Šta je novo?

Šta jedemo?

Pogledajte prilog 249480

Snicle u sosu sa pecurkama, lukom, paprikom i zacinima, ispeceno u rerni u zemljanoj posudi :)

Sledeci put ce ispasti bolje, sos sam trebao da zgusnem malo da bude kremastije (malo je vise corbasto ispalo) i manje maslinovog ulja da bi bilo zdravije ali je svakako ispalo ukusno.
woow-woah.gif

noice-nice.gif

Podržavam sva pisanja oko raznih načine ishrane kako to forumaši pišu, a posebno je lepo kada slikaju. Utoliko mi nekako žao što je došlo do sukoba @Noki i @mariks, jer daju doprinos temi.

Ma kakav sukob, mi to tako stalno povremeno :) jedan voli prljavo i pokvareno drugi čisto i kvalitetno pa ovaj prljavi napada ovog čistog jer je bolji :kum: . Samo ignorišeš.

@mariks
Kako ti se svidja iz zemljane posude prebranac (unutra) filovan i pindjurom , pa tako pečen ?

Hehe.... trebalo bi ... dobar sladokusac ne propušta da isproba što više raznih slatkih zalogaja.... probaj 😃

Danas sam jeo pileće ćufte sa paradajz sosom i pastom, 658 rsd iz cufte.rs. To je kao na sniženju sa 940 rsd.

Ima 4 ćufte. Kao tipičan Srbin uprkos testenini sam dodao parče hleba... i ostao gladan, bolje da sam izašao iz kuće i trudio se da sabijem u 400 rsd nego što sam poručio dostavu 🙂 Beograd me kvari, a i nemam bajs sad ovde...

Sve u svemu, super ukusno, samo malo... Zamisli 940 pa ne bih im dao za ovu mini porciju. Možda standarda porcija ima 6 komada. A kao fazon -30% a stave 4. Ne bi me čudilo da je neka prevarna radnja.

Eto, a ako se neko zabrinuo da sam izašao iz 400 rsd limita, sakupio sam 1200 poena u meku za dva dana tako da ne brinite 😄 snaći ćemo se...

20250825_200826.jpg

Kako si pravio sos tj kako je trebalo?
Po meni trebalo je manje vode, i mozda za nijansu vise pavlake za kuvanje i ili gustin ili brasno da se malo zgusne sos da vise bude kremasta baza

E sad, ja uglavnom pravim jela po osecaju i sta mislim da ce da bude ukusno, nekad omasim a nekad ispadne top :)

Edit: a sam sos su pecurke, luk i sitno iseckana paprika izdinstane u tiganju sa belim lukom, spojeno sa mesom i maslinovim uljem i zacinima. Dodata pavlaka za kuvanje i voda i jedan jos cen belog luka sa strane da se krcka.

Poslednja izmena:
Po meni trebalo je manje vode, i mozda za nijansu vise pavlake za kuvanje i ili gustin ili brasno da se malo zgusne sos da vise bude kremasta baza

E sad, ja uglavnom pravim jela po osecaju i sta mislim da ce da bude ukusno, nekad omasim a nekad ispadne top :)

Edit: a sam sos su pecurke, luk i sitno iseckana paprika izdinstane u tiganju sa belim lukom, spojeno sa mesom i maslinovim uljem i zacinima. Dodata pavlaka za kuvanje i voda i jedan jos cen belog luka sa strane da se krcka.
Racunaj da i pecurke i meso imaju vodu. Dodavanje brasna moze biti resenje ali isto tako duze kuvanje ce zgusnuti masu, pogotovo posle hladjenja.

Baš tako duže kuvanje rešava, lično nikad nisam dodao brašno(ne znam ni da li sam ga nekad i kupio u životu).
Pogotovo mi je šteta dodati brašno u ovako dobre sastojke.

Vrh