Šta je novo?

Zastoji i poremećaji na linijama i planirane izmene

Izgleda da nije bila ova vest na forumu pa da podelim jer ipak jeste velika izmena:

Zbog redovnog održavanja Bulevara despota Stefana (Stari grad), na delu od Skadarske do Cetinjske, kao i popločavanja trotoara u visini okretnice „Trg republike“, od 1. do 20. oktobra 2022, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

 
Sto se tice radova u Bulevaru despota Stefana i u zoni terminusa "Trg republike", trenutno stanje sa saobracajem je katastroficno.
Red je voznje je mrtvo slovo na papiru.
To su kolone vozila koja mile Francuskom ulicom, nepoznanica koliko vidim i za vozace, gde se staje, a gde ne, kolaps od jutra, autobusi prepuni, preseda se po nekoliko puta... Od Novog Beograda do Borce treba vam jedno sat i po, da odete npr. do Novog Sada i da se vratite.
Koliko vidim, dosta ulica je raskopano po centru, idealno vreme za to, oktobar mesec, ne mozda jun ili jul, kada je grad dosta prazniji...Nego sad, kada su prosli godisnji, krenuli fakulteti, skole, kada je intezitet saobracaja na vrhuncu...
Kada je vec sezona radova u toku, eto predloga da se krene npr. sa radovima na Partizanskom putu ( sadasnja Dragoslava Srejovica), koja se odlaze
vec duze vreme, a spominjana vise puta u prethodnom periodu. Ulica celom svojom duzinom u katastrofalnom stanju. Zuta traka na Brankovom mostu takodje. Pa, kad je bal, nek je maskembal...
 
Kod Banije pre neko vece. Spontano okupljanje ljubitelja gradskih radova.
2aeac65df186a245d1fac577be1b0e2d.jpg


Sent from my SM-G981U1 using Tapatalk
 
Trenutno protest ispred zgrade Informera na Terazijama, u organizaciji "Ženske solidarnosti". Nisam siguran da linije koje idu tuda saobraćaju normalno.
 
Ja ne znam koji biser je odlučio da nagura sve autobuse kroz Francusku, mogli su neku liniju da ubace da ide Džordža Vašingtona/Takovska/Skupština/Tunel. Sećam se da je bila slična organizacija dok su radili rekonstrukciju 4 tužna Bulevara.
 
Verovatno im je tako bilo najlakše. Međutim, zbog čega onda, barem, nisu zabranili automobilski saobraćaj kroz Francusku za to vreme?
Takođe, prelazak 27 na Studentski trg je tu liniju potpuno paralisao. Da li zbog toga što (možda) stavljaju više autobusa na ove kroz Francusku ili jer se nešto čudno dešava, ali ta linija van špica ide na 25 minuta, a u špicu je isto neredovna. Umeju da dođu čak 3-4 EKO2, isto toliko 31, a o trolama da ne pričam, dok se jedna 27 pojavi na okretnici i krene. A oseća se i u Mirijevu da je češća 27E i punija nego inače u odnosu na 27 koja dolazi puna sa okretnice.
 
Bolje kroz Francusku jer je u Takovskoj kolaps po ceo dan, samo je trebalo da zabrane automobilski saobracaj i to je to. U normalnoj situaciji mi dodje neki bus za max 2-3 minuta, dok sad cekam po 10-15 jer je sledeci na Karaburmi ili u Krnjaci.
 
Tri puna zglobna 31-ca nagomilano kod Hrama. Solarisu ispred nece vrata da se zatvore pa zablokirao i ova dva iza sebe.
#St(r)anje Redovno #Ekonomski tiganj #GSP nema saznanja
_IMG_000000_000000.jpg
 
Tri puna zglobna 31-ca nagomilano kod Hrama. Solarisu ispred nece vrata da se zatvore pa zablokirao i ova dva iza sebe.
#St(r)anje Redovno #Ekonomski tiganj #GSP nema saznanja
Pogledajte prilog 146627
Ja bio u ovom N-u i jedva ušao. Posle sam jedva izašao jer baba nije htela da se skloni sa vrata, kaže ne može jer je sa štakama, a ja se pitam zašto se takvi guraju u pun autobus i kako onda može lepo da izađe na svojoj stanici.
 
Jel su se mrdnuli posle? Ja morao da zurim, dobro sam postupio sto sam izasao kod Hrama iz Solarisa pozadi
 
Jel su se mrdnuli posle? Ja morao da zurim, dobro sam postupio sto sam izasao kod Hrama iz Solarisa pozadi
Morali su da se sklone kad sam počeo da vičem, jer nakon toga imam sledeći korak, a to je guranje iz sve snage dok se ne provučem kroz masu, sa takvima drugačije ne može da se postupi, a ta baba nije bila jedina jer se isto niko drugi nije sklanjao sa vrata
 
31 је један од нерешивих проблема у Београдском јавном превозу. Цео јужни и југоисточни Београд, као и Сопот и Младеновац се ослањају и преседају на 31 као основну везу са строгим центром града. А и без преседача, 31 иде кроз густо насељено подручје, а била би попут линије 27, лепо попуњена, али без путника из насеља са којим немају додирних тачака.

Да би 31 била растерећенија, морају још 2 линије да иду од Аутокоманде до Трга Републике, да би 31 мало "продисао". Једна из Бањичко-Раковичког потеза, а друга са Вождовачког. Али то је немогуће. Све линије које иду до Славије су или већ предугачке или трасе им недозвољавају да саобраћају зглобна возила. А када би једног дана одлучили да растерете 31 на тој деоници, колико год звучало невероватно, најреалније је решење преусмерење 46 од Аутокоманде на Студентски трг/Трг Републике. На 46 је радио Ик-218Н, а на Ади 4, која лети иде на Миријево(Мите Ружића и Витеза Карађорђеве звезде) су радили Солариси, што значи да тип возила није проблем. 46 и 55 се доста поклапају и из тог разлога, 46 иде пуна до Мостара у свим добима дана. То би био разлог зашто 46 не треба преусмеравати.
 
Ja bio u ovom N-u i jedva ušao. Posle sam jedva izašao jer baba nije htela da se skloni sa vrata, kaže ne može jer je sa štakama, a ja se pitam zašto se takvi guraju u pun autobus i kako onda može lepo da izađe na svojoj stanici.
Ne zna se šta je gore, da li kada neće da se skloni ili kad jedva izađe pa posle jedva uđe. Kod mlađih putnika se dešava isto kada su u grupi, ali obično stariji mogu da zadrže vozilo na stajalištu sami. Tako nešto nikako ne godi Sajmu, Mostaru, Autokomandi. Saobraćaj rutinski koče i Higeri i Lastine Temse na uključenjima a najmanje zglobni s 25% opterećenja (kada svi sede recimo na 860).
 
Još uvek nisu objavili spisak privremenih stajališta izmeštenih linija dok traju radovi u Despota Stefana?
 
Još uvek nisu objavili spisak privremenih stajališta izmeštenih linija dok traju radovi u Despota Stefana?
Ako je po BusPlus aparatima, jedino stajalište na izmenjenoj trasi na koje vozila staju je Trg Republike.

U praksi to i nije baš tako, jednom prilikom je 16 stala kod Bajlonijeve pijace, al je zato preskočila stanicu u Francuskoj, drugi put vozač nije stao nigde osim na Trgu...
 
Današnji dan je baš u pogledu tih linija što se vrte oko Studnetskog trga super prošao.
Vraćam se sa faksa malo pre pola pet i čekam 27 na Studentskom trgu. Autobusa nije bilo punih 20 minuta, a zatim su na okretnicu došla tri autobusa - od toga je prvi bio Higer, a iza njega dva Solarisa. Kad su se smilovali, krete prvi Higer (3452) - a ljudi očajni. Gužva je skoro veća bila za 27, nego za 31.

I sve to ne bi bio problem da nije bio protest u Ulici Jovanke Radaković zbog kanalizacije, tj. izlivanja iste. Zbog toga su 27E i 27 bili preusmereni oko Karaburme ulicama: Mije Kovačevića, Višnjička, Mirijevski bulevar, Vitezova Karađorđeve zvezde, Mirijevski venac i dalje redovnim trasama. Obe linije su stajale na doslovno svakoj stanici od Omladinskog stadiona do Vitezova Karađorđeve zvezde. Moj vozač je (u Higeru), naime, pokušavši da se pokaže i uleti ulevo, pre nego što su stigli da prođu oni za pravo, udario autobus i stvarno je nešto jako puklo. Priča se završila tako što sam ostatak prepešačio do kuće (3 stanice).

A, evo i prilika nesrećnog Higera na slici:
viber_slika_2022-10-10_18-15-58-388.jpg
viber_slika_2022-10-10_18-22-20-730.jpg
viber_slika_2022-10-10_18-15-58-525.jpg
 
Kuda ide E6? Danas sam ga video kod Banije da dolazi Bulevarom despota Stefana iz pravca Trga.
 
Ne znam kakvo je tačno stanje, ali ume da bude gužva na levom skretanju u Bulevar Despota Stefana. Da se nije popeo uz Cetinjsku i skrenuo ulevo u Bulevar Despota Stefana? Taj deo ne bi trebalo da rade.
 
Sad dok traju radovi, u smeru ka NBG staju na stajaliste ispred Dunav osiguranja, prekoputa Staklenca.
 
Vrh