankerisano je u samom krovu.Znači ostaje pitanje betonskih kocki (sidra) na krovu koje su dodatno držale sajle sa nadstrešnice?
Naravno. Da nisu traljavo uradili ne bi ova deca i ljudi poginuli.У сваком случају, траљаво је урађено.
Ne tebi naravno, uopsteno, covek je pobedio prostom vecinom i tako jeAko je ovo meni upućeno onda si na pogrešnu adresu poslao.
..Стално размишљам о томе , да су скинули те плоче можда би се видело у каквом су стању те утеге, ја ту осећам своју одговорност. ..У једном од тих извештаја, то је фебруар 2023. сам написао да се морају скинути те плоче и да се мора средити подлога испод тих плоча. На једној од фотографија које сам објавио у том извештају се види да иза једне од тих плоча има део бетона а део бетон недостаје него су згужвани џакови од цемента да би се мање бетона трпало унутра. Можете да замислите каква је подлога, у каквом стању је био бетон за који су причвршћене те утеге. Можда су попустиле јер су кородирала или су попустиле јер тај бетон више није могао да издржи, овај, све то.
Da stavimo tačku na "džakove u nadstrešnici", to je onaj inženjer iz prve rekonstrukcije loše video, ne radi se ni o kakvim džakovima već je stavljena izolacija iza novih alu panela koji su stavljeni umesto stakla u liniji galerije, tu nema ništa čudno, tako se rade alu fasade. Druga stvar koja nije bila tačna u izjavi tog inženjera je što je rekao da nisu skidali kamen sa nadstrešnice da provere beton ispod. Prvo, beton nadstrešnice nije ovde bio problem, a drugo oni jesu u drugoj rekonstrukciji skinuli i zamenili kamen i ispod se video beton (video sam).
Sigurno? Zar nije bila priča da se dodatno izlivao beton da se napravi dodatno sidro oko ankera (malo se frljam sa terminologijom)Nisu to sidra već nosači reklame, ankerisano je u samom krovu.
Ја се надам да ће сви сносити одговорност за ово, али с обзиром на расуло у држави, сумњам. Овде нико није одговарао за оно што је Митровићева породица урадила, за оно што је Беливук урадио, као ни за случај Савамала. Што је неко написао, ово само револуција може да реши. Ако се не дигнемо на ноге—нестаћемо.Naravno. Da nisu traljavo uradili ne bi ova deca i ljudi poginuli.
Samo mora se polako razlučiti šta su validne informacije a šta dezinformacije. Šta su dobronamerne informacije a šta spinovi. Kojih moramo priznati ima koliko hoćeš.
I na kraju kako vreme bude prolazilo izlaziće na površinu detalji koji će nedvosmisleno pokazati ko je i gde pogrešio. I za to dugoročno odgovarati.
Мислим више, јер да је једна, чини ми се да се не би све овако одједном сручило....meni se čini, ostaje samo jedan mogući razlog havarije: nešto se, u prethodnom periodu, desilo u zonama sidrenja jedne ili više zatega.
У другој фази, током рада на фасади зграде и током рада на реконструкцији камене облоге, ја сам у марту 2023. послао један извештај извођачима у коме сам тражио да се са прочеља зграде скину мермерне плоче и да се провери каква је подлога испод тих мермерних плоча, да се подлога репарира и да се ставе нове мермерне плоче, што је иначе било предвиђено пројектом. Говорим о прочељу зграде, на то прочеље су биле окачене утеге које су држале надстрешницу, јер надстрешница није имала стубове, она је конзолно била везана за зграду, а ношење целе надстрешнице су биле утеге које су биле прикачене за врх зграде управо на том зупчастом делу. Да су тада скинуте те плоче, вероватно би се приметило да подлога није добра и можда би се приметило да те утеге су можда и кородирале.
Evo pukotine i rupa i proslog avgustaOvo je "procelje". Vide se ploce iznad.
Pogledajte prilog 218646Pogledajte prilog 218648
edit: vide se i rupe u ovim vertikalnim plocama (slika je iz 2021). Znaci neko je skinuo i video stanje, okrecio i rekao sve je ok.
Говори о кровном делу.Зато и помињем тај мој извештај јер сам видео да иза тих плоча које су фронтално, на том зупчастом делу фасаде да је иза њих, на првом ћошку смо скинули плоче и онда сам видео да је иза бетон, практично скоро да га нема.