Šta je novo?

Šta mi smeta u Beogradu

Увек су ме специјално нервиарали са закључаним вратима. Пројектант замислио, инвеститор урадио, и сад нека бу******** мисли да та врата не требају.
08052015460.jpg

Веро у Жаркову, поглед са длавне улице.

Smeta ju mi zaključana ulazna vrata zgrade po danu , obično pomodarstvo
da svuda iznalaze koje kave ,,opravdane,, razloge za bezvezno zaključavanje
na primer
Nedelja 10 h. ujutru gorovo svi u zgradi su u svojim stanovima i budni
- a ti se vracas se sa pijace , naravno obe ruke ,,pretovarene ,,
Kad tamo obavezno neka zaludna baba koja se plaši da joj lopovi ne ukradu zubnu protezu
ko dežurna veštica odmah trci i zaključava vrata zgrade
- a ti kao Sima Sima ili čuveni Hudini (ako si poneo ključ) pokušavaš da ga dohvatiš
pazeći a da ti se po stepenicama ne raspe paradajz, krompirici...
- a ako nisi - %$/(((?*!$% &- zoveš nekog ukucana da sidje ,
šta reči osim !$#$%&%& babu i kljuceve !"#$%$$& i onoga ko izmisli to :twisted:

Čisto preterivanje
naravno da postoje delovi grada gde jeste to opravdano (higijenske bezbednosni razlozi) da jeste zaključano 24 h
ali svuda drugo dajte u ime razuma od 05:00 do 22:00 h ulazna vrata zgrade treba da su otvorena :dil:

Napravite eksperimet ako imate interfon kojim se otvaraju vrata
Zazvonite bilo kom komšiji i recite ,,Poštar,,
99,9 posto svi ce vam otvoriti bez ikakvog pitanja :shock:

I čemu onda zaključavanje ulaznih vrata zgrade po danu ?
Samo da matretiramo sami sebe
zbog lažne sigurnosti vec rasklimane babine zubne proteze :lool:

Ми ставили камеру, спојили преко кабловске и не може "поштар" а није, пребациш на тв на канал и видиш ко звони.

rasho62":ck8fthv3 je napisao(la):
Ми ставили камеру, спојили преко кабловске и не може "поштар" а није, пребациш на тв на канал и видиш ко звони.
Ја видела то код пар пријатеља, стварно добра ствар...

Онда би и она Боца-ицина баба нашла добру занимацију, да гледа к'о са шора, ко то улази и излази :).

А неки су предлагали и код нас у згради, на Булевару. Само, не знам како би то радило, јер овде ни обичан интерфон не ради како треба, тачније, врата скоро увек мораш и ручно затворити - јаче залупити, што многи не чине, па онда улази свако, и добродошли, и они други. А и код нас често звоне тако без везе и представљају се као "поштар" или само као "отворите", а пошто им ја не отворим, нађу другу жртву, и у сред дана, и по ноћи...

@rasho62 ta vrata na Veru su uvek zakljucana ja mislim zbog menjacnice koja je unutra odmah pored. Mozda kao sprecavaju pljacku, nem pojma. Komplikovanije im je da idu okolo valjda

Sent from my iPhone using Tapatalk

rasho62":3adna09y je napisao(la):
Управо тако, ми у згради смо исто то увели пре годину дана и јако добро делује. Разноразне "поштаре" станари сад ретко кад пуштају, јер смо ми из кућног савета скренули пажњу у које време прави поштар обично долази (око 10:30-11:00 часова), а и окачили смо упозорење да је забрањено остављање рекламних летака итд.

Видео надзором смо открили и једног станара (подстанара) који је своје ђубре стално остављао у корпу, коју смо поставили испод поштанских сандучића, јер га је мрзело да ђубре баца у контејнер ! Прегледом снимка смо видели ко је, снимили на ЦД, предали му снимак за успомену и замолили га да "није тешко бити фин" и да је зграда заједница становања где се требају поштовати неке норме и правила становања. После два месеца се одселио.

Иначе, да и то кажем, а ко жели да угради видео надзор, износ који смо платили за овакав систем је била 63.600,- динара са ПДВ-ом, преко рачуна наравно. Посао је био уговорен по систему "кључ у руке", значи са свим материјалом, опремом (две камере, дигитални видео рекордер ДВР са хард диском који чува снимак 15 дана), уградњом, повезивање на кабловску, свим могућим пробама.

Zabrinuti otac: Deci u klubovima toče alkohol i otvoreno ih mame na seks
| 14. 06. 2015. - 13:50h izmena vesti 14:00h | Komentara: 65

Maloletnicima u noćnim klubovima toče alkohol i mame ih na žurke koje otvoreno pozivaju na seks, a nadležni ćute, kaže Zoran Jovanović (49), otac dve devojčice od 12 i 14 godina koji je pokrenuo akciju da deca budu zaštićena.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/567647 ... me-na-seks

Коначно да се неко сети, помало ми је мука од хваљења Београда као места са лепим девојкама и добрим проводом

И местом са нарушеним системом вредности..

iako sam daleko od puritanca, sa ovim se slazem.
Prosta kontrola ugostetiljskih mesta bi lako pokazala koliko mladih ispod 18 pije alkohol.

Da se razumemo, i ja sam to radio. Sto ne znaci da treba olaksavati deci da se opijaju, naprotiv.

Мислим да је већи проблем у родитељима него у клубовима. Ако не желите да вам се ћерка од 14 година опија по сплавовима васпитајте је да то не ради. Јел то толико тешко?

Pa cekaj, sta ce njihova deca od 14 godina u nocnim klubovima? Da ne bude zabune, ocigledno je i da se po splavovima, kafanama i klubovima krsi zakon jer cesto pustaju decu, ali opet, gde su tu roditelji?

Све иде из куће, тј. породице. Дакле, одговорност је на родитељима.

Jeste odgovornost je na nama, roditeljima, ali je odgovornost i na celom drustvu.

Ako realno sagledamo situaciju, zapitajmo se kakvo smo drustvo?
Dal je notmalno da se svaki dan (noc) 'provodi'?

Dal nam se preko medija sugestivno objasnjava da 'ili jesi - ili nisi lav', uz lepe devojke, provod i zavodljive poglede?
Kako to da nije iskoriscena ideja bageriste koji se posle smene i uspesno zavrsvenog posla okrepio limenkom piva?

Evo mog konkretnog primera. Moja cerka ima 12 god. Za Novogodisnju proslavu 'skola' (osnovna) je izabrala 'nocni klub' .
Tu je nekada, (u moje vreme bio 'Trezor', a kako se danas zove ja zaista ne znam.
Na moju opasku da su za decu mogli napraviti zurku u skoli, da su jos uvek 'mali' i da je za decu tog uzrasta neprimereno da ostaju tako kasno, kao i da je naredni dan radni - nastavni, direktor skole mi je rekao da se opustim i pustim decu da zive. (!?)

E sad, mogu ja svom detetu da zabranim odlazak na tu proslavu, ali sta time dobijam?
Dete ce to doziveti kao kaznu, nepravdu, jer "cela skola ide tamo, svi moji drugari"...
Ako cesto dolazimo u ovakve situacije, u ocima deteta postacemo neprijatelji koji sputavaju druzenje.
Sa druge strane, dete postaje 'odbaceno' od drustva, pa njegova zelja da 'bude kao ostali' postaje veca.
Kao rezultat javlja se i buntovnistvo...

Moja cerka, hvala Bogu je jedna od onih jako razumnih i zrelih po tom pitanju.
Ali znam roditelje iz okruzenja, koji vec imaju ozbiljne probleme po tom pitanju, jer okruzenje salje potpuno drugaccije poruke od onoga sto roditelj uci svoje dete.

Потписујем ово.
Кад се још дода да неки праве озбиљан бизнис на рачун свега овога ствари се измичу контроли а није нормално да неки лични интереси буду изнад интереса здравог друштва.

da dodam - ove godine su mnoge osnovne skole na preporuku ministarstva organizovale matursko vece za osmake u skolskim salama. To je izazvalo bunt medju roditeljima.
A eno u Americi srednjoskolci tradiocionalno slave mature u skolskim salama i nista im ne fali (doduse bolje su sale :))

"Родитељи" су одавно највећи проблем омладине у Србији. Већински су тешки комплексаши и те комплексе преносе на децу.

Све је у договору, ја нисам имао контра ефекат када су ми родитељи причали да на таква места не треба да идем, а и сам сам био свестан каква се екипа скупља тамо. Јесте да сад не излазим из клубова, али више немам 14 година, са 12 сам се јбт играо.

Roditelji se plase da im se dete ne izdvaja iz drustva, pa ih cak hrabre da izlaze i piju, jer je ta kafanska kultura kod nas (sada splavovi i klubovi) satro bitna za socijalizaciju, pa i kraijeru (pa kad vlada donosi odluke u kafanama). To ne bi bilo ni nesto preterano lose da za sobom ne donosi boemstinu, alkoholisanje i rizik od kriminalnog ponasanja, pogotovu u vecim gradovima. Mladi i nemaju prevelik izbor mesta gde bi mogli sebe da afirmisu kao "odrasle" osobe.
Nema nista lose u tome da maloletnici izlaze u kafice pod uslovom da im je zabranjena prodaja alkohola i da se u njima ne pusi!

Najgora je ta objektvizacija mladih devojaka i devojcica pod sloganom "lepe devojke Beograda" koje se nude kao kakva roba ili atrakcija. Devojke nam, dakle, nisu lepe zato sto su pametne, obrazovane i samostalne, vec zato sto se oblace u minice i stikle i sluze kao lepa dekoracija na mestima za provod, ili su deo provoda.
Rezultat pratrijarhalnog drustva u modernom vremenu nije da devojke sede u kucama skrivene i cedne, vec upravo ova objektivizacija zenskog tela.
Jedno je kada devojke vole da se oblace seksi, a drugo kada nam to bukvalno spada u turisticku ponudu.

Посебан проблем јесте то што је еманципација жене (у времену транзиције нарочито) схваћена потпуно погрешно.
Да будем пластичан, није поента у томе да жена експлоатише право да изгледа изазовно па да је због тога на пример власник фирме, или шеф примети и узме за личну секретарицу, што је опет ставља у субмисиван, зависан положај, већ је поента да на основу права на образовање и полне једнакости и сама постане власница капитала, шефица, или радно ангажована у било ком смислу, дакле стекне сваку врсту независности и на концу има могућност избора на који начин ће обликовати свој живот (а културно и духовно уздизање током процеса образовања би свакако требало да одреди и животни стил).
Док не стекну ту врсту зрелости, млади морају имати кућно васпитање које ће их на ово упутити, нарочито у овим лудим временима где држава и друштво не само да не помажу у правилном одгоју младих генерација, већ и пропагирају погрешне узоре које младе могу одвести на погрешан пут.

Ево баш недавно сам увече "изашао" у град после јако дуго времена, са другарима који су се после више месеци вратили из Немачке.

Заједнички закључак је да је дух Београда у фази клиничке смрти. Од Београда од пре само пар година, тешко да је ишта остало. Град је преплављен друштвеним групацијама подељених у три основне групе:

1. странци који долазе да се за малу лову олеше од алкохола и да пој*** неку "лепу Београђанку"
2. странци азиланти у транзиту ка ЕУ
3. свесрпски друштвени талог провинцијализма. Више није могуће чути на улици београдски нагласак. У тај талог спадају и дро****** са штиклама и минићима у Скадарлији које су ту да их пој*** ови из групе 1. по цени од 4 разводњена коктела.

Ajde ne banalizujte pricu ;)

Vrh