Šta je novo?

Cene nekretnina

Auuuu što je prsao Zlatibor. Neverovatno. Cene za rentu prsle. Prodaja stanova prsla a tek će koliko vidim. U narednom periodu treba da se završi 2000 stanova (ako internet ne laže) a i ovo se ne prodaje.

Auuuu što je prsao Zlatibor. Neverovatno. Cene za rentu prsle. Prodaja stanova prsla a tek će koliko vidim. U narednom periodu treba da se završi 2000 stanova (ako internet ne laže) a i ovo se ne prodaje.
Tako je i za vikend naselje na Kopaoniku, izgradilo se mnogo običnih zgrada bez sadržaja, najavljivana gondola nije napravljena još uvek da poveže taj deo...
Ljudi nekada neki prestiž na koji su zbog visokih cena smeštaja jedva posećivali su dobili priliku i kupovovali su za 50k apartmane.
Dok je u samom centru Kopaonika zbog prestiža, lokacije i jako smanjene gradnje i ograničene cena eksplodirala.
Kao i gradovi centar se gleda prestižan a u njemu nema prostora za toliku gradnju i zato budu cene zbog potražnje baš visoke.
Beograd centar Srbije pa tu svi hoće, e sada ROI zavisi i od osobe, a u turističkom mestu pogotovo. Izdavanje i odabir podstanara i svega, pa i opremanja stana zavisi od pojedinca i svako prolazi drugačije.
EDIT: To za Zlatibor sam pisao da sam kako bih rekao insajderske informacije dobio pre godinu dana da je bilo okupljanje Investitora da treba da se prebacuju na Surčin za gradnju stanogradnje.

Jeste. Zato se smanjio broj izgradjenih kvadrata u NS a verovatno i u Beogradu za 50+%. Dodatno svi priključci su se baš otegli. Nego znaju da su nekretnine okosnica stabilnosti kod nas i gledaju po svaku cenu da spreče pad. Pa ćaci krediti. Na Zlatiboru to nisu uspeli.
Videćemo šta će biti ako potraje. Pa i uz to veliko smanjenje gradnje ponuda se poboljšava npr u NS. Vlasnici koriste situaciju i voljni su da prodaju pri tekućim cenama.
Uz najveća moguća ulaganja države došlo je do pada učešća gradjevine u BDP-a od 19%. To ti dovoljno govori koliko je ponuda novih stanova mala.

Nikad nisam razumeo kupovinu na Zlatiboru za sebe. Daleko od Beograda katastrofa, za vikend nekretninu uzasan izbor. Za izdavanje, pa ajde, hajp pa guraj, ali za sebe je prevelika glupost.

Nije toliko daleko od Beograda, autoput čini tu udaljenost poprilično bezbolnom već danas, a nije ni gotova ta sekcija do same planine.

Nije toliko daleko od Beograda, autoput čini tu udaljenost poprilično bezbolnom već danas, a nije ni gotova ta sekcija do same planine.
Gde nije daleko, ko ce da putuje 2 i po sata na vikend svaki vikend u jednom pravcu, a verovatno je sporije kad je petak i nedelja kad svi idu...
Vikendica koja je dalje od sat vremena od stana gde zivis nema apsolutno nikakvog smisla, osim ako nije nasledjena.

Pa ja na 3+ sata od BG imam roditelje sa kucom i dvoristem, ne moram da idem na Zlatibor u apartman da se klackam 3 sata. To mi je totalno besmisleno. Ako budem nekad uzimao vikendicu, bice to na sat vremena od stana ili je necu uzimati.

Evo sveže informacije, stan kao moj(par kvadrata manji) u prizemlju ispod mog je prodat za 2000eur/m2, 50m2 u izvornom stanju. U pitanju je NS, Telep, po meni ok lokacija na Telepu, ali loša mikrolokacija.
Tako da sam saznao da bih ja mogao moj za 2600-2700eur/m2 jer je moj sredjen i na mnogo boljoj poziciji od niskog prizemlja.
EDIT: Pre nekoliko meseci sam razmišljao da ga oglasim za 2200eur/m2 i da ga prodam za koji mesec za najnižom cenom od 2000eur/m2, ali evo sada bih ga oglasio za 2700eur/m2, a prodao za 2300eur/m2 kroz nekoliko meseci.
Eto zasto je vazno da imamo pregled ostvarenih kupoprodajnih cena jer ne znamo svi komsiju koji je prodao stan ..

Zato sto si napisao da ti nije jasno zasto ljudi kupuju. Ne najbolje da kupe vikendicu u Sremcici.
Meni jeste, kome je dobar neka napravi taj izbor. Zasto ti iz mog tona deluje da imam nesto protiv?
Mnogo toga tebi nije jasno i projektujes svoja subjektivna misljenja na druge. Ti kupi vikendicu u Besnom foku.

Zato sto si napisao da ti nije jasno zasto ljudi kupuju. Ne najbolje da kupe vikendicu u Sremcici.

Mnogo toga tebi nije jasno i projektujes svoja subjektivna misljenja na druge. Ti kupi vikendicu u Besnom foku.
Radite sta hocete, kupujte klackajte se, sta mene briga, ja samo kazem sta ja radim, ali dezurni su tu da kazu bilo sta suprotno.

Kaže Vučić da bankama u Srbiji prete sankcije zato što posluju sa NIS-om.

bankama prete sankcije.png

Da li će ovo dovesti do povlaćenja štednje sa računa u bankama, i dodatno prelivanje u nekretnine? U smislu, daj barem nešto da uraidm da mi ne propadnu pare.

Ako samo dočekivanje i pranje posteljine po iznajmpjivanju kosta 20 evra...a sasvim solidan apartman za četvoro je 35 evra....i 70% nočenja je vikend ( 3 noći).....a imaš oko 70 x iznajmljivanje u godini....pa struja...infostan...održavanje....
Sve u svemu za 20% isplativije nego u Bgd...ali ti je na daljinu i mnogo veći rizik ..gledajći nemanja kontrole ulaska-izlaska ...

Vrh