Šta je novo?

Zastoji i poremećaji na linijama i planirane izmene

To je stanica noćnih linija na pravcu preko Brankovog mosta u smeru ka NBG i Zemunu.
Samo što je to skretanje desno na semaforu ka tunelu malo nezgodno za zglobne autobuse.
Aj, valjda će da završe u roku.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: ozu
Nije više stanica samo noćnih linija, nego i 28 i 41. Koristio je više puta.
 

Информација о промени режима рада линија јавног превоза током извођења радова на санацији дефекта у улици Максима Горког


Током извођења радова на санацији дефекта на канализационој мрежи у улици Максима Горког, у периоду од 11.10. 2022. године од 09.00 часова до 17.10.2022. године доћи ће до промена у раду линија јавног превоза. Радови се изводе на коловозу у улици Максима Горког у зони раскрснице са улицом Господара Вучића, при чему ће предметна деоница бити потпуно затворена за саобраћај. Током извођења радова возила са линија јавног превоза бр. 25, 25П, 26 и 26Н ће саобраћати на следећи начин:​
  • у смеру према Вождовцу улицама Максима Горког, Јужни булевар, Ђердапска, Господара Вучића, Крушевачка и даље редовним трасама;​
  • у смеру према Вуковом споменику улицама Крушевачка, Господара Вучића, Грчића Миленка, Јужни булевар, Максима Горког и даље редовним трасама.​
Привремено се успоставља стајалиштe „Крушевачка“ у улици Крушевачка (смер ка Вождовцу) на позицији ЕД стуба која се налази испред кућног броја 6, односно око 35,0 метара после зоне расксрнице са улицом Гарибалдијева.
Привремено се укидају стајалишта:
- „Тетовска“ у оба смера и „Јужни булевар“ у смеру ка Вуковом споменику, док ће возила на измењеном делу трасе користити следећа стајалишта:
- у смеру према Вождовцу​
  • „Јужни булевар“ у улици Максима Горког, „Крушевачка“ и „Душановац /пошта/“ у улици Крушевачка;​
- у смеру према Вуковом споменику​
  • „Душановац /пошта/“ и „Крушевачка“ у улици Крушевачка и „МПИ“ у улици Јужни булевар.​

 
Otkako je rekonstruisan Trg, ispred zgrade Dunav Osiguranja je uvedena redovno redovno stajalište linija 28 i 41, i to dnevnih, trolejbuskih linija.

Čak je i Google Maps ispratio nedavne promene, te je pored stalnih stajanja 28 i 41, na to stajalište dopisao i ove nesrećne linije koje sada kruže zbog rovarenja u DS.
Trg Republike.jpg

bg-Stajaliste-GSP-Makedonska-2.jpg

I da, naravno da su sada sa ovim izmenama linija katastrofalne gužve sada tu. A autobus može da skrene čak i ako je zglobni pusher, ali pod uslovom da zađe u drugu (susednu)traku u Dečanskoj.

Inače od rekonstrukcije Trga, ni 26, 37 i 44 ne staju više svi na istim stajalištima već su neki izmešteni odnosno podeljeni na dva stajališta. Stajalište na Trgu na strani spomenika više ne postoji. Piše u članku iznad. A može se i videti uživo duže od dve godine.
 
Poslednja izmena:

Информација о промени режима рада линија јавног превоза током извођења радова на санацији дефекта у улици Максима Горког

Videh ovo. Tri puta su debili rovarili rupčagu na toj raskrsnici. Ne bi me čudilo da im pucaju instalacije jer se na starudije iz 19. veka kaleme odnosno priključuju zgradurine sa po 14 stanova (kao ona jedna što je nikla na toj raskrsnici) pa nabiju pritisak da bi izgurali tu vodu i onda sve ovo staro i zarđalo popuca. Al dobro bitno je da su investitori prepodobni zadovoljeni.
 
Juce je okretnica na Karaburmi ( 16, 23, 25 ) , bila bez polaska po recima ostalih putnika sigurno preko 40 minuta u periodu oko 14č.
Ja kad sam pristigao, videlo se da nista nije proslo jako dugo.
Po mojoj proceni, bar jedno 70- ak ljudi, mozda i vise.
Nesto je prolazilo prazno, nesto je stajalo na okretnici, jer je verovatno doslo do ozbiljnog ispadanja u vremenu. Gledah po portalima da nije bio mozda neki protest ili slicno, ali nista ne uspeh da nadjem.
Subota bese...
Prvi koji je naisao, a to je bila solo 25-ca, nije uspela sve da primi naravno.
 
Danas show na Čukaričkoj, u Deligradskoj i kod Ikee.

Da nije nedelja, ali ovo je stvarno prevršilo svaku meru. Dođe MAZ u Radničkoj pun oko 14h, već kod Ade nije mogao vrata da zatvori. Sreća u nesreći je ona vertikalna šipka naspram drugih vrata koju samo MAZ ima inače ne bi imao za šta da se uhvatiš. Punio se i praznio do Deligradske. A na njoj prođoše dva prazna 38L dok se nije pojavio 70 - prazan. Tamo parada slobodnih vožnji bez putnika - nedeljom sa proređenim redom vožnje. 17-ice, 18-ice, 46-ice, 55-ice pucaju po šavovima.

U povratku iz Ikee sam imao sreće jer bi stajao na jednoj nozi sa sve stvarima zato što se LE na prethodnom polasku sudario kod puta za Zuce pre OMV-a, iza kružnog toga (znači bukvalno kod same robne kuće). Kažu ljudi da su dugo čekali da naš naiđe. On je već imao preko 60 putnika na početnoj, a kad je primio one nesrećnike jedva je zatvorio vrata. Kod Tranšpeda 10-ak migranata "istovarenih".
 
Danas sam čekao bus dugo... Nije Kosmaj ni poslao vozila za polaske u 13:23 & 13:46.
Laganini.Posle došao #3211 I napunio se ko sardina.
Bus plus kontrola naprotiv, šljaka bez problema 😅
 
Izmena aktivna do: 16.01.2023.

Zbog radova na izgradnji kanalizacione mreže, u ulicama Jovana Subotića i Stevana Markovića, koje će izvoditi PP “Wetricom“ d.o.o., u periodu od ponedeljka 17.10.2022. od 09:00 časova do 16.01.2023. menja se režim rada linija JGP-a, na sledeći način:

  • Vozila sa linije 88 će promenu smera kretanja vršiti sistemom ulica na sledeći način: Bulevar Mihajla Pupina – Džona Kenedija – Bulevar Nikole Tesle – Karađorđev trg – Karađorđeva – Avijatičarski trg i dalje redovnom trasom ka Železniku
  • Vozila sa linija: 82, 610, 611 od perifernih terminusa do terminusa „Novi Beograd /Paviljoni/“, će saobraćati na sledeći način: Bulevar Mihajla Pupina – Bulevar maršala Tolbuhina – Luja Adamiča – Sremskih odreda – terminus „Novi Beograd /Paviljoni/“
  • Vozila sa linija: 703L1, 705, 706E će saobraćati: u smeru ka Keju oslobođenja: Cara Dušana – Njegoševa – Karamatina – Kej oslobođenja – Marka Nikolića – terminus „Kej oslobođenja“; u smeru ka periferiji: terminus „Kej oslobođenja“ – Marka Nikolića – Davidovićeva – Glavna i dalje redovnim trasama
Privremeno se ukidaju stajališta:

  • „Zemun pošta“ u smeru ka periferiji, za linije 703L1, 706E
  • „RK Beograd“, u smeru ka Keju oslobođenja, za linije 703L1, 705, 706E
  • „Džona Kenedija“, „Prve pruge/Retenzija/“, „22.oktobra“ u smeru ka Keju oslobođenja za linije 82, 88, 610, 611
  • „22.oktobra“ i „Džona Kenedija“ u smeru ka periferiji, za linije 82, 610, 611
Privremeno se uspostavlja stajalište u ulici Džona Kenedija oko 50 metara posle zone raskrsnice sa Bulevarom Mihajla Pupina gledano u smeru ka Bulevaru Nikole Tesle, neposredno ispred ulaza u objekat sa kućnim brojem 31A, za liniju 88.

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti postojeća stajališta JGP-a.
 
Ne znam da li je neka izuzetna današnja izmena ali 44 je vozio delom trase 37 do trga.
 
To je zbog ovoga:
Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju Ulice Žorža Klemansoa, na delu od zone raskrsnice sa Venizelosovom ulicom do zone raskrsnice sa Dunavskom, kod Luke Beograd, od 15. do 20. oktobra doći će do promena u radu linije 44, saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz, prenosi Beoinfo.

U sladu s tim, vozila sa linije 44 će saobraćati na delimično izmenjenoj trasi u oba smera trasom: Železnička stanica „Dunav stanica” – Poenkareova – Klanički kej – Viline vode /Tempo/ – Dunavska – Luka Beograd – Žorža Klemansoa – Dunavska – Knežopoljska – Venizelosova i dalje redovnom trasom, prenosi Beoinfo.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JGS-a, navodi se u saopštenju.
 
Nije da baš pasionirano pratim te izmene a pogotovo ako nisu u zoni mog svakodnevnog kretanja.
 
31 је један од нерешивих проблема у Београдском јавном превозу. Цео јужни и југоисточни Београд, као и Сопот и Младеновац се ослањају и преседају на 31 као основну везу са строгим центром града. А и без преседача, 31 иде кроз густо насељено подручје, а била би попут линије 27, лепо попуњена, али без путника из насеља са којим немају додирних тачака.

Да би 31 била растерећенија, морају још 2 линије да иду од Аутокоманде до Трга Републике, да би 31 мало "продисао". Једна из Бањичко-Раковичког потеза, а друга са Вождовачког. Али то је немогуће. Све линије које иду до Славије су или већ предугачке или трасе им недозвољавају да саобраћају зглобна возила. А када би једног дана одлучили да растерете 31 на тој деоници, колико год звучало невероватно, најреалније је решење преусмерење 46 од Аутокоманде на Студентски трг/Трг Републике. На 46 је радио Ик-218Н, а на Ади 4, која лети иде на Миријево(Мите Ружића и Витеза Карађорђеве звезде) су радили Солариси, што значи да тип возила није проблем. 46 и 55 се доста поклапају и из тог разлога, 46 иде пуна до Мостара у свим добима дана. То би био разлог зашто 46 не треба преусмеравати.
Рецимо да се 30 врати у центар. Линија је некада возила до Студентског трга или Калемегдана.
 
Ogromna gužva u oba smera na Smederevskom Putu, zbog radova na I oko okretnice kod Tri Tiganja... Poremećene sve linije
 

Информација о промени режима рада линија јавног превоза током извођења радова у улици Милешевска – Фаза 2


Током извођења 2. фазе радова на редовном одржавању улице Милешевска, на делу од Трга Милене и Гаге до средине излаза из окретнице „Црвени крст“ у периоду од 29.10. до 20.11.2022.године доћи ће до промена у раду линија јавног превоза.
Током извођења радова у овој фази, важиће следећи режим рада линија јавног превоза:
- И даље не функционишу тролејбуске линије тролејбуске линије бр. 19, 22 и 29;
- И даље ће функционисати привремена тролејбуска линија бр. 22Л (Студентски трг – Трг Славија) и аутобуска линија бр. 29А (Трг Славија – Медаковић 3);
- Успоставља се привремена аутобуска линија бр. 22А (Црвени крст - Крушевачка);
- Возила са линија бр. 21А, 29А и Е1 ће саобраћати у оба смера улицама: Трг Славија, Макензијева, Цара Николаја II, Максима Горког, Јужни булевар, Ђердапска (Грчића Миленка у смеру ка граду), Господара Вучића, Војислава Илића и даље редовно према насељима Медаковић 3 и Учитељско насеље;
- Возила са линије бр. 22А ће саобраћати у оба смера улицама: Црвени крст, Милешевска, (Војводе Шупљикца у смеру ка Црвеном крсту), Жичка, Војислава Илића, Господара Вучића, Крушевачка;
- Возила са линије бр. 83 ће и даље саобраћати улицама: Трг Славија, Макензијева, Цара Николаја II, Максима Горког, Каленићева, Милешевска, где ће вршити промену смера кретања преко улице Цара Николаја II у висини Сквера Милене и Гаге и даље редовно према Земуну.
Возила ће на измењеним деловима траса користити стајалишта:

линије бр. 21А, 29А и Е1
Максима Горког – смер ка Звездари (стајалиште које у редовном режиму користе линије бр. 46 и 55);
Бачванска - смер ка Звездари (стајалиште које у редовном режиму користе линије бр. 22, 46 и 55);
Школа Војислав Илић - смер ка Крушевачкој (стајалиште које у редовном режиму користе линије бр. 22, 46 и 55);
Бачванска - смер ка Крушевачкој (стајалиште које у редовном режиму користе линије бр. 22, 46 и 55);
МПИ - смер ка граду (стајалиште које у редовном режиму користе линије бр. 46 и 55)

линија бр. 22А
Црвени крст – полазно/долазно стајалиште у окретници „Црвени крст“, преко пута позиције редовног долазног стајалишта „Црвени крст“ у самој окретници;

линија бр. 83
Пијаца „Каленић“ - смер ка граду (стајалиште које у редовном режиму користе линије бр. 25, 25П и 26)
привремено полазно/долазно стајалиште „Милешевска“ у улици Милешевска испред кућног броја 52.

NWFBkS52q9AECMNLiGXtmbUzoY2EO7vMOh0h0ziG.jpg


 
Vrh