Sarma sama po sebi nije nezdrava, vec je problem sto se uobicajeno u Srbiji dodaju slanina, dimljene butkice, neki dodaju i mast ili ulje, ili presole.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=900763#p900763:2l31pakt je napisao(la):11030 » Ned Nov 21, 2021 7:26 pm[/url]":2l31pakt]Što se tiče srpske tj seljačke kuhinje da nije zdrava ne bi starci na selu živeli po 100 godina. Naravno bez prežderavanja i bez kafanskih varijanti. Šta je to nezdravo u sarmi, pasulju itd? Nezdravo je samo ako umesto dve sarme sabiješ 10. Svinjska mast uopšte nije nezdrava, naravno u malim količinama (kao i svaka vrsta masti).
Ja sam naveo gore modifikaciju koja bi po meni bila i ukusna i zdrava, ali tako niko ne sprema u Srbiji.
Cak su Rumuni napravili najbolju sarmu na takmicenju u Vojvodini, sramota za srpsku kuhinju