Šta je novo?

Šta jedemo?

O ukusima ne vredi raspravljati Bekiša 😊 ja volim da dominiraju recesivni geni i kad su momci i devojke u pitanju 😄

Uvek kažem ove naše tamnopute amazonke koje izgledaju da bi te pojele za ručak 🙃 Bugarka je barem pristojna i fina...

Znaš kako kažu ono 3 u jedan... domaćin u kuhinji, frajer na ulici, zver u krevetu 😄

Mariks bi pasao za ovo prvo i još dvojicu da nađem odvojeno i rešio sam sve 😆

I ajde da stanemo ovde pošto će Igor i onako brisati 😁

Korma piletina box iz Spice indijskog restorana na Autokomandi.

i naan sa sirom on se ne vidi na slici, a to je tortilja sa topljenim sirom unutra.

Mane jako malo mesa.

Prednosti sve ostalo. Odličan basamati pirinač, nikad jači, topi se ustima, korma sos, mada to je meni kao curry sos, al ajde, ne razumem se baš, piletina mekana, coleslaw očekivan, bolji od onog iz KFCa svakako.

3/5 samo jer je piletine bilo do 100g max i ni gram više, možda sam i dodao koji gr, al izuzetno ukusno.

20251106_150646.jpg

Tako da od sutra se vraćam ovome dole što sam jeo juče. Manje eksperimentisanja, više mesa 😁 za svaki dan = ponocho... kačio sam ranije koliko je ukupno mesa... To vidljivo parčence sa slike je 1/5 ukupnog mesa ako poručite rolovano belo...

Na konjarniku je malo tanje, a kod vuka standardno debelo 🙂
20251105_133005.jpg

P.S. @Beki

InShot_20251106_160408614.jpg

Ova Bugarka večito ovakve neke kombinacije, revival 80tih... prosto nema šta da te naloži kad sve uvek sakrije... jesta ona objektivno jako lepa i baš je onako prijatna sagovornica 😆 al kao ne radi me... dok je Poljakinja već, skroz druga priča...

Кад сте већ поменули пољаке:
Изазивам вас да изговорите ово:

Grzegorz Brzęczyszczykiewicz
Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

Кад сте већ поменули пољаке:
Изазивам вас да изговорите ово:

Grzegorz Brzęczyszczykiewicz
Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

Omašio si temu, ovde raspravljamo šta bi na stolu rado imali 🙂

Mada ja najčešće u krilu držim hranu. Sto je za neke druge stvari 😊

Problem Poljaka je što ne pišu ćirilicom, onda bi bilo lako izgovoriti, jer bi znali šta čitamo.

Mada imaju neke glasove koje mi nemamo, ipak sa nekim možda mekim znakom i slično snašli bi se... a ovako ne znam pravila njihove latinice, a svakako su barokni slovenski jezik, ali hoću da kažem da nama kao Srbima nije po defaultu teško izgovoriti, kad bih znao šta čitam.

Zapravo, isto bi bilo, čak i gore, da Poljaku daš naš ćirilični tekst i kažeš: Izazivam te da izgovorite ovo?

Odgovor: Izgovorimo šta, kad ne znamo šta čitamo?

Намерно сам је омашио.

Што се пољске хране тиче давио бих се у пиерогима са месом искључиво и запиеканки (качио сам слике раније у теми).
Пиероги са сиром су слатки а укус је благо речено вештачки и изуетно јак. Са воћем нажалост нисам пробао. Али хоћу следећу пут кад поново посетим Пољску.

Пољаци имају сложенице и разноразне комбинације слова као и нека своја слова. Може се све прочитати лепо уколико провалиш како иде или ако често слушаш језик.

Ćirilica je pravljena za Slovene. Tako da... Možda bi ponajviše Poljaci trebalo da je uvedu kao drugo pismo. 🙂

Не дај Боже и онако су тешки фашисти према Русима баш као и њихове комшије из балтичких земаља.

Nisu fašisti nego su se opekli, pa su poučeni realnim negativnim iskustvom, na oprezu. Hvala Bogu da se ne graničimo sa Rusima.

Opa uključite vaše Mc Donalds aplikacije six- seven! gratis ponuda

Hoće li ponavljati ovo baš se pitam, mrzi me sad do meka, mada koliko sam malo mesa pojeo, trebalo bi da odem.

Što je nabolje imam mc donalds aplikacije na oba fona dakle 12 nuggetsa free 😆 moram napolje lol

Bulevar i onda trkom do Terazija

InShot_20251106_181405162.jpg

*Dakle nije uslovljeno uzmi ovo da bi dobio gratis ono... nego se samo pojaviš i pokupiš 🙂 to volim!

Iiiiii da li ću stići do terazija za 15 min? Jurim poslednje sekunde 😁

20251106_184423.jpg

Zezam vas, nisam išao po drugu porciju, mislim mogao bih i na drugu kasu, a ne u novi restoran.

Evo me gajbi. Nego smejem se usput. Juče Beki bezbroj puta ponovio. Svi na ulice. Izlazite napolje. Čitam i kao... ne mogu 🥱 ako baš noćas treba da se dogodi revolucija jbg, propuštam. a 6 nagetsa me isteralo ko iz topa 😂 gori sam od sendvičara.

Kupio sam usput i pirinač, kupus i pitu sa sirom... i odjavljujem se, da vas ne smaram više, za danas dosta 😊

Juče otkrio Mix Markt i video da prodaju točeno pivo - izmedju ostalo pšenično Maisels. Ukus je kao iz flaše - 470d/l

Za testiranje sam uzeo kvas i sada moram da utvrdim koji mi je najbolji (BIP-ov nemaju)

Pogledajte prilog 256403
Ovaj levi mi je ubedljivo najbolji, a ovaj što trenutno pijem mi je najgori do sada
IMG_7947.jpeg

Поштујем. Укуси су различити. Штета што Губерније више нема, гарантујем бољи нема.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

Meni generalno bas losa prica, od parkinga preko enterijera i same ponude.
Ne znam mozda sam samo nesto drugo ocekivao a ne delta city treci sprat na “steroidima”. Pritom sam bio vise puta i svaki put mi je utisak bio sve gori

Ne znam nisam do sada bio, na sličan fazon su otvorili u BIG-u u Novom Sadu, 4-5 restorana spojili u meni i od svakog možeš poručiti nešto kada sedneš.
Jedan od najboljih utisaka u Madridu mi je bila njihova čuvena pijaca Mercado de San Miguel, naravno skuplja je jedno 30-50% od sličnih jela na manje poznatim mestima, ali po meni i kvalitetnija. Sada je u privatnom vlasništvu i uvek je puna, kako turista tako i lokalaca jer je odlična atmosfera.

Nije baš nešto ni ocenjen... ne izgleda loše ali me ubijaju školske stolice kad idem negde da jedem.

"Uobročavanje" (ako sam dobro razumeo to je kada jedeš svaki dan u isto vreme) nije loše za one koji imaju neuredne prehrambene navike, tj. koji ne kapiraju kada treba da jedu, koji ne umeju da prepoznaju da su gladni, kada su siti i slično.

Staro pravilo iz vojske je da debeli smršaju, a mršavi se ugoje, upravo zbog te redovnosti u ishrani, plus što se u vojsci nutritivno bolje jede nego u većini kuća.

E sad, vojska je bila dobar primer jer je tamo bio realan uzorak i naravno da je to tako napravljeno da funkcioniše za većinu. Plus što je ritam u vojsci programiran i apsolutno neprimenjiv kod većine populacije koja radi, ima decu, socijalan život...

Naravno da je najbolje jesti kada tebi najviše odgovora, ali je takođe tačno i da se lako navikneš na skoro svaki režim ishrane.

Najveći problem je prejedanje i šećer jer on realno deluje kao droga.

Često kažem da je i heroin sigurno super i da ti prija u tom trenutku, ali to ne znači da treba da ga redovno konzumiraš.

Ljudi ne umeju da slušaju svoje telo, kao ni da shvate posledice, tj. da uoče uzročno posledičnu vezu između nekih namirnica i zdravlja. Za to je potreban prilično analitički mozak, da ne kažem matematički, jer postoji toliko mnogo stvari koje unesemo i posledica i teško je uočiti vezu koja je merodavna.

Takože, prosto je neverovatno kako lako odbacujemo neke stvari koje su bile normalne pre samo 10-ak godina, a naročito neke od pre 50 godina.

I za kraj, a možda je trebalo da napišem na početku i poštedim vas dugog čitanja rešenje je lako objašnjivo, a teško u praksi - budite umereni u hrani, raznovrsni, ne jedite previše slatkiša, budite fizički aktivni, dobro spavajte i alkohol smanjite što više.

Alkohol je naravno najveći problem, ali osećaj kada popiješ malo pivo posle nekoliko dana apstinencije je fenomenalan.

E da, jesam li rekao da smanjite stres? :)

"Uobročavanje" (ako sam dobro razumeo to je kada jedeš svaki dan u isto vreme) nije loše za one koji imaju neuredne prehrambene navike, tj. koji ne kapiraju kada treba da jedu, koji ne umeju da prepoznaju da su gladni, kada su siti i slično.

Staro pravilo iz vojske je da debeli smršaju, a mršavi se ugoje, upravo zbog te redovnosti u ishrani, plus što se u vojsci nutritivno bolje jede nego u većini kuća.

E sad, vojska je bila dobar primer jer je tamo bio realan uzorak i naravno da je to tako napravljeno da funkcioniše za većinu. Plus što je ritam u vojsci programiran i apsolutno neprimenjiv kod većine populacije koja radi, ima decu, socijalan život...

Naravno da je najbolje jesti kada tebi najviše odgovora, ali je takođe tačno i da se lako navikneš na skoro svaki režim ishrane.

Najveći problem je prejedanje i šećer jer on realno deluje kao droga.

Često kažem da je i heroin sigurno super i da ti prija u tom trenutku, ali to ne znači da treba da ga redovno konzumiraš.

Ljudi ne umeju da slušaju svoje telo, kao ni da shvate posledice, tj. da uoče uzročno posledičnu vezu između nekih namirnica i zdravlja. Za to je potreban prilično analitički mozak, da ne kažem matematički, jer postoji toliko mnogo stvari koje unesemo i posledica i teško je uočiti vezu koja je merodavna.

Takože, prosto je neverovatno kako lako odbacujemo neke stvari koje su bile normalne pre samo 10-ak godina, a naročito neke od pre 50 godina.

I za kraj, a možda je trebalo da napišem na početku i poštedim vas dugog čitanja rešenje je lako objašnjivo, a teško u praksi - budite umereni u hrani, raznovrsni, ne jedite previše slatkiša, budite fizički aktivni, dobro spavajte i alkohol smanjite što više.

Alkohol je naravno najveći problem, ali osećaj kada popiješ malo pivo posle nekoliko dana apstinencije je fenomenalan.

E da, jesam li rekao da smanjite stres? :)
Kako se objašnjava stres? Šta je stres uopšte 🤣

Vrh