Šta je novo?

Šta jedemo?

Pa da, potrebna je dijagnoza da bi se hranio u marketu gde obicno stavljaju mesto pred istek ili sa isteklim rokom :) isto kao sto imamo dijagnozu mi koji ne spavamo obuveni. :)

@Filip 01
Nije jagnje al moze da prodje

Poslednja izmena:
Pa da, potrebna je dijagnoza da bi se hranio u marketu gde obicno stavljaju mesto pred istek ili sa isteklim rokom :) isto kao sto imamo dijagnozu mi koji ne spavamo obuveni. Ali dobro bar su odvratne kreature u svoja 4 zida gde i trebaju biti :)

@Filip 01
Nije jagnje al moze da prodje

Ne vidim sliku. Uh pripremam se za sutra. Završavam sada posao i razmišljam uopšte da li da ručam to jest večeram danas. Pojeo sam jedno parče pice preliveno domaćim kečapom i to je to.

Prilozi

• 1751132034281095.jpeg
    1751132034281095.jpeg
    134,5 KB · Pregleda: 38
To mi je ok meni je na slici čak i malo veće izgledalo. Koliko vas izadje žive vage i jel znaš koliko dobijete nakon što pečenja?
Koliko vas krka ovo? Pretpostavljam da uzimate na proverenom mestu već duže vremena.

Bude nas 5-6. Nisam merio tezinu pre pecenja ali izadje tako 9-10kg pecenja, ostane uvek par ovala, racunaj trecinu od zive vage. Kumova tazbina ostavi tako ponekad za nas, a kad nemaju oni onda od poznatog lika koji se time bavi tako da je uvek provereno.

Bude nas 5-6. Nisam merio tezinu pre pecenja ali izadje tako 9-10kg pecenja, ostane uvek par ovala, racunaj trecinu od zive vage. Kumova tazbina ostavi tako ponekad za nas, a kad nemaju oni onda od poznatog lika koji se time bavi tako da je uvek provereno.
To me je zanimalo, znači trećina od žive vage možda malo više.

Dokle smo dosli, gledamo ROI pecenja 😉😂
Sutra ću saznati za jagnjetinu.
Mene to uvek zanima i toliko puta smo pravili takve stvari ali ne znam. Ne znam iskreno ni koje su cene po kg.
Uvek krene meni priča u drugom pravcu i oko toga se neko drugi brine. Ja više finansiram i volim da taj dan skoro ništa ne radim, važno mi je da okupim ljude i da organizujem mesto za to, kao i ko je za šta zadužen, a ja otvorim pivo i krenem uvek o drugim temam da pričam 🤣
Evo sutra imamo i njih dvoje koji neće popiti ni kap alkohola pa nas oni sve voze 😉

Filip 01 wrote:
,,... Sutra ću saznati za jagnjetinu... ,,

Koliko li je Jarčevina ?
Nekako njegovo crveno meso mi baš legne onako kako treba da ražanj i pruži slast

Juče sam se oždrao od jagnjetine, ali čiz kejk posle toga je ipak bio slađi i glavno jelo za mene 😁

Da sumiram, 48000din je celokupni kompletni dan izašao, jagnje, krompir, kupus, pivo(3-4gajbe), voda kisela ćumur i ok bilo je domaće rakije...
Ovo je za ručak i večeru za 11 osoba i još je ostalo za 3-4 osobe.
Znači 14 osoba je moglo da jede i pije ceo dan. 3-3.5 sata je trebalo od kada se jagnje dovelo, dok nije bilo posluženo na ovalima.
Potrebno je paziti prilikom čišćenja(dranja) da joj se ostavi opna koja se taman istopi kada se stavi na ražanj ispod sača. Potrebno je što jaču vatru imati da se brzo ispeče kako se ne bi osušila i stavi se vegeta u stomak pre pečenja

IMG_1781.jpeg

Mi smo ovo uzeli sa pašnjaka kod Titela - Knićanin, 600din žive vage. Jeftinije smo mogli iz nekog tora, ali ovog čoveka znamo i eto ceni ga jako drugar i oni za svoje potrebe od njega uzimaju, jer znaju kako radi taj čovek.
Njegov kum je isto došao na gozbu, on se bavi stočarstvom i kaže mi da od njega kupuje mesara Kuzmanović. Kaže da ne može da mi garantuje da li uzimaju samo domaće meso ali eto uzimaju od naših stočara.
Sami smo, to jest drugar ga je pripremio, čak je i bubrege sačuvao, jer jer je ranije i radio to profesionalno, držao i snabdevao pečenjare.
Kako to izgleda lako kada neko to radi ko sve zna i pri tome priča sa svima nama.
Takodje kada smo ranije pravili kulen i kobasice stavljali smo prirodno jestivo crevo, to jest sa njime smo oblagali meso.

Kobasice i kulen samo sa jestivim crevom priznajem :) Ok 600din jeste malo jača cena ali ne mnogo (kod nas se oko 500 kreće) ako je kvalitetno to je to.

20250824_211522.jpg

Snicle u sosu sa pecurkama, lukom, paprikom i zacinima, ispeceno u rerni u zemljanoj posudi :)

Sledeci put ce ispasti bolje, sos sam trebao da zgusnem malo da bude kremastije (malo je vise corbasto ispalo) i manje maslinovog ulja da bi bilo zdravije ali je svakako ispalo ukusno.

Vrh