Šta je novo?

Zlatibor

Projekat u izgradnji, 17 luks vila
zlatne vile.jpg

Dobro, dobro malo si i ti preterao sad, taj "praziluk" luks je svojevremeno bio u Kaluđerici ili Mirijevu dok je još bio na 800 eur/m2, i tako se reklamirao po oglasima, ali ovo stvarno nema veze sa tim.
Možda nije LUX u onom smislu dedinjskih vila i sl., to je tačno, ali je sigurno Premijum klase. Svaka vila, pored velike korisne površine ima i mali sopstveni Spa centar u suterenu, kao i prostor za vežbanje i sto za stoni tenis/bilijar. Završni materijali veoma pristojni i na nivou. Sad da li je mogao da napravi 10 vila i da svakoj da veće dvorište, mogao je,...ali pitanje koliko bi se to isplatilo.

Čovek sarkastičan a ovaj se smeje.
Pitam šta ima novo..kako projekti a ono ispade da čačkam mečku..
Izvinite što pitam..samo niko ne kaže da nisam u pravu..ali Ok..mora plata da se zaradi.

Projekat u izgradnji, 17 luks vila
Pogledajte prilog 214850

Ovo vec ima smisla graditi na Zlatiboru.
Uporedite ovo sa onom zgradom sto izgleda kao zamak sto cesto kace na drustvenim mrezama, razlika nebo i zemlja po pitanju ukusa i prikladnosti lokaciji.

Po meni mnogo bi bila bolja situacija da se radilo vise ovakvih projekata i da se zlatibor sirio u sirinu nego sto se na silu sirio u visinu u samom centru.

Uporedite ovo sa onom zgradom sto izgleda kao zamak sto cesto kace na drustvenim mrezama, razlika nebo i zemlja po pitanju ukusa i prikladnosti lokaciji.

Po meni mnogo bi bila bolja situacija da se radilo vise ovakvih projekata i da se zlatibor sirio u sirinu nego sto se na silu sirio u visinu u samom centru.

Tako je, ovo je mnogo lepše ali jedno 10x manja zarada a znamo šta je našim investitorskim patriotama i ljubiteljima Zlatibora draže.

Sećam se pre par godina, vikendice na 4 ara placa plaćali 100-150.000€ i onda uzmu 2-3 takve i eto placa za 50 stanova i celih 5 parking mesta. Zelenilo maltene samo oni cvetići što vlasnici stave na terase, a na svakom renderu zgrada, oko nje borići nasred pašnjaka a kad završe tuga, jad i beda koju će gledati još generacije i generacije...

Ode i meni drago Ribnicko jezero. Milina je bila provoditi dane leti u prirodi pored jezera dok jos nije bilo zive duse. Sad ce da bude vasar i selfi dziberana.

Ne znam pa čisto pitam je li premijum klasa turistički pojam u smislu neke kategorizacije ili rang hotela kao broj zvezdica ili nešto slično.

Predaleko su. Treba ih malo pribliziti jednu drugoj.

Ne znam pa čisto pitam je li premijum klasa turistički pojam u smislu neke kategorizacije ili rang hotela kao broj zvezdica ili nešto slično.
Pa da, to su ti tzv.premijum sadržaji koje mora imati turistički objekat, u hotelima ili drugom smeštaju koji se kategoriše sa minimum 4 zvezdice

Four star hotel classification​

"Although they may not be quite as luxurious as 5 star hotels, guests still pay for a premium service. Again, the specific requirements vary depending on the regulatory agency, but four star hotels usually have a variety of room and hotel suite options, room service, and a number of in-house facilities such as swimming pools, spas, gyms, restaurant, meeting rooms, business centres and secure parking garages."

Razvoj turističke ponude u fokusu hotelijera

Šta ima novo ?
Jel se.priblizio auto put koji kasni vec 3 godine...šta bi sa aerodromom...radi li se nesto u vezi omogucavanja lakseg prelaza magistrale za pešake prema naselju sa leve strane kruznog toka...popravlja li se ona rasveta na stazi zdravlja koja je ruglo vec 10 godina......?

Морамо да обавестимо секретарицу у министарству да ће ауто-пут до Златибора да буде готов до Експо 2027, ако уопште почне да се прави до тада.

Ma biće gotov, ako i ne počne da se pravi :D

Naš Zlatibor hvali čak i BBC...
ne znam da li si primetio u kom smo drustvu, mi nismo ELITNA destinacija (osim u slucaju prostitucije) vec smo kao i ostale zemlje iz clanaka predstavljeni kao neke DIVLJE destinacije na marginama civilizacije i razvijenog turizma za koje zapravo kazu: nisu oni toliko divlji kako smo ih predstavljali 90' i 00', mozete ici tamo ima sta da se vidi.

Ej moj beli bubrze, za jedno PREMIJUM ELITISTU mnogo su ti pali kriterijumi, mada mi znamo da se tvoji kriterijumi formiraraju po principu IDE GAAAAAAAS

Meni je žao što je BG izgubio prodajnu snagu, pa je sada nekim agentima krivo što Zlatibor obara iz meseca u mesec nove rekorde, i što investicioni kupci prelaze na Vrnjačku banju i Zlatibor, jer je ROI znatno bolji. Ali valjda smo raskrstili sa onim prostačkim "Da komšiji crkne krava", i još otkud da to sada dolazi od ljudi iz Beograda, iz prestonice koja treba da prednjači po kulturi...i to još u fazi kad se ne radi o nikakvoj propasti beogradskog tržišta nekretnina već samo gubljenju snage u prodaji...e to već ne ide!
Naravno da se sva infrastruktura uobičajeno radi i približava našoj najboljoj planinskoj destinaciji, to se bar može videti i pratiti na svim medijima.

Zlatibor sa novim razvojnim projektom prelazi na Premijum ponudu više klase, to su prepoznali i prepoznaju svi svetski relevantni mediji i igrači u turizmu. Treba pravilno i bez osećaja zavisti gledati na stvar

Ne vredi..kaže ide po planu..
Znači plan je i bio da se kasni i zateže...a do naselja J.Anzujska iz Lidla ću kroz tunel okolo preko parkinga ili da pretrčavam magistralu..ok...primijum je to verovatno zato.
Realno ..daj da pričamo realno a ne foliramo.
Pusti Bg i moje nekretnine..i to što ja izdajem na Zlatiboru pa sam upučen ( izdajem nisam rekao da su na moje ime )...

Sad mi iskočila reklama, najjeftiniji hotel u Srbiji, Obudojevica 2000 dinara pun pansion. Akcija do 15. 12.

Na stranu botovanje i ostalu sljamariju...ali Zlatibor stvarno ima smestaj za svaki dzep. I u odnosu na dobijeno je prilicno jeftin.

To nije hotel već verovatno kuća koja najčešće nudi i smeštaj za radnike koji grade po Zlatiboru...svakako niža kategorizacija, a ketering na veliko bi mogao da bude još oko 10 eur dnevno po čoveku za dva obroka

Pravih hotela sa 4* i apartmanima nema ispod 80-100 eur u tzv. najslabijem delu sezone (između glavnih i kongresnih sezona pošto je generalno uzevši sezona svih 12 meseci), a čak i tada najčešće oko 150-200 eur

Problem je što nema puno dobrih Premijum hotela sa preko 4*, i da će kako se novi Premijum Razvojni plan bude ostvarivao biti potrebe za bar još 30-ak hotela visoke kategorije 4*+

Vrh