milos87popovic":1ojk8m54 je napisao(la):
Borčanac iz kog si ti grada
Skroz se slažem sa Dragčetom što se svega tiče. Naglašavam da toga nema na svakom koraku, ali takvih huligana može da se nađe - t.j. oni nađu tebe. Nisu devedesete ali svačega ima.
Jednom sam dobio po glavi zato što sam hteo da naplatim račun, bio sam šanker a konobaru nisu hteli da plate - baje koje su tu bili sa devojkama. Račun je bio preko 5000 - valjda nisu imali. Mene su kroz 45 minuta krpili u bolnici - srećom ništa strašno. A da, policija je pokrenula "postupak" ali do dana današnjeg me niko nije zvao na suđenje ili bilo šta drugo.
Od tada se klonim svih tih mrštavaca i živim neki svoj život.
Лепо се види да ликови са девојкама нису са утакмица. Значи може да те снађе где год. Мени смета што се намеће нека слика превеликог проблема безбедности а то није тачно. Није тачно ни да има неконтролисаних банди или прогањаних заједница. Ово је просто једна од најмирнијих престоница европе и то су чињенице које потврђују и туристи и агенције које их доводе, амбасаде па и мој лични је утисак.
Сада нам продају навијаче за свако питање неспособности, страних трупа које убијају Србе на Космету, економију, приватизацију.... за све је одговор нека навијачка афера и неки фамозни хулигани.
Чињеница је да овде никада неће бити толико хулигана ни туча колико их у овом тренутку има у немачкој, русији, пољској, белгији, холандији, данској, шведској, енглеској. Нису се ни генерације пре нас толико фокусирале на то а било је радикалније него данас (свестан сам да вас 99% сматра да је ово нетачно али ви нисте информисани) да ли мислиш да су крајем 40их или 50их у Београду поклањали толико пажње због туча на утакмицама и хулигана?
Постојао је ко се бави тиме а новине би испратиле са по мањим чланком.
Сада су сви нешто ваљда свилени, а у ствари исполитизовани, потурена им прича, баук.
Ако хоћу да будем провокативан, морам да очекујем и реакцију, зар не? Провокација и има за циљ реакцију, зар не?
Тако да ако провоцираш постоји могућност да добијеш по тамбури и овде и било где у свету. Чему кукање?
Зато што хоће да поставе драматизацију и сценографију, утисак да је то истакнуто, важно, тако. А није и док сам жив неће такви испади остати без реакције а поменути колега их има у готово 95% својих писања што имаш на увид у форуму и његовим постовима. Увек форсиране теме... и мој одговор
Проблема који треба да се решавају наравно има, има и ко би то требао, ту треба ставити фокус