Šta je novo?

Šta mi smeta u Beogradu

Meni smetaju huligani - voleo bih da možemo na utakmice da idemo bez bojazni da ćemo dobiti po glavi...

e, mogao bi to da stavis u pesmu kao stih.

ne samo na utakmicama, uopste je rizik izaci na ulicu ako si muskarac koji je obucen malo 'alternativnije',
a ako si zena imas dobre sanse da se suocis sa nicim izazvanim seksizmom,
e to mi vise smeta u Beogradu nego sva losa arhiteltura zajedno.

Јесте ли ви били некада у Београду или на утакмици?
Чему овакве ни мало тачне драматизације?

Borčanac iz kog si ti grada :) Skroz se slažem sa Dragčetom što se svega tiče. Naglašavam da toga nema na svakom koraku, ali takvih huligana može da se nađe - t.j. oni nađu tebe. Nisu devedesete ali svačega ima.
Jednom sam dobio po glavi zato što sam hteo da naplatim račun, bio sam šanker a konobaru nisu hteli da plate - baje koje su tu bili sa devojkama. Račun je bio preko 5000 - valjda nisu imali. Mene su kroz 45 minuta krpili u bolnici - srećom ništa strašno. A da, policija je pokrenula "postupak" ali do dana današnjeg me niko nije zvao na suđenje ili bilo šta drugo.
Od tada se klonim svih tih mrštavaca i živim neki svoj život.

Pa cekajte ljudi.
Zat vi zaista mislite da nasilja, kriminala, nacionalizma, i drugih drustvenih devijacija nema u drugim gradovima i zemljama?
Ima ih puno i sve vise. Otvorite malo medije evropskih zemalja i videcete i njihove 'hronike' prepune clanaka.
Naravno, mi treba da se bavimo svojom zemljom i svojim gradom, samokritika je dobra, ali nije dobra prevelika doza 'posipanja pepelom'

milos87popovic":1ojk8m54 je napisao(la):
Borčanac iz kog si ti grada :) Skroz se slažem sa Dragčetom što se svega tiče. Naglašavam da toga nema na svakom koraku, ali takvih huligana može da se nađe - t.j. oni nađu tebe. Nisu devedesete ali svačega ima.
Jednom sam dobio po glavi zato što sam hteo da naplatim račun, bio sam šanker a konobaru nisu hteli da plate - baje koje su tu bili sa devojkama. Račun je bio preko 5000 - valjda nisu imali. Mene su kroz 45 minuta krpili u bolnici - srećom ništa strašno. A da, policija je pokrenula "postupak" ali do dana današnjeg me niko nije zvao na suđenje ili bilo šta drugo.
Od tada se klonim svih tih mrštavaca i živim neki svoj život.

Лепо се види да ликови са девојкама нису са утакмица. Значи може да те снађе где год. Мени смета што се намеће нека слика превеликог проблема безбедности а то није тачно. Није тачно ни да има неконтролисаних банди или прогањаних заједница. Ово је просто једна од најмирнијих престоница европе и то су чињенице које потврђују и туристи и агенције које их доводе, амбасаде па и мој лични је утисак.

Сада нам продају навијаче за свако питање неспособности, страних трупа које убијају Србе на Космету, економију, приватизацију.... за све је одговор нека навијачка афера и неки фамозни хулигани.
Чињеница је да овде никада неће бити толико хулигана ни туча колико их у овом тренутку има у немачкој, русији, пољској, белгији, холандији, данској, шведској, енглеској. Нису се ни генерације пре нас толико фокусирале на то а било је радикалније него данас (свестан сам да вас 99% сматра да је ово нетачно али ви нисте информисани) да ли мислиш да су крајем 40их или 50их у Београду поклањали толико пажње због туча на утакмицама и хулигана?
Постојао је ко се бави тиме а новине би испратиле са по мањим чланком.

Сада су сви нешто ваљда свилени, а у ствари исполитизовани, потурена им прича, баук.
Ако хоћу да будем провокативан, морам да очекујем и реакцију, зар не? Провокација и има за циљ реакцију, зар не?
Тако да ако провоцираш постоји могућност да добијеш по тамбури и овде и било где у свету. Чему кукање?

Зато што хоће да поставе драматизацију и сценографију, утисак да је то истакнуто, важно, тако. А није и док сам жив неће такви испади остати без реакције а поменути колега их има у готово 95% својих писања што имаш на увид у форуму и његовим постовима. Увек форсиране теме... и мој одговор :)

Проблема који треба да се решавају наравно има, има и ко би то требао, ту треба ставити фокус

Ako neko dobije batine ni kriv ni duzan, samo zato sto je gay, ili barem oni misle da jeste jer tako "izgleda", ili prosto izgleda kao neko ko nece ili ne ume da pruzi otpor nasilju, ne znam kako to oni sami provociraju da budu prebijeni ili barem verbalno omalovazavani? To je isto kao kada se kaze da je zena sama kriva sto je silovana jer se obukla "provokativno".
Eto gledao sam juce jedan prilog o beogradjaninu koji je vec 30 godina pripadnik hare krishne, odeva se u skladu sa svojom religijom - pored ostalog pricao je kako je neznani broj puta zavrsavao u hitnoj na usivanju. To je samo jedan random primer u moru drugih. On je, dakle, nekoga isprovocirao samom svojom pojavom, bez obzira sto on sam nikad ni mrava ne bi zgazio, a kamo li nekom ucinio zlo. Cak ako je nekom cilj da nesto isprovocira, nasilje nikad ne sme da bude kontra reakcija. BAs me briga kako je u Rusiji i Poljskoj, kod nas tako nesto ne sme da se ponavlja.

Beogradskim ulicamam hodaju horde huligana koji uzvikuju nacionalisticke i homofobne parole, mahom mladi ljudi koji traze neku vrednost, nekakvu zvezdu vodilju, znaju da su sami sa onim sto imaju nejaki i za svet bezvredni, to znaju i njihove vodje koji ih vrbuju i time jos vise obesmisljavaju njihove zivote. Nisu ni svesni koliko su zapravo oni ti koji su ispolitizovani, da bi neko drugi na gornjem delu piramide dobio ili zadrzao moc.
Ima , naravno, bu**** i van huliganskih torova, koji su isto tako neuracunljivi u ponasanju, samo sto sa njima obicno prvo moras da uspostavis nekakavu vezu, stupis u razgovor, da bi se nasao u opasnoj situaciji, kao u milosevom slucaju.

Eво, човек добио батине као шанкер. Не мораш да будеш геј. Ти сада као да сваки геј сваки дан пије преко носа, због тога што је. А то није истина! Нико организовано не напада шанкере нити гаји посебну мржњу према њима, као ни према некој другој заједници или категорији.
Сваки тај хулиган свакодневно среће неког геја, националну мањину, пандура... обично је разлог напада на геја исти као и на таксисту, шанкера, возача... ту треба да се погоди обест, безобразлук, изазивање неко или тек онако да је неко опичен... ма 100 ствари.
Па имаш окупљања, журке, клубове где се могу наћи педери. Колико би тешко било напасти их? Шта мислиш, да ли је то неки физички или логистички проблем за неку организовану хулиганску фирму да то учини? Не замарају се ипак тиме. Напад за време манифестације на којој се вређају верске фигуре, сама црква, где на челу колоне стоји смрт држави ни не може да се рачуна као напад на другачију сексуалну оријентацију, јер то и није.
НИКО НЕ ЈУРИ НЕКЕ КАТЕГОРИЈЕ ЉУДИ У БЕОГРАДУ - И НИКАДА САМО ЗБОГ ТОГА.
То је једина истина, а хорде које виђаш нису стварне, самим тим ни опасне. Опасни су разлози због којих се теби привиђају у Београду, а не на филму...где им је и место. Знаш ти то све и до задњег слова окрећеш причу наопако.

И како то мислиш да чак и ако неко хоће да провоцира насиље НЕ СМЕ да буде реакција? Зашто?
Ваљда треба спречити а не лечити?! Ваљда је боље да НЕ СМЕ да провоцира? Зашто би провоцирао?

Колико ја не могу да забраним некоме да ме провоцира, толико не могу мени да забране да бијем. На крају крајева свако нека брине о свом понашању и последицама које изазива. А сви губе тако...

не знам где ово да ставим, па рекох овде

ово је некада била чесма у једном парку у Јерковићу где се деца играју. кажу да има неколико дана како је то неко одвалио и стоји овако. а летос су сви ту пили воду и умивали се

To je ona cesma gdje se sliko predsjednik opstine imas je u temi cesme i fontane ili u temi parkovi , na ljeto ce traziti novu cesmu , ovaj sta je bila je ruzna i prilicno lose uradjena , svakako je nije trebalo srusiti

ма каква год да је била, људи су је користили. и деца су се играла са њом, пусте да тече вода па као перу руке, пуне пиштоље и остало

UjfM5ED.jpg

Ova zgrada

Smeta mi sto jos uvek vecina sugradjana ne shvata da su zgrade u kijima imamo stanove 'nase' vlasnistvo. Otuda situacija da nam fasade padaju na prolaznike.
U mojoj zgradi na predlog da naredne 2-3 godine skupljamo kintu u neki fond za obnovu fasade (zgrada iz 72) okarakterisan sam kao bu****. (Tim recima) :(

Polako docice zakon kao u hr o pricuvi zgrada .Pa ce pljustati kazne pa ce se sjetiti fasade .Formiranje skupstine stanara itd .Ako nece grad ce da uradi i posalje racun

Мени смета што нико не користи паркинг места ако их њихова кућа уопште има. А за хулигане, то се може решити на неке екстремније начине које нећу откривати

Моја грешка. Не смета ми сама зграда, већ немар око одржавања исте.

Спавалице на семафору и у аутомобилској колони испред семафора ми све више почињу сметати. А нарочито на семафорима који кратко држе зелено. Стојимо у колони, две измене зеленог и баја на трећој измени убацује у брзину на дебело зелено, а креће ко пуж. И тако сваки други у колони, убацује у брзину кад је онај испред њега отишао за дужину аута и више.

Biciklisti koji noću ne obore svetlo na volanu nego biju pravo napred - em što zaslepljuju sve kojima idu u susret, em ne osvetljavaju put neposredno ispred sebe, em što su tupavi jer ne kapiraju da je najvažnija svrha tog svetla - da oni budu primećeni.

grafiti mi smetaju kao i prljavi autobusi kad se ne peru s polja i iz unutra

kad vozila gore kad ne mogu preci biciklom sa brankovog mosta zbog navodne popravke staze a ne vozim svoj bicikl nikada ulicom gde idu autobusi,kad na pojedinim linijama rade sve same krsine sve mi to smeta kao i kad vidim u Spanskim tramvajima onu stroku na sedistima

Evo ovo mi smeta. Nazalost, cela Srbija ima ovakve slucajeve, ali ovaj moze da bude poseban jer je uslikano na uglu Husove i Ljubicke, gde je vec par meseci dezuran saobracajac zbog saobracajnog kolapsa. Da bude jos gore, automobil je parkiran i na pesackom prelazu, plus sto onemogucuje autobusima iz Ljubicke da skrenu u Husovu, a sanitet koji je dolazio sa autoputa se probijao 30 sekundi (sa rotacijom) zbog guzve koju je dodatno pogorsao parkirani policijski automobil. Fotka je napravljena oko 19h, danas.
1uhfRTG.jpg

Даре јел могуће да и после дужег времена на форуму ти и даље пишеш две поруке једну за другом? Научи како да измениш пост и пиши све од једном.

Vrh