Šta je novo?

Zlatibor

Nego da se vratimo ozbiljnim podacima, da li neko zna zašto i dalje skače prodaja apartmana (novogradnje) na Zlatiboru:

Podaci sa Wolfovog sajta cenenekretnina.rs

Q4 2023 - Q3 2024............1635 novih apartmana
Q4 2022 - Q3 2023............1431 novih apartmana
Q4 2021 - Q3 2022............1137 novih apartmana
Q4 2020 - Q3 2021............1258 novih apartmana

Q1 2020 - Q4 2020..............967 novih apartmana

Srbe oduševio prikaz Zlatibora​

“A European Christmas” je nova romantična božićna komedija na Prime Videu a posebno je interesantna jer je Zlatibor u centru pažnje - snimano je u Srbiji.
"Toliko je savršeno prikazan Zlatibor da čak i ako ga mrzim, ide mi se”, neki su od komentara.

Opština Čajetina, Zlatibor – nagrada za izvanredan doprinos razvoju turizma Srbije
Hotel Tornik – najbolji hotel u Srbiji
Kompanija Zlatiborac – za promociju domaćih ukusa

Zlativor - ok, inaju najveci broj turista, tako da je logicno i normalno
Tornik - apsolutno ne zaluzuje nagradu, sta avise uzasan hotel a to zna svako ko je bio u iole pristojnom hotelu
Zlatiborac - i ovo je kupljena nagrada, ali lako je to kad su marze odlicne jer se jeftino kupuje meso iz EU. Ljudi iz EU su zakljucili da je bolje prodati nego unistiti meso koje izlazi iz rokova propisanih u EU i iz Brazila

mada je i opste pozanto da se gotovo sve ovakve nagrade placaju

Srbija je zemlja koja uvozi najviše mesa za prehranu zivotinju....po glavi stanovnika...
Hmmmm

Definitivno slaba ponuda!

Trenutno svega 2 hotela sa 5 zvezdica, "Grand Tornik" i "Bor" by Karizma

i tek jedna ozbiljna mesna industrija sa 5 zvezdica koja izvozi i tražena je po svetu

Mislim da će sa razvojem biti potrebno bar još 10-ak hotela sa 5 zvezdica i 30-ak hotela sa 4 zvezdice. Premijum sektor je u izrazitom rastu po tražnji!
Trenutno je to sve još jeftino na 2700-3500-4000 eur/m2, i sad je pravo vreme za ulaganje u Premijum, jer će cene uskoro da idu 🚀 🚀 🚀 ...s obzirom da su i u CG i na Kopaoniku slični projekti otišli naglo na 5000+ eur/m2

Zlatiborac - i ovo je kupljena nagrada, ali lako je to kad su marze odlicne jer se jeftino kupuje meso iz EU. Ljudi iz EU su zakljucili da je bolje prodati nego unistiti meso koje izlazi iz rokova propisanih u EU i iz Brazila

Ovo je istina, znam lično čoveka koji jako dugo radi u kanici u Čajetini, pričao mi i za Zlatiborac gde mu rade neke bivše kolege.
Slabo je tu domaćeg mesa, prevladava loša klasa iz Argentine, Brazila i škart iz EU a napisaše ZLATIBORAC ćirilicom, kao patetično!

Ja u januaru idem za 30 evra po noći za trokrevetni apartman.
Bar 50% imate za te pare.
Čitam u FB grupi ponudu nekretnina Zlatibora. Ima oglasa pokušavaja prodaje stanova od 1.700€ do 2.500€ po kvadratu a 90% oglasa iznajmljuvanje top sređenih apartmana 30-50€.

Može se naći i ispod 30€.

Ovo je istina, znam lično čoveka koji jako dugo radi u kanici u Čajetini, pričao mi i za Zlatiborac gde mu rade neke bivše kolege.
Slabo je tu domaćeg mesa, prevladava loša klasa iz Argentine, Brazila i škart iz EU a napisaše ZLATIBORAC ćirilicom, kao patetično!
Сви возачи хладњача знају да месо за Златиборац долази из Француске и Шпаније. Јавна тајна.

deep freeze ciji je rok upotrebe u EU duplo kraci nego po nasim "standardima"
onda EU ne moze da to izveze kao meso za FOOD nego kao FEED
ko razume shvatice

"Ima Zlatibor šta da ponudi i onima koji ne vole meso. Sveža pastrmka iz najčistije reke u Srbiji..."
Leti i u posne dane potrošnja i preko 500kg dnevno

Zlativor - ok, inaju najveci broj turista, tako da je logicno i normalno
Tornik - apsolutno ne zaluzuje nagradu, sta avise uzasan hotel a to zna svako ko je bio u iole pristojnom hotelu

Bio sam vise puta u baru, restoranu koji se okrece i spa centru, ali nikad u sobama. Zasto mislis da je uzasan? Osim kiceraja i cena u restoranu nisam imao zamerke-a i to dvoje je pitanje ukusa i izbora, usluga i hrana u restoranu su na visokom nivou.

A za Opstinu bih bas rekao suprotno, rade ocajan posao. Turizam na Zlatiboru je konstanta u porastu vec 25 godina, i to uprkos onome sto opstina radi, ne usled toga.

Realno..sem Kopaonika i Zlatibora drugu planinu sa ikakvom infrastrukturom nema.
Zato i Zlatibor ima posecenost jer nema gde drugde na planinu da se ide. Divcibate i Tara su i dalje bez normalne infrastrukture.
Daj šta daš......

Vrh