Prvenstveno bi bio kao investicija, ali bih i boravio u apartmanu.Pozdrav, da li planirate tamo i sami da provodite vreme? To jest vi i vama bliži ljudi da koristite taj apartman?
delio sam ovde već kompleks koji sam jedino uzimao u obzir na Zlayiboru jer je Investitor koji ima jednu od najboljih reputacija u Novom Sadu.
Što se tiče 40% od strane Investitora tako je i meni na Kopaoniku.![]()
Prodaja luksuznih stanova Zlatibor - Modena Zlatibor
Prodaja stanova Modena Zlatibor resorta osmišljenih tako da vam pruže siguran povrat investicije u što kraćem roku.modenazlatibor.rs
Šta znam, po meni je i ovaj Kopaonik meni dobra investicija, ali samo zato što lično sa porodicom koristim taj apartman i dajem ga kolegama i prijateljima.
Slažem se da ne vredi uzimati apartman koji nije u kompleksu sa SPA, restoranom, pa i prostorom za decu.
EDIT: To je od mene iako nemam lično na Zlatiboru apartman i ne bavim se time na Zlatiboru, ali eto da kažem moje iskustvo.
Mislim da ste u pravu, slažem se sa Vama. Mnogo je neprodatih apartmana, koji stoje tako već dugo. Pa onda i sami investitori u nedostatku kupaca opremaju i izdaju te stanove, da bi naravno imali nekakve koristi od istih...Ja sam dugo htio i gledao da kupim apartman na Zlatiboru ali sam odustao iz razloga hiperprodukcije i obesmisljavanja cijena izdavanja. Sve te "zagarantovane" rente su veoma kratko orocene vremenski. U boljim kompleksima će vam sve svesti izdavanje zarad pokrivanja troškova (režije+održavanje), što takodje nije loše jer dobijate par puta godišnje da džabe boravite u svom apartmanu. Ono na šta bi ja takodje vodio računa jeste amortizacija namještaja. Da se apartman dobro opremi treba cca 15-20 hiljada €. Sistemi će vas uslovljavati da sve s vremena na vrijeme obnavljate, a nasuprot tome oni se neće mnogo brinuti oko oštećenja i pretjeranog habanja od strane gostiju. Kada i taj parametar ubacite u jednačinu, daleko ste i od pozitivne nule.
Sa druge strane kao investicija, tačnije kao očuvanje vrijednosti novca, nije loša kupovina jer za cca 2.000 €/m2, jednostavno nigdje ne možete kupiti apartman, a na Zlatiboru ga možete naći za te pare.
Na kraju, jedan savjet. Kupite namješten apartman od nezadovoljnog vlasnika. Toga ima jako puno i cijene su dosta povoljne. Dobićete namještaj gratis u odnosu da kupujete direktno od investitora. Pogotovo ako ne možete vratiti PDV onda je to Best buy.
Još jedna preporuka na kraju pogledajte veliku Rusku zgradu koja se gradi pored Zlatiborskih terasa jer imaće dobre sadržaje, a ima dominantan visinski položaj pa može biti dobra varijanta. Cijena je trenutno presmješna (ja mislim da nije daleko od same cijene koštanja da se izgradi), a poznavajući rezon ruskih investitora pretpostavljam da će biti dosta dobro izgradjeno.
Labud je gađao na premijum priču, samo ono što je skupo. Ovo jeftinije nije bilo ni mnogo bitno.