Šta je novo?

Zlatibor

Био сам за викенд на Златибору и нисам могао а да не сликам ову, ”зграду”:
IMG_1325.jpeg

Дакле, инвеститор је одлучио да иде до. краја и направи замак.

O ukusima se ne raspravlja s obzirom da je u toj zgradi 7.000 € garantovana godišnja renta. Vratiš investiciju za 15 godina, a da prstom ne mrdneš plus imaš nekretninu koja će tada više vrijediti.

Investitor. Odma se potpisuje ugovor na 3 godine. 21.000 €. Odnosi se na apartmane sa dvije spavaće sobe na visočijim spratovima. To je Satelit apart hotel. Oni rade već 25 godina. Grade sada i još jedan treći objekat kod "Miris dunja". Meni to ok zvuči. Jedini trošak ti je namještaj koji je jako povoljan preko njih isto. Mnogo je bolje od Grawe i Winer osiguranja u svakom slučaju jer ovdje bukvalno možeš ostvariti penziju, a kod ovih osiguranja je čista prevara jer dobiješ samo nazad pare koji si ti njima uplaćivao 20 godina koje je pojela inflacija. Recimo, za pomorce koji dobro zarađuju, a nemaju penziono osiguranje, ovo je super jer od 2-3 ukrcaja mogu da kupe apartman koji će im donositi neki prihod bez da se time bave.

Investitor. Odma se potpisuje ugovor na 3 godine. 21.000 €. Odnosi se na apartmane sa dvije spavaće sobe na visočijim spratovima. To je Satelit apart hotel. Oni rade već 25 godina. Grade sada i još jedan treći objekat kod "Miris dunja". Meni to ok zvuči. Jedini trošak ti je namještaj koji je jako povoljan preko njih isto. Mnogo je bolje od Grawe i Winer osiguranja u svakom slučaju jer ovdje bukvalno možeš ostvariti penziju, a kod ovih osiguranja je čista prevara jer dobiješ samo nazad pare koji si ti njima uplaćivao 20 godina koje je pojela inflacija. Recimo, za pomorce koji dobro zarađuju, a nemaju penziono osiguranje, ovo je super jer od 2-3 ukrcaja mogu da kupe apartman koji će im donositi neki prihod bez da se time bave.
Oni kao hotel već izdaju sobe površine od 18-20m2 po 125 eur/dan i to sada, van udarne sezone, tako da mislim da vredi razmisliti i o ugovoru sa učestvovanjem u zaradi svih apartmana. Na taj način bi mogao da se poboljša ROI (povrat investicije) za nekih 4-5 ili više godina.
Zlatibor je nikad skuplji a novi Razvojni program koji je počeo će samo podići sve ugostiteljske cene, naravno i cene samih apartmana. Apart hotel Satelit recimo očekuje krajnje cene po izgradnji oko 3100-3200 eur/m2

S obzirom da je Zlatibor najjači turist.kongresni centar mislim da veliku budućnost imaju hoteli sa kongresnim salama jer je tu cena potrošnje gosta 3,5 puta veća. Kongresni i premijum turizam uvek idu zajedno!

"Turisti dnevno troše između 80 i 100 evra, ali kada je reč o kongresnom turizmu potrošnja je i do 350 evra."

Nema struke koja gore ne započinje ili već ne održava svoje kongrese...

Prođe septembar, dokle smo došli s obilaznicom? Da li se neko provozao od Hotela Tornik pa do JKP "Zlatibor"? Ima li novog asfalta?

Zbog velikog porasta broja turista visoka potražnja za smeštajem i novim hotelima...

Prođe septembar, dokle smo došli s obilaznicom? Da li se neko provozao od Hotela Tornik pa do JKP "Zlatibor"? Ima li novog asfalta?
A ti si mislio ovaj septembar?

Vrh