Radi se godinama unazad na izmeštanju, a onda vrhunac prošle godine dopuštanje da se izgradi zgrada na stanici koja bukvalno ometa pristup kako putnicima tako i vozilima.
Što se tiče Zlatibora, unazad 20 godina idem tamo, barem jednom godišnje, svake nove godine novo razočarenje poput ove gondole iz centra i poput izgradnje kompleksa apartmana nasuprot hotela Braće Sekulić. To je bila jedna od retkih padina koja je donekle sačuvana i bila je lepa za šetnju, dok prvo nisu dopustili vožnju 'kvadova' tuda, pa je bila neka zimska atrakcija, neka staza za 'bob' sve i svašta dok nisu i to malo parče prirode na tom mestu uništili. Pamtim Zlatibor i sa dve prodavnice, prilično slabo popunjene gde si imao najosnovnije, ali i robu koja je dolazila iz domaćinstava u vidu mlečnih proizvoda i kao i suhomesnatih proizvoda, ništa mi ni tada nije falilo, ali danas kad idem mnogo stvari mi nedostaju. Primera radi mir, u sred letnje sezone nema odmora i uživanja jer na sve strane čuješ bušilice, bagere, lopate i sl, smeta mi što gde god kreneš neko nudi jahanje konja, ali pored ozbiljne svote koje zarađuju, ne pada nikome napamet da očisti za tim konjima, smeta mi što se dogovaraju oko cena i što na Zlatiboru možeš popiti sok skuplji nego na trgu u Beču. Smeta mi što su od centra za odmor i rekreaciju napravili cirkus, gde nema ni odmora ni rekreacije, sve je komercijalizovano, svaki pedalj zemlje gledaju da pretvore u nešto za zaradu. Parče nasuprot hotela Čigota ka spomeniku su pretvorili u Dino park, atrakcija za decu, ulaz sa nekim sadržajima je oko 1000 dinara, veća atrakcija toj deci bi bila da ujutru prošetaju kroz šumu, po travi, udišu čist vazduh nego li da se kače na sajle i spuštaju sa drveta na drvo. Na isti taj Zlatibor sam krenuo zbog vazduha jer odgovara mom organizmu, ali ako želim da prošetam u miru i uživam u planini, treba ustati u 6, pre aktiviranja svih sadržaja za mlaćenje para.
Čitam ovde idite iz centra ako hoćete prirodu, pa što vi ne odete iz centra ako vam treba glamuri, fensi prodavnice, fensi kafane? Dođe se vikendom na Zlatibor da bi bio in, okači slika nekog fensi koktela na Facebook i Instagram i onda kuknjava kako nema ovo i ono kao u Beogradu, poenta Zlatibora nekad je bila odmor, da bi odmarao ne trebaju ti fensi kokteli, butici, tržni centri, prodavnice koje rade celu noć i noćni klubovi, to sve ima tamo odakle si kao otišao da bi odmorio. Ipak, budući da smo se pretvorili u narod snobova ne čudi me u šta su pretvorili najlepšu planinu kod nas.