Kako da znaš šta ćeš dobiti kad stan potpišeš u izgradnji... Nek je za nauk drugim kupcima ako ista ekipa pokuša da gradi dalje.
Ima još komšija koji su užasnuti završnim radovima. Ti si imao sreće izgleda.
Da da naravno, ovo i još dosta toga drugog. Odziv za popravke je slab do nikakav a ima više od dva meseca. Tu i tamo nakon mnogo natezanja se pojavi po neki majstor, često sa pričom "nemamo materijala neće više da poručuju", dodju sa restlovima (otpad koji nije bez razloga proglašen restlom jer i sam ima neku falinku) ili "ovo je teško za zamenu" ili čak napravi dodatna oštećenja.Jeste popisali sve ovo u primipredaji?
Sve je popisano, dokumentovano i poslato uredno po njihovim instrukcijama pre primopredaje.Meni je ovo nerealno, ispade da smo mi imali srece, jeste preuzeli stan ili ste isli u popis pred primopredaju?
Da da naravno, ovo i još dosta toga drugog. Odziv za popravke je slab do nikakav a ima više od dva meseca. Tu i tamo nakon mnogo natezanja se pojavi po neki majstor, često sa pričom "nemamo materijala neće više da poručuju", dodju sa restlovima (otpad koji nije bez razloga proglašen restlom jer i sam ima neku falinku) ili "ovo je teško za zamenu" ili čak napravi dodatna oštećenja.
Ali nije gotovo, čekam veštačenja pa idemo dalje.
Sve je popisano, dokumentovano i poslato uredno po njihovim instrukcijama pre primopredaje.
Inače jedan savet i potencijalnim kupcima preostalih stanova. Ne dozvolite da vas prevare za kvadraturu i dozvoljeno odstupanje. Kod mene je izveštaj sudskog veštaka pokazao razliku od oko 5%. Premerite lepo stan pre kupovine.
Edit: faktor sreće jeste bitan ali iz razgovora ima još nezadovoljnih komšija. Možda ne znaju za forum, videću da ih uputim pa ako žele da podele šta su oni dobili na kineskoj lutriji.
E to je vec tuzno, iskreno ocekivao sam da bude tako, lakse mi je da sam napravim smart sistem nego ta polu resenjaAh pa ni smart sistem ne umeju da povežu kako treba. U aplikaciji piše bojler a zapravo se gasi svetlo u spavaćoj sobi. Tragikomedija. Dolazile dve ekipe majstora u različitim vremenskim trenucima i samo prebacivali odgovornost na druge. Još nije popravljeno.
Isti taj smart sistem je prekrio IR receiver u klima uređaju (takvo su rešenje našli, smart home simulira IR komande) i tako sad daljinski upravljač mora baš blizu da se uperi kako bi klima prihvatila uopšte komande. I da, samo je jedna klima na smart homeu, druge po sobama nisu, sasvim logično.
Jeste sigurni da za ovo nije samo problem u mapiraju? Sada sam pitao burazera koji je povezivao kod nas (posto mi nismo u Srbiji) kaze da je potrebno mapirati uredjaje preko aplikacije i da nije imao problemaAh pa ni smart sistem ne umeju da povežu kako treba. U aplikaciji piše bojler a zapravo se gasi svetlo u spavaćoj sobi. Tragikomedija. Dolazile dve ekipe majstora u različitim vremenskim trenucima i samo prebacivali odgovornost na druge. Još nije popravljeno.
Isti taj smart sistem je prekrio IR receiver u klima uređaju (takvo su rešenje našli, smart home simulira IR komande) i tako sad daljinski upravljač mora baš blizu da se uperi kako bi klima prihvatila uopšte komande. I da, samo je jedna klima na smart homeu, druge po sobama nisu, sasvim logično.
Mapiranje sam već uradio, to je ispravilo pogrešne labele koje su inicijalno dodelili. Ipak gore je problem u fizičkom ozicavanju.
Zvao sam regularnim kanalima dodeljene iz CCFG-a pa su poslali neke teletsbise. Iz samog abb-a ne sećam se zasigurno ali mislim da je čovek Goran. Sećam se da je rekao nešto tipa kao ti gore - ovakav polu sistem ni ne treba da se ugrađuje kad ne žele da urade kako treba.
Drago mi je da se vise komsija odlucuje da javno iznese probleme i ukaze na nestrucnost i bahatost ljudi iza ovog projekta.
Tacno tako - kako se farbanjem resava uzrok problema? Iz toga se da zakljuciti da njima nije cilj resavanje vec samo odlaganje problema dok ne pobegnu.
Prozori tj stolarija su po recima majstora postavljeni pa skidani, u medjuvremenu pokisli i osteceni od strane drugih ekipa koji su prosli u medjuvremenu, pa onda takvi vraceni. Parket, pored ostecenja i ogrebotina, je u uglovima pocrneo opet usled prodora vode. Mestimicno nije ni zalepljen dobro pa se vidi i oseti kako "dise".
Terasa kao da je bila na popustu 50% i vise - ispust vode iz zardinjera sproveden na plocice umestu u slivnik (zamislite inzenjersko resenje po kom prljava voda treba da se sliva 6-7 metara po plocicama). Plocice umazane raznim gradjevinskim materijalima. Terasna vrata skripe prilikom otvaranja...
ako nije tajna o kojoj kvadraturi stana pricate, posto mi ovo sve deluje toliko nerealno / skidanje prozora, pokisla stolarija i slicno, (pri primopredaji naseg obisli smo jos par stanova koji su bili slobodni jer smo gledali nesto manje za izdavanje), sem pljavstine u stanovima - jos je bilo radnika, losih molerskih radova na koje nisam ni obracao paznju jer bi svakako sami krecili, nigde nisam video ni crn parket niti pokislu stolariju i slicno?
Pojavili su se vec stanovi za izdavanje
Hram Svetog Save, 4.0 lux, namešten ID#15152
Stan se nalazi u mirnoj ulici u Šumatovackoj na oko 500 metara od Hrama Svetog Save. Odličan raspored, veliki dnevni boravak, manja kuhinja, tri spavaće sowww.halooglasi.comBeograd, Blok 65, Stan, 2.0, 56m2
NOVOGRADNJA Blok 65, NOV objekat Zeptera sa pripadajucim garaznim mestom Pet friendly stan :) Stan se sastoji od prostrane dnevne sobe, spavace sobe, kupatwww.halooglasi.comStan Vračar - dve stambene jedinice
Odlično pozicioniran stan, prostran, adaptibilan u dve zasebne jedinice (dva kupatila). Pogodan i za poslovni prostor - advokatska kancelarija, IT...) Grejwww.halooglasi.com
Molim Vas da mi kazete gde vidite crni parket i pokislu stolariju, i ako je to istina, licno iz svog dzepa cu da dodjem i da vam sam kupim komplet novu stolariju
Ja prilikom gledanja stanova nisam video pokislu stolariju ali sam video ostecenu, izgrebanu i da na pojedinim delovima fale cak i parcici, ocigledno da je udarena prilikom transporta ili montaze. Ogreban parket sam video u dva stana.
Ne vidim u cemu je problem, kada je vise podizvodjaca desi se da jedna ekipa odradi super, a drugi da isfusare na maks. U objektu ima preko 100 stanova, sansa da su neki u losijem stanju postoji. Problem je u tome sto investitori nece da to poprave. Takodje indikator je cinjenica da je investitor odustao od zavrsetka originalnog projekta i da je brze bolje sve isfusareno na kraju samo da se proda sve i uzmu pare.
A da li je istina govore slike koje je covek gore poslao, bukvalno se vidi gde je stan i o kom objektu se radi i o kojoj je stolariji rec, ja sam bas bio zagrejan za ovaj projekat i iskreno malo razocaran sto sam odustao od kupovine jer me je vodio koliko-toliko zdrav razum, pogotovo sto sam gledao stanove koje su zavrseni. Ipak sam kupovao stan za "zivot" a ne za izdavanje od 1500e.