Šta je novo?

Zlatibor

Vidjećemo sutra.
Kupiti stan u kompleksu sa bazenom, SPA, teretanom, restoranom, recepcijom, kontrolom pristupa, na 4. spratu sa izuzetnim pogledom koji puca kilometrima, udaljen od centra buke/gužve, za cijenu po kojoj se ne može kupiti u gotovo nijednom većem gradu, po meni ne može biti loš potez.

Filipe,
Što se tiče izdavanja, neka pokrije troškove i eventualno da nešto malo ostane ili ne ostane. Samo da mi nije na teret. Ja da dođem po nekad na kratko. Članovi porodice takođe. Npr. kada idem kolima za Beograd ili po par dana van sezone.

Filipe,
Što se tiče izdavanja, neka pokrije troškove i eventualno da nešto malo ostane ili ne ostane. Samo da mi nije na teret. Ja da dođem po nekad na kratko. Članovi porodice takođe. Npr. kada idem kolima za Beograd ili po par dana van sezone.
Sve jasno, imam sličan apartman na Kopu, pa zato znam kako funkcioniše i šta sam ja gledao kada sam ga kupovao.
Slično sam tada razmišljao kao ti i uopšte se ne kajem što sam ga uzeo jer ga često moji koriste(moja porodica, kumovi, prijatelji, kolege sa posla, a i rentam ga u nekom periodu...)
Da li si proverio sa Investitorom da li će biti opcije da oni rentiraju tvoj apartman?

Da, biće. Formiraće firmu baš za to. Ali mora biti opremljeno po njihovim standardima. Ili da oni rade (400 €\m2 ekonomska varijanta, ili 600 luksuzna, bukvalno sve je uključeno, zavjese, tepisi...). 50:50 % se dijeli zarada. Po meni sasvim realna priča. Svak ko kaže drugačije to može trajati najduže godinu, dvije.
Takođe svak misli da se može opremiti jeftinije. Možda i može, ali i to zahtjeva ogromno prisustvo tamo.
Dodatni sadržaji će biti na visokom nivou tako da biće nešto od izdavanja. Ja se ne brinem.
Mislim da u ovakvim objektima i cijena izdavanja je ipak veća od apartmana u zgradi bez sadržaja.
Mislim da će vremenom opadati individualni izdavaoci. Opstaće samo sistemi. Zarada će se smanjiti i "uobročiti".
Isto se dešava i kod nas na primorju.
Hotelski i organizovani apartmanska turizam polako jede "privatni individualni".
Mali izdavalac apartmana koji ima jedan ili dva, može da opstane jedino ako se tome posveti. Izdajem i sam pa znam šta pričam. A da može da se zaradi može. Uz veliku razliku da ja apartman na moru izdajem i preko 100 € dan. Ali takodje je tačno da meni sezona traje polovinu Juna, Jul, Avgust i polovinu Septembra. Na Zlatiboru je to dva ipo puta duže.

Hvala na info, ja isto kada sam uzimao na Kopaoniku sam rekao Investitoru da mi je to opremanje veliki problem, pa je isto tada bila opcija da oni opreme apartman.
Pre nekih 3god sam uzeo ili možda 4god, koliko se sećam bilo je opremanje oko 150-170eur/m2, ekonomska varijanta, verovatno nižeg kvaliteta od ove tvoje ali to mi je bio veliki plus i tako sam odradio.
Zarada se deli 60-40% u koris mene.
Ali to je to, deluje mi ovo tvoje ozbiljna priča i kompleks, sada sam ušao da vidim.
Mi vlasnici apartmana imamo popust u SPA i restoranu i dobili smo parking mesto i mesto u skijašnici za stvari.
Meni je bilo važno da mogu iz apartmana u papučama i bademantilu da dodjem do SPA.
Apartman sam izabrao zbog pogleda, jer sam imao saznanje i iskrenost Investitora gde će izgraditi novu zgradu i kojim apartmanima će biti uskraćen pogled.
Isto je njegov apartman iznad mog.
Naravno bilo je problema i dalje ima nekih problema to sam i pisao na nekim temama i razne situacije, ali šta znam u principu mi je ok.
Ovo tvoje mi deluje kao ozbiljnija priča, u takvim kompleksima i kasniji rad isključivo zavisi od Investitora i njegovog angažovanja menadzmenta i održavanja kompleksa i ostalih stvari.
Pogledaj Ugovor i penale ukoliko ne ispoštuje dogovoreno i Upotrebnu dozvolu, to jest pozitivan Izveštaj komisije za tehnički prijem i bez toga ne treba da isplatiš celokupnu sumu apartmana.
Takodje regulišite odmah i parking mesto.

Da. Hvala na savjetima. Uzimam odma garažu i to na gornjoj od ukupno dvije etaže. Garaža će biti jako komotna za manevar jer ima više ulaza/izlaza. Garaža ima punjač za el.automobile. i po tome vidim da su ovi investitori pametni. I meni ako jednog dana kupim el.auto, Zlatibor je idealna punionica na putu do Beograda.
I meni je najbitnije da idem u papuče iz apartmana na bazen i u SPA.
Bukvalno da imam sve što mi je potrebno pod jednim krovom i da sam izvan centra. I naravno, pogled. Jer nekretnina na planini i na moru nema smisla bez dobrog pogleda. A ovdje je pogled pa bukvalno kao iz aviona. Nevjerovatan. Odličan je ovaj kompleks zaista. Rusi su mnogo savjesniji u biznisu od nas. Kod nas na primorju, najmoćnije su zgrade koje su oni gradili. Ne prepuštaju ništa slučaju i vode računa o detaljima. I pod cijenu da im je to jako skuplje. U samoj izgradnji, kad primjete da nešto može bolje, oni to primjene. Za razliku od našeg mentaliteta. Mi kad primjetimo da nešto može jeftinije, obavezno to primjenimo.
Ovi Rusi su od Jula do sada uradili ogromne iskope, temelje i podigli 6-7 etaža, a zgrada nije mala. Čak su izlili i bazen zajedno sa objektom. Pretpostavljam na istoj temeljnoj ploči tako da je to vječno. Već rade pregrade na nižim etažama, uporedo dok gore dižu konstrukciju. Betoni su savršeni. Izvibrirani ekstra. Stepenišni kraci 1,8 m široki. Normalno dva okna za liftove. Fini atrijum sa recepcijom na ulazu. Visoki plafoni 2,9 m (nisam siguran da li je do ploče ili sa pločom). Metalna oplata se koristi. Gradilište preuredno. Kamena vuna će biti termo izolacija. Alu stolarija sa tri stakla. El.podno na ulazu u apartman, kuhinji i u kupatilu. Norveški radijatori u sobe (to mi se ne svidja). Šta znam. Možda i nije vrijeme za kupovinu na Zlatiboru, ali meni se svidjelo. Ako kupim kajaću se možda, a ako ne kupim, kajaću se sigurno.

Da. Hvala na savjetima. Uzimam odma garažu i to na gornjoj od ukupno dvije etaže. Garaža će biti jako komotna za manevar jer ima više ulaza/izlaza. Garaža ima punjač za el.automobile. i po tome vidim da su ovi investitori pametni. I meni ako jednog dana kupim el.auto, Zlatibor je idealna punionica na putu do Beograda.
I meni je najbitnije da idem u papuče iz apartmana na bazen i u SPA.
Bukvalno da imam sve što mi je potrebno pod jednim krovom i da sam izvan centra. I naravno, pogled. Jer nekretnina na planini i na moru nema smisla bez dobrog pogleda. A ovdje je pogled pa bukvalno kao iz aviona. Nevjerovatan. Odličan je ovaj kompleks zaista. Rusi su mnogo savjesniji u biznisu od nas. Kod nas na primorju, najmoćnije su zgrade koje su oni gradili. Ne prepuštaju ništa slučaju i vode računa o detaljima. I pod cijenu da im je to jako skuplje. U samoj izgradnji, kad primjete da nešto može bolje, oni to primjene. Za razliku od našeg mentaliteta. Mi kad primjetimo da nešto može jeftinije, obavezno to primjenimo.
Ovi Rusi su od Jula do sada uradili ogromne iskope, temelje i podigli 6-7 etaža, a zgrada nije mala. Čak su izlili i bazen zajedno sa objektom. Pretpostavljam na istoj temeljnoj ploči tako da je to vječno. Već rade pregrade na nižim etažama, uporedo dok gore dižu konstrukciju. Betoni su savršeni. Izvibrirani ekstra. Stepenišni kraci 1,8 m široki. Normalno dva okna za liftove. Fini atrijum sa recepcijom na ulazu. Visoki plafoni 2,9 m (nisam siguran da li je do ploče ili sa pločom). Metalna oplata se koristi. Gradilište preuredno. Kamena vuna će biti termo izolacija. Alu stolarija sa tri stakla. El.podno na ulazu u apartman, kuhinji i u kupatilu. Norveški radijatori u sobe (to mi se ne svidja). Šta znam. Možda i nije vrijeme za kupovinu na Zlatiboru, ali meni se svidjelo. Ako kupim kajaću se možda, a ako ne kupim, kajaću se sigurno.
Odlično osim tog grajanja sa Norveškim, jer su računi za struju baš veliki ali tako je i kod mene.
Sve mi se svidja, baš visok nivo.
Ja sam zbog poznanstva i reputacije jedino na kratko razmišljao da se zainteresujem za Modenu Zlatibor, ali sam odustao od Zlatibora.
Na planini već imam i kao što kažem to mi je super jer mogu da ponudim kolegama taj benefit. Hteo sam i u Grčkoj u jednom mestu gde isto sve znam i poznajem ali odustao sam trenutno.
Ovo je super priča i vidim da si baš upućen i znaš šta da gledaš, nije ono samo crna i daj da uzmem.
Evo u kompleksu u kojem sam uzeo i čekam useljenje u porodični stan isto imam el.priključak u garaži, što mi je plus iako neću voziti u skorije vreme elektro auto.
Srećna kupovina i da uživaš i ti lično tim stvarima i pogodnostima.
Pošto dzaba ROI, bez zdravlja.
Evo danas ceo dan na Fruškoj gori i odmah svima bolje, zdrav i čist vazduh je nešto što ne možemo kupiti.
Imam blagi burnout od posla pa sada izuzetno cenim prirodu i njene pogodnosti pa sam se oduševio zamisli da provodim vreme u takvom kompleksu poput ovog koji hoćeš da uzmeš.
Marke i klase pločica su meni na poslednj nivou, više volim da čujem da se vodi računa na grdilištu i o tim stvarima koje nisu vidljive(to je malo i do profesionalne deformacije al ajde).
Još jedno želim srećnu kupovinu kolega.

Što je toliko bitno u papučama i bade mantilu ići na bazen i u spa? Meni ja baš neprijatno kad u ful opremi spolja uđem u lift a tamo ekipa kao da sam ušao u nečije kupatilo.

Što je toliko bitno u papučama i bade mantilu ići na bazen i u spa? Meni ja baš neprijatno kad u ful opremi spolja uđem u lift a tamo ekipa kao da sam ušao u nečije kupatilo.
Nisu goli da ti bude neprijatno 😆
Zato jer se prodaju i rentaju apartmani i naglašava posedovanje SPA centra, kasnije ispadne da je taj SPA centar udaljen 500m.
To onda znači da zimi moraš kompletno da se obučeš da bi otišao do SPA, neko sa dugom kosom ne može odmah posle SPA do apartmana nego celokupna procedura oko sušenja i ponovnog oblačenja.
EDIT: Kucaj Milmari apartmani na Kopaniku, na većini od njih su slike SPA iz njihovog hotela, dosta njih ode zbog toga, a niti imaju besplatan SPA i pri tome moraju da pešače zbog njega, kod nekih nemaš ni popust.
Lažni marketing jer je isti Investitor gradio i hotel i apartmane i to je jedino od tog SPA koje imaju koristi ili da kažem nemaju.

Poslednja izmena:
Nisu goli, ali svega sam se nagledao, nisu ti hotelski bade mantili svakom potaman :)

Hotel Tornik je isto udaljen od centra Zlatibora, realno i treba biti malo udaljen od centra Zlatibora za neki lepši intimniji ugodjaj.

Ja bih iznajmio, pričam subjektivno naravno.
Voleo bih da mogu mesec dana da odvojim i budem u takvom smeštaju, bilo leti ili zimi.

Evo jednostavnih i realnih procena za 2 km od centra Zlatibora:

🚗 Kolima

• 3 do 7 minuta, zavisi od gužve u centru i semafora.

🚴‍♂️ Biciklom

• 8 do 12 minuta lagane vožnje.
  • Ako je teren uzbrdo/nezgodan: 12–15 min.

🚶‍♂️ Peške

• Normalan hod: 20–30 minuta.
  • Brži tempo: 15–20 min.

Umem ja da koristim Google Mape, ali 2 kilometra je 2 kilometra... To nijedan prosečan turista neće svesno da pristane da uzme da defakto mora kolima da ide gde god želi da mrdne.

Poenta je da bazen i SPA budu u istoj zgradi. Da ima topla veza. Ja ne volim kada više zgrada orjentišu na jedan bazen. Ili u jednu zgradu bazen, u drugu restoran...
Ali zato zgrada mora biti ogromna.
Sa veličinom zgrade, dobija se i funkcionalna garaža.
Mana je naravno veliki broj jedinica. Gužva, buka...

Da mogu uzeo bih na 6 meseci. Još ima restoran, SPA i teretanu sve su smislili super.
Da ne zaborvim bazen, okolo je priroda, neki ne idu da budu medju gužvom.
Da li je Hotel Tornik jedan od najskupljih na Zlatiboru, možda i najskuplji, sa takvom lokacijom, bogu iza nogu?

Poenta je da bazen i SPA budu u istoj zgradi. Da ima topla veza. Ja ne volim kada više zgrada orjentišu na jedan bazen. Ili u jednu zgradu bazen, u drugu restoran...
Ali zato zgrada mora biti ogromna.
Sa veličinom zgrade, dobija se i funkcionalna garaža.
Mana je naravno veliki broj jedinica. Gužva, buka...
Hm ...gužva i buka ti je kada ispod imaš lokale, prometnu ulicu, ovo nije problem. Dobra ulazna vrata rešavaju dosta problema.
U hotelima imaš manje te buke jer se vodi računa.
Važna su ti tu ulazna vrata u apartman.

Hotel Tornik je ekstra.
Što se ovog kompleksa tiče, 1,5 km vazdušne linije je od jezera, a 1,9 km kolskim putem. Tačno nije blizu. Ali meni je to čak i prednost, a ne mana. Centar Zlatibora mi nije neka referenca.
Meni je prvenstveno zanimljivo što je visoko. Bukvalno je najvisočija tačka na koliko toliko urbanom dijelu Zlatibora. Kao na nekoj terasi.
Za turiste će sigurno biti mana razdaljina do centra.

Ja da biram samo Bosal lux.
Ovdje su predvidjena dobra ulazna vrata sa izolacijom.
Neki na Zlatiboru umjesto ulaznih stavljaju bukvalno sobna vrata. Doduše sa malo boljom bravom.

Vrh