Ukus nezrelog nije isti kao i ukus bezukusnog. Nekada se znalo, kupim paradajz crvenije boje, a on ima i miris i ukus paradjza. Danas kupim isti takav paradajz, a ono jednom fantastilčan, a drugi put sav u onom tvrdom suvonjavom delu unutra. Nekada je krastavac nio kvrgav i kriv, danas prav ko strela i nekad ukusan, a nekad se pitaš šta jedeš. Takođe, nekada sam mogao da bez problema kupim šargarepu, a danas mi se desi da već nakon tri počne da crni, buđavi i menja ukus. I tako za dosta stvari.
A što se tiče nezrelog, objasniću na dva primera. Banane kada su zelene (mislim na žutu vrstu), vidi se po ukusu da nisu dovoljno zrele. Kada su zrele vidi se tačno po ukusui, kao i kada postanu roba koja se prodaje kao II klasa. Mango i ananas, kada su nezreli, imaju ukus tog voća, ali su tvrdukjavi ili nedovoljno mekani. Kada su zreli, imaju isti ukus kao kad su nezreli, s tim što je intenzivniji i slađi.
Kao što rekoh ranije, a neki osporavaše, trudim se koliko sam u mogućnosti, da se zdravo hranim, jer sam ionako imao problema sa izuzetno povišeniom trigliceridima, a uz to imam i osetljiv želudac, pa i sa te strane ne mogu sve i svašta da jedem. Ali dosta vodim računa o tome da radim na imunitetu, jer smatram da je to i izlazak napolje nešto, posebno u ovakvim trenutcima, znači, koliko - toliko.