Šta je novo?

Šta jedemo?

Moram samo da ispravim ovo moje odozgo. Ne bi smeli da precrtaju 150 cenu nego ovako:

Redovna cena 150.oo rsd
Snižena cena 99.99 loyality klub👍 isplati se.

Eto tako nešto neodređeno je dozvoljeno mada je i dalje prevara al ne očigledna kao sa popustom od jedne pare. (i dalje stoji i problem 99 para jer nemamo te apoene) Ali ne smeju da precrtaju 150 ako je to i dalje cena za mene koji nisam član kluba i nisam razumeo šta su sve ispisali na papiriću.

Idemooooo

1000068940.jpg

😂

Po meni bi trebalo kada je akcija da moraju da napisu i za koliki iznos je akcija, posto ima nekih koji ne znaju da racunaju, meni to ne treba ali ja sam uvidjavan coek.

Dobro, nećemo da preterujemo pa da razmazimo potrošače...

Ionako imaju previše prava i benefita u Srbiji...

Na faksevima po svetu kad uče o pravima i zaštiti potrošača, uvek je Srbija u prvih 5 primera i uvek kažu kako je ovde sve podređeno njima. I da se stvarno preteruje. Kažu trgovinski lanci jedva krpe kraj s krajem u Srbiji. Desetkovaše ih potrošačka prava i strogi, pravični državni organi.

Dok ne bude ovako STARA CENA 149.99

NOVA CENA 199.99 DOBRO JE. 🙂

Sve je to prevara. Jer navođenjem stare dovode potrošače u zabludu, da je ta stara bila viša, jer se redovno i normalno ističe viša. A ne ista ili veća za jednu paru. Ali neko ko nema vremena da zagleda bi pomislio da štedi i brzo strpao u korpu.

Kad smo već kod korpi zabavne su mi ove korpe sa točkićma, što te teraju da se dooobro sagneš. Malo kao da se protegneš, da ujedno i vežbaš kad odeš u kupovinu.

Na stranu da li ima ili nema vremena, nije na potrošaču odnosno kmetu da povrh svega što radi i trpi u toku dana, da se još bavi inspekcijom proizvoda, cena i lanaca.

Za koj moj onda imamo razne inspekcije, odbore, agencije, poverenike i ostale trutine, i za šta ih plaćamo?

Šta je sledeće?
Predlog da treba mi lično da idemo u obilazak i proveru vode u postrojenjima u Makišu?
Ili da treba lično da proveravamo i radimo tehnički pregled vozila svaki put kad ulazimo u autobus javnog prevoza?

Ajmo malo više ozbiljnosti i manje foliranja i relativizacija (ne mislim na tebe Noki). Nemam pametnija posla u životu nego da sad još idem da popisujem i upoređujem cene kod hohštaplera dok trutine u nadležnim institucijama lade klikere... oću, baš...

Zar ne mogu advokati ili fizička lica da ih tuže?
Ja mislim da neki samo od toga i žive.

E da nam je sad Voxan @Vox91 tu onda bi nam on rekao sta mogu a šta ne mogu advokati.

Vidiš Filipe da nema volje da se reše ni daleko već malverzacije na vrhu, da dogovaraju cene, izvlače kapital kako ne treba i šta je već sve dodirnuto u medijima i ništa nikom. Kesa 20 dinara biće uskoro i 25. Nekad si 2, 3, 4 takve uzimao besplatno na kasi i niko nije postavljao pitanje.

Mek je danas stavio na popust za crni petak pavlaka sos jedan kupiš jedan gratis 😆 pa bolju su imali akciju pre 2 nedelje u random četvrtak 6 nuggetsa besplatno. Ovo je toliko jadno. Pored toga, neki obrok su snizili na 990 i posni filet obrok na 750, a dobre kupone izbacili. McChikin i pomfrit za 600 je svaki dan bio kupon, to izbacili a ova 3 nova uveli kao crni petak 🙂 smejurija...

U KFC je druga kofica -50%, to zvuči malo ozbiljnije. A fora bi bila jednu kupiš, jedna free da bude, baš u duhu crnog petka, mada i ovako crkavaju zaposleni. Ima narod pare a ko nema negde mora da se ugreje.

Oba restorana imaju "crni petak akciju" do nedelje.

@Noki posto cesto jedes u meku, pitanje ide tebi. Da li ti pomfrit ima “ukus” kartona, ili se ja samo tripujem? Secam se da mi je pre 10ak godina taj pomfrit bio vrhunski, sada mi je nekako bezukusan skroz. Ili se meni promenio ukus, ili su oni pokvarili pomfrt.
Meni je KFC hrana mnogo ukusnija od meka, jeste fast food i to, ali bas uzivam u njihovom koficama. U meku mi je jedino sladoled bolji od konkurencije, ostalo mi je sve meeh.

Juce ispekao u rerni parce ribe, skuvao boraniju i dodao salatu od praziluka, čeri paradajza, avokada i kinoe. Zvuci fensi ali je bas ukusno i lako za spremanje, jedino sto sam mogao bolje da aranžiram za slikanje.

Prilozi

• IMG_1560.jpeg
    IMG_1560.jpeg
    96,3 KB · Pregleda: 38
@Noki posto cesto jedes u meku, pitanje ide tebi. Da li ti pomfrit ima “ukus” kartona, ili se ja samo tripujem? Secam se da mi je pre 10ak godina taj pomfrit bio vrhunski, sada mi je nekako bezukusan skroz. Ili se meni promenio ukus, ili su oni pokvarili pomfrt.
Meni je KFC hrana mnogo ukusnija od meka, jeste fast food i to, ali bas uzivam u njihovom koficama. U meku mi je jedino sladoled bolji od konkurencije, ostalo mi je sve meeh.
bio sam klincem pre mesec dva i reko aj da mu čapnem pomfrit jer ako je nešto dobro to je pomfrit i isti utisak sam imao. možda loša tura naišla.

@KlauKalash

Meni je uvek bio bolji pomfrit iz KFC jer generalno još iz mladosti volim "mesnatiji" krompir. U Meku uzimam pomfrit samo ako ide uz neku njihovu ponudu inače mogu bez njega. Ne znam tačno da kažem jel promenio ukus. Znam samo da je grozan kad se ohladi. 🙂 tad je bukvalno kao karton.

Ali recimo meni coca cola iz meka ima bolji ukus od prave. Ne znam jel razvodnjena i sa više šećera. Nema intenzivan doživljaj sa puno mehurića kao kad otvoriš bocu 0.5 a sličniji je osećaju koji imaš kad juriš poslednje gutljaje iz flaše od 2 litre... to je ono najslađe kad sav sećer padne na dno flaše i izgubi se CO2... I kad bi u to dodao led, to je otprilike ukus coca cole iz meka 🙂

Da, i meni je njihova coca cola najbolja. Obicnu i ne pijem ili bas retko, a u meku je ne preskacem.

A jel imaš isti utisak, manje CO2 i više šećera?

Da, bas si lepo opisao razliku. Manje CO2, vise secera plus led.

Jedino to da je gaziranija se ne oseća, možda baš zbog leda.

Moguce je i to. A pitanje je i da li je ista coca cola svuda, ili se razlikuju receptire sirom sveta. Znam da je fanta drugacija od zemlje do zemlje.

Inače prestali su da daju slamčice ako je "za ovde" 🙂

Nema ni poklopca. Ništa od plastike. Samo za poneti ide kao pre dok na kafe od pre par nedelja stavljaju poklopac od nekog drugog materijala koji se lakše reciklira od obične plastike...

Inače prestali su da daju slamčice ako je "za ovde" 🙂

Nema ni poklopca. Ništa od plastike. Samo za poneti ide kao pre dok na kafe od pre par nedelja stavljaju poklopac od nekog drugog materijala koji se lakše reciklira od plastike, slično kartonu.
Tako su i meni pre koju nedelju u Galeriji samo u KFC, ni čašu mi nisu dali jer im "nisam naglasio da je potrebna (dve)", posle toga sve normalno - čak i u istom tom KFC,, i do radnika je malo vrv, ili menadžera

@nemanja04 Kako ti bre nisu čašu dali ako si je kupio? 🙂

Nemaš nigde više poklopac na čašu i slamčice u meku, ako piješ u restoranu. Videćeš kad odeš. Verovatno je štednja razlog 🙂

Vrh